Ποδόσφαιρο

Καμία δικαιολογία, πολλές ευθύνες και μία επόμενη μέρα που πρέπει να έρθει με «στόχο»

Μία «μαύρη» βραδιά ολοκληρώθηκε μετά τον αποκλεισμό του Άρη από την Κόλος Κοβαλίβκα με τις ευθύνες να υπάρχουν παντού, την στιγμή που πρέπει να γίνουν σημαντικές κινήσεις για την επόμενη μέρα.

Αρχικά ο Ένινγκ φάνηκε ότι «μπέρδευε» την ομάδα. Δούλεψε στην προετοιμασία κάτι που στο γήπεδο δεν του βγήκε, δεν υπήρχε ξεκάθαρος προσανατολισμός ενώ παρά την ύπαρξη παικτών προτίμησε να στραφεί σε λύσεις που έχουν δοκιμαστεί ξανά χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία (Σάσα δεξί μπακ).

Στο φινάλε δεν μπόρεσε να εμπνεύσει τους παίκτες, ίσως να μην κατάλαβε και ο ίδιος την κρισιμότητα του παιχνιδιού. Λίγη σημασία έχει αυτήν την στιγμή πάντως. Ο Γερμανός αποτελεί παρελθόν και πρέπει να στραφούμε σε αυτούς που έμειναν.

Είναι σημαντικό ότι η απόλυση του Ένινγκ δεν είναι «ασπίδα» για κανέναν. Είναι μία κίνηση που οι άνθρωποι του Άρη έκριναν ότι έπρεπε να γίνει αλλά δεν αποτελεί ούτε δικαιολογία για την εικόνα των παικτών, ούτε θα αποτελέσει δικαιολογία σε οποιαδήποτε αρνητικό αποτέλεσμα στο μέλλον.

Αυτό καθώς ευθύνες έχουν και οι παίκτες. Το πάθος έλλειπε, ενέργεια δεν υπήρχε και συνολικά ήταν ένας Άρης… χαλαρός. Ακόμη και αν ο Ένινγκ έχει ευθύνη, παίκτες με την προσωπικότητα που έχει ο Άρης δεν θα έπρεπε να περιμένουν “ντοπάρισμα” από οποιονδήποτε προπονητή. Να μπούμε σε ονόματα δεν έχει νόημα, λίγο πολύ έτσι κι αλλιώς «φώναξαν» ποιοι ήτανε… light.

Φυσικά -όπως πάντα- η ευθύνη πάει και στην διοίκηση. Η ανανέωση ενός προπονητή που (φάνηκε πως) δεν τον πίστευε μόνο καλό δεν έκανε στην ομάδα. Από εδώ και πέρα θα πρέπει οι κιτρινόμαυροι να κάνουν την σωστή επιλογή για να είναι ζωντανός ο στόχος της Ευρώπης.

Και η επόμενη επιλογή προπονητή πρέπει να πληροί συγκεκριμένα κριτήρια. Το βασικότερο αυτών είναι ο νέος προπονητής να είναι στο ίδιο μήκος κύματος με την διοίκηση. Για δυο συνεχόμενες σεζόν άλλους στόχους είχαν οι άνθρωποι που είναι στο τιμόνι της ΠΑΕ και άλλα ο κάθε κόουτς (Παντελίδης, Ένινγκ).

Καταληκτικά, τα πράγματα σαφώς και δεν είναι ευχάριστα. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν από κανέναν αλλά επειδή ο Άρης είναι ένας ζωντανός οργανισμός πρέπει να κοιτάξει την επόμενη μέρα. Αυτή η επόμενη μέρα επιβάλλεται να τον βρει με ένα σταθερό πλάνο αλλά και έναν άνθρωπο που θα μπορέσει να παλέψει για τον στόχο της τετράδας αλλά και του κυπέλλου.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button