Γενικά

Και το όνομα αυτού, CUPRA Raval

Το νέο μικρό ηλεκτρικό πόλης της ισπανικής εταιρείας που παρουσιάστηκε σε πρωτότυπη μορφή ως UrbanRebel, θα λανσαριστεί σε μορφή παραγωγής στις αγορές το 2025 με το όνομα CUPRA Raval.

Η CUPRA το περασμένο καλοκαίρι παρουσίασε το πρωτότυπο UrbanRebel, δίνοντας μας μια πρώτη γεύση από το νέο της μικρό ηλεκτρικό, το CUPRA Raval που θα λανσαριστεί στις αγορές στην τελική μορφή παραγωγής το 2025.

Το CUPRA Raval πήρε το όνομά του από την πολυσύχναστη συνοικία της Βαρκελώνης, El Raval, απ’ όπου διέρχεται ο φημισμένος πολύβουος δρόμος της καταλανικής πρωτεύουσας, Las Ramblas

Σήμερα, η CUPRA επιστρέφει αποκαλύπτοντας ότι το νέο της ηλεκτρικό μοντέλο για την πόλη θα ακούσει στο όνομα «Raval», αποτίνοντας έτσι φόρο τιμής σε μια από τις γειτονιές στην καρδιά της Βαρκελώνης.

To νέο CUPRA Raval θα βασίζεται στην πλατφόρμα ΜΕΒ Small του Ομίλου VW και θα αποτελέσει το ισπανικό αδελφάκι του VW ID.2all.

Και το όνομα αυτού, CUPRA Raval

Θα κατασκευάζεται από το 2025 στο εργοστάσιο της SEAT στο Martorell της Ισπανίας, στο οποίο η εταιρεία θα επενδύσει €3 δισ. για τις απαραίτητες μετατροπές, έτσι ώστε να παράγει μοντέλα που θα χρησιμοποιούν την πλατφόρμα MEB Small.

Παράλληλα με την ανακοίνωση του νέου CUPRA Raval, το Γκρουπ SEAT έδωσε στη δημοσιότητα τα οικονομικά αποτελέσματά του για το πρώτο 3μηνο του έτους, τα οποία είναι τα καλύτερα στην ιστορία του.

Στο διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας έφτασαν τα €144 εκατ. σημειώνοντας έτσι βελτίωση κατά €139 εκατ. σε σχέση με την ίδια χρονική περίοδο το 2022, ενώ ο κύκλος εργασιών της άγγιξε τα €3,6 δισ., αύξηση δηλαδή της τάξης του 48% συγκριτικά με πέρυσι.

Από το εμπορικό της ντεμπούτο το 2018, η CUPRA έχει πουλήσει περισσότερα από 300.000 αυτοκίνητα και ο τζίρος της το 2022 έφτασε τα €4,4 δισ.

Τέλος, το πρώτο 3μηνο του 2023 έκλεισε επίσης με θετικό πρόσημο συγκεντρώνοντας 83% περισσότερες πωλήσεις σε σχέση με το 2022, φτάνοντας τα 46.600 κομμάτια.

ΠΗΓΗ: www.drive.gr

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button