Απόψεις

Και ο Κολίνα να δακρύσει, εσείς θα έπρεπε να ντρέπεστε

Ακόμη και αν η διαιτησία που θα κάνουν οι Παπαπέτρου-Σιδηρόπουλος είναι η καλύτερη στην ιστορία του ποδοσφαίρου, αυτό δεν αλλάζει το ότι πρόκειται για μία τραγική και προκλητική απόφαση της ΚΕΔ.

Τα «όργανα» άρχισαν νωρίς φέτος, με την ΚΕΔ να παίρνει μία απόφαση που βάζει φωτιά στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν, επιλέγοντας Ελληνική διαιτητική ομάδα για το παιχνίδι της Τούμπας.

Μάλιστα έχει… στρώματα η πρόκληση, δεν είναι απλά ότι πρόκειται για Ελληνική ομάδα, είναι το ποιους συγκεκριμένα διάλεξαν για το πρώτο ματς της σεζόν.

Πρώτος διαιτητής ο Τάσος Παπαπέτρου ο οποίος είχε αδικήσει κατάφορα τον Άρη πέρυσι στη δεύτερη αγωνιστική απέναντι στον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο μη δίνοντας ξεκάθαρο πέναλτι υπέρ των κιτρινόμαυρων στο 1-1 και κάνοντας… υπερπροσπάθειες στο VAR στο δεύτερο ματς των δύο ομάδων για να ακυρώσει τα γκολ του Άρη.

Ο Άρης ζήτησε εξαίρεση του Παπαπέτρου και όμως «έτυχε» να οριστεί ως πρώτος διαιτητής στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν.

Ακόμη στο VAR είναι ο… γνωστός κάτοικος του Ωραιοκάστρου των Δωδεκανήσων, Τάσος Σιδηρόπουλος του οποίου το παρελθόν συνοδεύεται από πολλές όμορφες ιστορίες.

Οι παρούσες γραμμές δεν αναφέρονται μόνο στο όποιο αποτέλεσμα της διαιτησίας των Παπαπέτρου-Σιδηρόπουλου, αλλά στην έλλειψη σεβασμού προς τον Άρη από πλευράς ΚΕΔ, «χτυπώντας» τον, όχι απλά ορίζοντας Έλληνες, αλλά ορίζοντας αυτούς που ήθελε να δει λιγότερο από άλλους.

Είναι θέμα σεβασμού και ισονομίας και ο συγκεκριμένος ορισμός θα συνεχίσει να είναι πρόβλημα και πρόκληση ακόμη καν η διαιτησία είναι πενηνταρίσια. Τι πενηνταρίσια, και ο ίδιος ο Κολίνα να δει το ματς και να δακρύσει από συγκίνηση για την απόδοση των συναδέλφων του, ο ορισμός πάλι πρόκληση είναι.

Φυσικά πρόκειται για μία ακόμη προσπάθεια που στόχο έχει να επαναφέρει τους ξένους διαιτητές στην καθημερινότητα μας και αυτό θα πρέπει να προβληματίσει (σχεδόν) όλες τις ομάδες.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...
Back to top button