Γενικά

Θετικοί στον κορωνοϊό δύο υπάλληλοι της Βουλής

Από τα συμπτώματα του κορωνοϊού προσβλήθηκαν δύο υπάλληλοι της Βουλής.

Θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν δύο εργαζόμενοι στη Βουλή, σε υπηρεσίες εκτός του μεγάρου του Κοινοβουλίου. Αρνητικά ήταν, ωστόσο, τα αποτελέσματα των ταχέων εξετάσεων (rapid test) αντιγόνου που διενεργήθηκαν σήμερα σε όλες τις επαφές τους.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, το βράδυ της Παρασκευής 16 Οκτωβρίου διαπιστώθηκε θετικός στον κορωνοϊό εργαζόμενος στη Βουλή (σε υπηρεσία η οποία στεγάζεται σε κτίριο εκτός μεγάρου) που βρισκόταν σε καθεστώς τηλε-εργασίας όλη την προηγούμενη εβδομάδα. 

Επίσης, το Σάββατο 17 Οκτωβρίου διαπιστώθηκε θετικό ακόμα ένα άτομο-υπάλληλος του Κοινοβουλίου, με οικογενειακή σχέση με το προηγούμενο (επίσης εργαζόμενη σε κτίριο εκτός μεγάρου).

Κατά τις ίδιες πηγές, από το ιστορικό τους πιθανολογείται η επιμόλυνσή τους σε κοινωνική εκδήλωση προ εβδομάδος. Σημειώνεται, ότι η ιχνηλάτηση των επαφών του δεύτερου κρούσματος εντός της Βουλής ανέδειξε 13 επαφές, εκ των οποίων 4 αξιολογήθηκαν ως στενές, στις οποίες δόθηκαν οδηγίες σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ για να παραμείνουν κατ’ οίκον για 14 ημέρες και για ενεργή παρακολούθηση της υγείας τους. 

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button