Ποδόσφαιρο

Θεσσαλονικιός Aρειανός ο νικητής του Athens Photo World 2021

Ο Δημήτρης Τοσίδης έλαβε την πρώτη θέση στο βραβείο Athens Photo World 2021 για το έργο του «Διάβα», που αφορά τους τελευταίους νομάδες κτηνοτρόφους.

Ο Θεσσαλονικιός και Αρειανός Δημήτρης Τοσίδης με το έργο του «Διάβα» είναι ο μεγάλος νικητής του βραβείου Athens Photo World 2021, η τελετή των οποίων διεξήχθη εχθές, 1 Ιουνίου για 3η συνεχή χρονιά στον Θόλο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Το βραβείο παρέδωσε ο περσινός νικητής Δημήτρης Μιχαλάκης.

Για τον Δημήτρη Τοσίδη, φωτορεπόρτερ-ανταποκριτή του Αθηναϊκού /Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, η ανθρώπινη ιστορία των μετακινούμενων κτηνοτρόφων στην Ήπειρο είναι ένα πρότζεκτ που δουλεύει εδώ και τρία χρόνια.

Διαβάστε σχετικά: «Στο διάβα» των τελευταίων νομάδων κτηνοτρόφων στην Ελλάδα (φωτο)

«Έχουν απομείνει πολύ λίγοι κτηνοτρόφοι που μετακινούνται με τον παραδοσιακό τρόπο, με τα πόδια. Οι περισσότεροι φορτώνουν τα ζώα τους σε φορτηγά» είχε αναφέρει σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Οι τρεις οικογένειες που εντόπισε κι ακολουθεί είναι στην Πίνδο. «Έχουμε γνωριστεί χρόνια τώρα και τους ακολουθώ όλες τις εποχές. Κάθε μετακίνηση κρατά ένα μήνα. Τον χειμώνα καταλήγουν στην Θεσσαλία».

Γέννημα θρέμμα Θεσσαλονικιός, ο Δημήτρης με τις αποκαλυπτικές φωτογραφίες του στο μέτωπο του προσφυγικού στην Ειδομένη, στη Μόρια, τα φοιτητικά συλλαλητήρια, τις συγκεντρώσεις για το περιβάλλον, το φωτορεπορτάζ των σπορ, συνεχίζει ακόμα το πρότζεκτ του με τους εναπομείναντες παραδοσιακούς κτηνοτρόφους. Επειδή αγαπά την Ήπειρο και την ορεινή, ανεξερεύνητη ταυτότητα της Ελλάδας.

Νικητής του Βραβείου Yannis Behrakis 2021 αναδείχθηκε ο Darrin Zammit Lupi, με την ιστορία που ευχήθηκε να μην χρειαζόταν ποτέ να πει, το έργο του «Η πρώτη φωτογραφία που έβγαλα ποτέ την κόρη μου και η τελευταία», καταγράφοντας τη ζωή και τον θάνατο της κόρης του.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button