Ποδόσφαιρο

Θεοφάνους: «Ο Μίκης είναι αθάνατος, πρέπει να υποκλίνεται όλη η υφήλιος μπροστά του»

Στο Yellow Radio και στην εκπομπή «Πρωινές Ασλαμολογίες» φιλοξενήθηκε ο κορυφαίος συνθέτης, Γιώργος Θεοφάνους, ο οποίος μίλησε για τον Μίκη Θεοδωράκη.

Όσα είπε στους Μάριο Ασαλμά και Βαγγέλη Δομουτζίδη:

Αναλυτικά ανέφερε:

Έχω γνωρίσει τον Μίκη Θεοδωράκη όπως και τον Μάνο Χατζηδάκη, είχα την τύχη να γνωρίσω και τους δύο. Είμαστε τόσο τυχεροί που έχουμε τέτοια παρακαταθήκη. Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι αθάνατος, θα μείνει στους αιώνες των αιώνων.

Δεν πέθανε, απλά ξεκουράστηκε. Το έργο του και η συμβολή του σε όλα τα δρώμενα της Ελλάδας μένουν. Ο Μίκης είχε την ευφυΐα και το ταλέντο να πάρει τους μεγάλους μας ποιητές και να τους φέρει με έναν απλό τρόπο στα χείλη του κόσμου.

Δεν τα έφερε στην ελίτ, δεν τα έφερε σε μία συγκεκριμένη κάστα ανθρώπων, τα έφερε σε όλους. Είναι τεράστιο αυτό το πράγμα για το χτίσμα που ονομάζουμε φέτος Ελληνικό τραγούδι.

Τα παιδιά μας δεν έχουν πρόσβαση σε αυτό το ρεπερτόριο, αυτό είναι το παρήγορο.

Με θυμώνουν όσοι έκαναν τον διαχωρισμό του. Τον Μίκη τον σκέφτομαι με χαμόγελο, με τόλμη. Πήγε και έκανε το άξιον εστί στα 50 του, θα έπρεπε όλη η υφήλιος να υποκλίνεται στον Μίκη Θεοδωράκη. Θα μείνει στους αιώνες, τολμώ να συγκρίνω κάποιες νότες του με κάποιες νότες του Μπετόβεν.

Είναι όλο το έργο του, είναι οι παρεμβάσεις οι πολιτικές, είναι τα πάντα που έχει κάνει.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button