Γενικά

Θα είναι αυτό το νέο FIAT Punto;

Ένα σχέδιο που υπογράφει ο Krzysztof Matysek δίνει μια γεύση για το πώς θα μπορεί να είναι το Best Seller από το Τορίνο.

Η συγχώνευση της FCA με το PSA Group θα έχει σαν αποτέλεσμα την κατάργηση πολλών μοντέλων από τις δύο εταιρείες αλλά και τη δημιουργία άλλων, νέων. Ένα από αυτά φαίνεται να είναι το FIAT Punto που θα αναβιώσει για να έρθει να σταθεί απέναντι στα Opel Corsa και Peugeot 208.

Θα είναι αυτό το νέο FIAT Punto;

Mε τον τρόπο αυτό η FIAT θα αποκτήσει πρόσβαση σε μια από τις πλέον δημοφιλείς κατηγορίες της αγοράς, στην οποία έχει μακρά παράδοση παρόλο που απουσιάζει τα τελευταία χρόνια.

Είναι σαφές ότι το Punto θα πατά πάνω στην ίδια πλατφόρμα με τα Opel Corsa και Peugeot 208 για να επιτευχθούν οι ζητούμενες οικονομίες. Ωστόσο, σχεδιαστικά δεν θα έχει καμία σχέση με τα δύο προαναφερθέντα, καθώς το ζητούμενο είναι το καθένα από τα μοντέλα να διατηρεί τη δική του σχεδιαστική ταυτότητα που θα πρέπει να υπακούει στο DNA της μάρκας. Βέβαια τα μηχανικά μέρα θα είναι κοινά, ενώ είναι βέβαιο πως το νέο Punto θα έχει και μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση.

Θα είναι αυτό το νέο FIAT Punto;

Επιστρέφοντας στον σχεδιασμό, το μόνο που έχουμε προς το παρόν είναι μια σπουδή που υπογράφεται από τον Krzysztof Matysek. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο στο χαρτί που όμως μπορεί να ενσωματώνει πολλά στοιχεία από το τελικό προϊόν. Το σχέδιο του Krzysztof Matysek είναι και τολμηρό και μοντέρνο αλλά και πρωτότυπο, όπως ήταν και το πρώτο Punto που έφερε την επανάσταση στην κατηγορία όταν παρουσιάστηκε αρκετές δεκαετίες πίσω.

Στο εσωτερικό του κυριαρχούν και εδώ οι μοντέρνες γραμμές και βέβαια οι απαραίτητες πλέον ψηφιακές οθόνες για το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, όπως και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, ενώ όπως θα παρατηρήσετε, ο επιλογέας του αυτόματου κιβωτίου έρχεται κατευθείαν από την Peugeot.

Θα είναι αυτό το νέο FIAT Punto;

Eντάξει, για ένα σχέδιο πρόκειται, και μέχρι το 2022 που υπολογίζεται ότι θα δούμε στους δρόμους το νέο FIAT Punto πολλά μπορεί να έχουν αλλάξει. Ενα όμως είναι βέβαιο: Η FIAT για να επιβιώσει έχει ανάγκη το Punto και θα το φτιάξει όσο πιο μοντέρνο και όσο πιο όμορφο μπορεί. Αλλωστε στον τομέα του σχεδιασμού οι Ιταλοί δεν παίζονται.

ΠΗΓΗ: www.drive.gr

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button