Ποδόσφαιρο

Η τριάδα τον βγάζει «ασπροπρόσωπο»

Μέχρι στιγμής το σχήμα με τρεις παίκτες στο κέντρο έχει δώσει βαθμούς στην ομάδα.

Σε σχέση με πέρυσι, ο Άρης έχει κάνει ένα βήμα παραπάνω σε σχέση με την ευελιξία του στους σχηματισμούς με τους οποίους παρατάσσεται στους αγώνες.

Πλέον ο Άκης Μάντζιος πέρα από το 4-2-3-1 το οποίο εμπιστεύεται, φέτος έχει χρησιμοποιήσει αρκετές φορές τριάδα στα χαφ. Αυτό αναμένεται να γίνει και με τον Ολυμπιακό, με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα να αποπνέουν αισιοδοξία.

Ο Άρης ουσιαστικά έπαιξε σε δύο ντέρμπι με τριάδα στα χαφ. Πρώτη φορά αυτό συνέβη για ένα ημίχρονο στο Άρης-Παναθηναϊκός. Με το σκορ στο 1-0 ο Σενεγαλέζος αντικατέστησε τον Μπερτόγλιο, παίζοντας σημαντικό ρόλο στην διατήρηση του 1-0.

Επίσης ο Εντιαγέ έκανε το καλύτερο του παιχνίδι σε σχηματισμό 4-3-3. Στο 0-1 της Τούμπας ο Σενεγαλέζος ήταν ο κορυφαίος παίκτης του Άρη, δίνοντας μάλιστα την ασίστ στο γκολ. Δεν ήταν βέβαια μόνο ο Εντιαγέ, αλλά ολόκληρη η λειτουργεία της ομάδας. Η τριάδα έφερε πίεση, κλεψίματα και ευκαιρίες, ενώ δυσκόλεψε την ανάπτυξη του αντιπάλου.

Το 4-3-3 χρησιμοποιήθηκε και στο ματς με τον Ατρόμητο. Σε ένα ακόμη παιχνίδι δηλαδή, στο οποίο ο αντίπαλος του Άρη «δέχθηκε» να έχει την κατοχή. Το αποτέλεσμα; Νίκη με 1-3 για την ομάδα, σε ένα ακόμη παιχνίδι στο οποίο είχε βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο.

Ακόμη ο ίδιος σχηματισμός χρησιμοποιήθηκε και στο Άρης-Απόλλων, φάνηκε όμως με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι δεν είναι το ίδιος αποδοτικός απέναντι σε ομάδες οι οποίες κλείνονται πίσω.

Ενάντια στον Ολυμπιακό το πιθανότερο είναι ο Άκης Μάντζιος να πάει σε ένα 4-3-3 και μένει να φανεί αν για άλλη μία φορά θα βγει η ομάδα «ασπροπρόσωπη» από την συγκεκριμένη επιλογή.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button