ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

Η Νάπολι “μπλόκαρε” τον Μέσι! Η Μπαρτσελόνα έμεινε… όρθια

Η Νάπολι κατάφερε να “βραχυκυκλώσει” για ένα ημίχρονο την Μπαρτσελόνα και τον Μέσι, προηγήθηκε με μια γκολάρα του Μέρτενς, αλλά οι Καταλανοί κατάφεραν να φύγουν με την ισοπαλία από το “Σαν Πάολο” (1-1) και να πάρουν προβάδισμα πρόκρισης στους “8” του Champions League, ενόψει και του επαναληπτικού του “Καμπ Νου”.

Ο Γκατζούζο είδε μια Νάπολι να παίζει υποδειγματικά στην άμυνα για ένα ημίχρονο, έκλεισε κάθε διάδρομο στον Λιονέλ Μέσι και προηγήθηκε με την γκολάρα του Μέρτενς. Η Μπαρτσελόνα όμως είχε την ποιότητα και την εμπειρία που τη βοήθησε να φύγει με την ισοπαλία από το “Σαν Πάολο”, με το τέρμα του Γκριεζμάν (1-1). Ο Μέσι αγωνίστηκε στα… μέρη του Ντιέγκο Μαραντόνα, αλλά δεν μπόρεσε να “λάμψει” ιδιαίτερα.

Η Μπαρτσελόνα έπαιξε σαν… γηπεδούχος, έχοντας την κατοχή της μπάλας και προσπαθώντας να πλησιάσει τα καρέ του Οσπίνα. Οι παίκτες της Νάπολι αμύνθηκαν μαζικά και υποδειγματικά και πέρασαν λιγοστές φορές τη σέντρα με επιθετική διάθεση. Σε μια από αυτές (30′) οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 1-0.

Οι “παρτενοπέι” εκμεταλλεύτηκαν το λάθος του Φίρμπο, έφτασαν έξω από τη μεγάλη περιοχή του Τερ Στέγκεν, εκεί που ο Μέρτενς έπιασε ένα τρομερό πλασέ και έστειλε την μπάλα συστημένη στο αριστερό “γ” των Καταλανών. Γκολ με αριθμό 121 για τον Βέλγο επιθετικό, που έπιασε στην κορυφή των σκόρερ στους “παρτενοπέι” τον Χάμσικ! Η Νάπολι θα μπορούσε να είχε πάει στα αποδυτήρια με ένα ακόμα γκολ, αλλά ο Κώστας Μανωλάς δεν κατάφερε να σκοράρει από κοντά, στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Η Νάπολι μπήκε στην επανάληψη έχοντας -αρχικά- τον έλεγχο του αγώνα. Η Μπαρτσελόνα πάντως προσπάθησε να γίνει πιο επιθετική και έφτασε στο 1-1 με το τέρμα που πέτυχε ο Γκριεζμάν στο 57′. Οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να πάρουν και πάλι… κεφάλι στο σκορ στο 63′ με τον Τερ Στέγκεν να νικά τον Καγιεχσόν σε τετ-α-τετ. Οι Καταλανοί “πάτησαν” καλύτερα στη συνέχεια, έβγαλαν σιγουριά στις κινήσεις τους και πήραν την ισοπαλία, χάνοντας όμως στο 89′ τον Βιντάλ με αποβολή, μετά από… κοκορομαχία με αντίπαλο.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button