Ποδόσφαιρο

Εξώδικο Καρυπίδη και στο αντιαρειανό σάιτ sdna!

Ο Θόδωρος Καρυπίδης έστειλε εξώδικο και στην αθλητική αντιαρειανή ιστοσελίδα για την αυτούσια αναδημοσίευση του κειμένου της “Εφημερίδας των Συντακτών”…

Ο Θόδωρος Καρυπίδης έστειλε εξώδικο και στην αντιαρειανή ιστοσελίδα “sdna”, για διάδοση ψευδών γεγονότων που βλάπτουν τη φήμη και την υπόληψή του.

Στο εξώδικο ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Άρη αναφέρει την αναδημοσίευση του άρθρου της “Εφημερίδας των Συντακτών” από την αθλητική ιστοσελίδα.

Αναλυτικά:

“Στην ιστοσελίδα “sdna.gr” που εκμεταλλεύεται η εταιρεία σας, αναδημοσιεύθηκε στις 8-4-2021 άρθρο της “Εφημερίδας των Συντακτών” του συντάκτη της κ. Κώστα Ζαφειρόπουλου, ημερομηνίας 6-4-2021 με τον τίτλο “Καρτέλ, ψέματα, αρπαχτές και αυτοδιαγνώσεις” δημοσιευμένο στην σελίδα της, efsyn.gr.

Ειδικότερα, ανύπογραφα και ανώνυμα η ως άνω σελίδα σας αναφερόμενη στην πηγή του άρθρου, αναδημοσίευσε αυτό αυτούσιο με τον ακόλουθο διαφορετικό τίτλο δικής σας “έμπνευσης” : “Η φιλία με Καρυπίδη και οι συμπτώσεις της άγνωστης Swiss Med των 10 εκατομμυρίων self test”.

Το παραπάνω δημοσίευμα σας, αποτελεί αναδημοσίευση κατά πιστή αντιγραφή του ως άνω άρθρου του κ. Κώστα Ζαφειρόπουλου της “Εφημερίδας των Συντακτών” με την εξής κατά λέξη προσθήκη από μέρους σας (υπογράμμιση δική μου): “….Όλη η χώρα αναζητεί την… άκρη στο φως του τούνελ με την άγνωστη Swiss Med που κέρδισε τον διαγωνισμό με τα 10 εκατ self test covid και η «Εφημερίδα των Συντακτών» καταγράφει τις συμπτώσεις με την εταιρία του Θόδωρου Καρυπίδη με την οποία συνδέεται με φιλία ο ιδιοκτήτης.”

Με τον τρόπο, όμως, αυτόν έχετε προβεί σε διάδοση εν γνώσει σας ψευδών γεγονότων που με αφορούν και βλάπτουν φήμη και την υπόληψή μου δεδομένου ότι στο  άρθρο γίνεται αναφορά στο πρόσωπό μου και στην επιχειρηματική μου δραστηριότητα και συγκεκριμένα αναφέρεται κατά λέξη ότι (υπογράμμιση δική μου): “..Η έναρξη της εταιρείας Swissmed έγινε στο όνομα συγγενούς (πρώτου βαθμού) επιχειρηματία ο οποίος στο παρελθόν έχει αντιμετωπίσει ποινικές διώξεις για σοβαρά οικονομικά εγκλήματα. Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας διατηρεί φιλικές σχέσεις με τις άλλες τρεις εταιρείες-αναδόχους στον διαγωνισμό αλλά και με τον επιχειρηματία Θόδωρο Καρυπίδη, πρόεδρο της ΠΑΕ Άρης.”

Στη συνέχεια του άρθρου αναφέρεται, επιπλέον, αυτολεξεί ότι (υπογράμμιση δική μου): “…Ο διαγωνισμός για τα self tests της Πολιτικής Προστασίας ήταν ο πρώτος που η εταιρεία Armani Swiss, ουσιαστικών συμφερόντων Καρυπίδη, δεν κατέθεσε φάκελο υποψηφιότητας.

Αντί όμως για την Armani Swiss, εμφανίστηκε εσχάτως μια άλλη εταιρεία «ελβετικής έμπνευσης», η Swiss Med. Κατά διαβολική σύμπτωση το προϊόν (τεστ) Joysbio ήταν αυτό που είχε προσφέρει η Armani Swiss στον διαγωνισμό της Περιφέρειας Αττικής με τα υπερκοστολογημένα rapid tests (σε τιμή πάνω από 9 ευρώ, ενώ τώρα προσφέρεται από 2,29 μέχρι 4)….[….]…

Στον τωρινό διαγωνισμό της Πολιτικής Προστασίας για τα self tests, όλες μαζί, πάλι κατά διαβολική σύμπτωση, άλλαξαν το προϊόν και πρόσφεραν το «Joysbio», αυτό δηλαδή που προμηθευόταν ο Θ. Καρυπίδης, ο οποίος διατηρεί καλές σχέσεις και με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Β. Μαρινάκη. Επίσης, ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως μία από τις συγκεκριμένες τέσσερις αναδόχους έχει αποκλειστεί από τα τραπεζικά ιδρύματα και άλλους φορείς ως ύποπτη εταιρεία, με την οποία δεν πρέπει να γίνονται συναλλαγές….[…..]…

Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός πως καμία (πλην της Roche) από τις προαναφερθείσες εταιρείες όπως και η Armani Swiss δεν διαθέτει την κεφαλαιακή επάρκεια για τέτοιου είδους έργα. ”

Σε απάντηση, όμως, των όσων αναφέρονται και με αφορούν, σας ΔΗΛΩΝΩ ΡΗΤΑ ότι ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ έχω με την αναφερόμενη εταιρεία “Swissmed” και δεν με συνδέει οποιαδήποτε επαγγελματική ή προσωπική επαφή με την ως άνω εταιρεία, ούτε με κανέναν από τους μετόχους αυτής, έναν προς έναν, ούτε και με τους συγγενείς αυτών, όπως ψευδώς αναφέρεται στο επίμαχο άρθρο που αναδημοσιεύσατε. Άλλωστε, όπως είναι ηλίου φαεινότερο, με μία απλή αναζήτηση των στοιχείων της ως άνω εταιρείας στα νόμιμα δημοσιευμένα στοιχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου, θα προέκυπτε για εσάς ότι, καμία σχέση δεν έχω με την εν λόγω εταιρεία.

Επιπρόσθετα, ΔΗΛΩΝΩ ΡΗΤΑ και ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ότι, δεν συνδέομαι με κάνενα απολύτως τρόπο και με τους άλλους αναδόχους του έργου, στο οποίο αναφέρεται το επίμαχο άρθρο.

Επομένως, είναι δεδομένο και το γνωρίζετε, άλλως μπορούσατε ευχερώς να το διαπιστώσετε ότι, καμία σύνδεση έχω με έκνομη διαδικασία, ως αυτές που διαδίδετε με την αναδημοσίευση του ως άνω άρθρου ότι τάχα με αφορούν λόγω της επιχειρηματικής μου δραστηριότητας με την εταιρεία AΜΑΝΙ Swiss.

Η προσπάθεια σας να διαβάλλετε διαδίδοντας το εν λόγω άρθρο την επαγγελματική μου υπόληψη συνδέοντας την παραπάνω καθόλα νόμιμη δραστηριότητα της εταιρείας AΜΑΝΙ Swiss με φερόμενες και επικαλούμενες άνομες ενέργειες άλλων εταιρειών και προσώπων είναι αντίθετη στο νόμο και επισύρει τις νόμιμες συνέπειες.

Συνεπώς με όσα αναδημοσιεύσατε παρεβήκατε το καθήκον αληθείας, που αποτελεί θεμελιώδες μέλημα τύπου. Διότι υιοθετήσατε και διαδώσατε αναληθείς πληροφορίες, χωρίς να προβείτε στον επιβαλλόμενο από τις συναλλακτικές των δημοσιογράφων, που απορρέουν από το προαναφερόμενο καθήκον, έλεγχο ακρίβειας τους. Συγκεκριμένα, δε φροντίσατε, πριν επιτρέψετε την αναδημοσίευση και την προβολή του εν λόγω δημοσιεύματος να ερευνήσετε, όπως οφείλατε, από τους λόγους στοιχειώδους δημοσιογραφικής δεοντολογίας, την αλήθεια των καταγγελόμενων σε βάρος μου, μπορούσατε δε, και αυτό δεν αναιρείται από το γεγονός, ότι n πηγή της πληροφόρησής σας υπήρξε το δημοσίευμα της παραπάνω σελίδας της “Εφημερίδας των Συντακτών” δεδομένου ότι η υποχρέωση έρευνας της αλήθειας, δεν υποχωρεί στην περίπτωση αναδημοσίευσης είδησης. Τουναντίον, μάλιστα, στην περίπτωση της αναδημοσίευσης επιβαλλόταν να είστε περισσότερο επιφυλακτικοί, δεδομένου ότι πρόκειται για πληροφορία προερχόμενη από τρίτο συντάκτη της ως άνω εφημερίδας. Οφείλατε ακόμη, δε, να απευνθείτε σε εμένα πριν την παραπάνω αναδημοσίευση και σε κάθε περίπτωση κατά τρόπο σαφή να εκφράσετε κατά την αναδημοσίευση τις επιφυλάξεις σας ώστε αυτές να γίνονται άμεσα αντιληπτές από τον αναγνώστη. Όμως τίποτε από αυτά δεν πράξατε.

Ως εκ τούτου, η συμπεριφορά σας αυτή έχει ως αποτέλεσμα την βαρύτατη προσβολή της προσωπικότητάς μου και συγκεκριμένα την έκφανση αυτής, ως έντιμου και ευυπόληπτου επιχειρηματία, για την προστασία της οποίας, όμως, ο νόμος προβλέπει στις διατάξεις των άρθρων ΑΚ 57 και 59 την αξίωση μου προς άρση της προσβολής και παράλειψης της στο μέλλον, καθώς και επιπλέον αξίωση μου αποζημιώσεως προς ικανοποίηση για την ηθική βλάβη από την προσβολή που υφίσταμαι. Εξάλλου, στις περιπτώσεις προσβολής της προσωπικότητας με δημοσιεύματα του τύπου ισχύουν πέραν των ως άνω διατάξεων του Αστικού Κωδικά και οι ειδικές διατάξεις του νόμου 1178/1981 “περί αστικής ευθύνης του τύπου”, που καθιερώνουν μεταξύ άλλων την αντικειμενική ευθύνη του ιδιοκτήτη εντύπου σε πλήρη αποζημίωση και χρηματική ικανοποίηση για ηθική βλάβη στην περίπτωση αυτή, που ο συντάκτης του δημοσιεύματος φέρει υποκειμενική ευθύνη για το επιλήψιμο δημοσίευμα.

Για την ανωτέρω συμπεριφορά σας, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ έντονα και ΣΑΣ ΚΑΛΩ  σύμφωνα με τη διάταξη της παραγράφου 5 του άρθρου μόνου του ν. 1178/1981, ως ισχύει, όπως εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών, από την παραλαβή της παρούσας, να αποκαταστήσετε την προσβολή της προσωπικότητάς μου με καταχώρηση στην σελίδα σας sdna.gr και στην ίδια θέση με το επιλήψιμο δημοσίευμα του παρακάτω κειμένου : “Οι πληροφορίες που αναφέρονταν στο άρθρο ημερομηνίας 8-4-2021 που αποτελούν αναδημοσίευση του άρθρου ημερομηνίας 6-4-2021 της efsyn.gr αφορούν τον κ. Θεόδωρο Καρυπίδη ήταν αναληθείς και δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα.”

Σε περίπτωση που το χρονικό διάστημα των δέκα ημερών παρέλθει άπρακτο ή δεν δημοσιευθεί το ανωτέρω κείμενο κατά τα οριζόμενα στο νόμο (παράγραφος 5 του άρθρου μόνου του ν. 1178/1981), χωρίς τροποποιήσεις του περιεχομένου του και χωρίς αποσπασματική επιλογή φράσεων του κειμένου, θα θεωρήσω ότι αρνείσθε να άρετε τις συνέπειες της υπαίτιας και παράνομης προσβολής της προσωπικότητάς μου και θα προσφύγω στα αρμόδια Δικαστήρια για την προάσπιση των νομίμων δικαιωμάτων μου.

Τέλος, με την παρούσα σας γνωστοποιώ ότι, ήδη, έχω κοινοποίησει στην “Εφημερίδα των Συντάκτων” εξώδικη δήλωσή- διαμαρτυρία- πρόσκλησή μου ζητώντας να προβεί σε ανάκληση όσων αναφέρονται στο παραπάνω επίμαχο άρθρο της, που με αφορούν, με κατασυκοφαντούν και με προσβάλλουν ανεπανόρθωτα.

Με την ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μου, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα σε αυτήν που απευθύνεται προς γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντάς την ολόκληρη στις έκθεση επίδοσης που θα συντάξει.

Αθήνα, 13 Απριλίου 2021

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος”.

Τίμος Δεληγιαννίδης

Πρώτη… επαφή με την δημοσιογραφία το 2000 στο “Ράδιο ΣΠΟΡ 98,7” με περιγραφές αγώνων κυρίως του μπάσκετ του Άρη. Λίγους μήνες αργότερα από το 2001 μέχρι και το 2009 στην εφημερίδα ‘ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ’ και στο ραδιόφωνο “ΕΧΤΡΑ ΣΠΟΡΤ”. Από το 2009 ως και το 2012 στην εφημερίδα “ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ’ και στο ραδιόφωνο “ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ” ως ρεπόρτερ Άρη στην εφημερίδα και περιγραφές αγώνων της ομάδας. Στο ίδιο χρονικό διάστημα και στο Site των Αθλητικών Νέων. Από το 2012 ως το 2013 για δύο χρόνια στο ραδιόφωνο “LIBERO FM” ως ρεπόρτερ Άρη και περιγραφές αγώνων ποδοσφαίρου. Από το 2014 ως το 2017 αθλητικός συντάκτης στην εφημερίδα «ΑRENA PRESS” και το σάιτ “ARENA FM”. Από το 2017 ως 15 Νοεμβρίου του 2018 στην εφημερίδα “FAIR PLAY” και στο ραδιόφωνο “FAIR PLAY”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button