Ποδόσφαιρο

Εξώδικο Καρυπίδη για συκοφαντική δυσφήμιση!

Ο Θόδωρος Καρυπίδης δεν σκοπεύει να αφήσει τίποτα να πέσει κάτω, και το αποδεικνύει για μία ακόμη φορά.

Ο ισχυρός άνδρας των κιτρινόμαυρων κινείται κατά του δημοσιογράφου Κώστα Ζαφειρόπουλου ο οποίος εδώ και καιρό στρέφεται κατά του Θόδωρου Καρυπίδη αλλά και του Άρη.

Η αφορμή για να κινηθεί νομικά ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Άρης ήταν ένα πρόσφατο δημοσίευμα του εν λόγω δημοσιογράφου που πετούσε λάσπη προς το πρόσωπό του όσον αφορά τα self test και τον διαγωνισμό του Δήμου Αττικής.

Αναλυτικά η εξώδικη δήλωση-διαμαρτυρία-πρόσκληση του Θόδωρου Καρυπίδη με όλες τις λεπτομέρειες:

ΕΝΩΠΙΟΝ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ- ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Του Θεόδωρου Καρυπίδη του Λαζάρου, κατοίκου Αθηνών,

ΠΡΟΣ

  • Την εταιρεία με την επωνυμία “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” και τον διακριτικό τίτλο “Η εφημερίδα των συντακτών Α.Ε.”, που έχει την έδρα της στην Αθήνα, επί της οδού Κολοκοτρώνη αριθμ. 8 και εκπροσωπείται νόμιμα.
  • Το δημοσιογράφο του εντύπου “Εφημερίδας των Συντακτών” κ. Κώστα Ζαφειρόπουλο, κάτοικο ομοίως ως ανωτέρω εκ της εργασίας του.

________________________________________________________________

Με έκπληξη πληροφορήθηκα, μόλις, ότι στο άρθρο ημερομηνίας 6-4-2021 που συνέταξε και υπογράφει ο δεύτερος από εσάς, το οποίο δημοσιεύθηκε στο έντυπο  πανελλαδικής εμβέλειας “Εφημερίδα των Συντακτών” και στην ηλεκτρονική μορφή της εφημερίδας: efsyn.gr, μέσα που εκμεταλλεύεται η πρώτη από εσάς, αναφέρονται ψευδή και συκοφαντικά γεγονότα σε βάρος μου που στόχο έχουν να βλάψουν τη προσωπικότητά μου, καθώς και την φήμη και επαγγελματική μου υπόληψη ως επιχειρηματία.

Συγκεκριμένα, στο παραπάνω άρθρο με τίτλο “Καρτέλ, ψέματα, αρπαχτές και αυτοδιαγνώσεις”, γίνεται λόγος για μειοδοτικό διαγωνισμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που αφορούσε την προμήθεια self tests για τη διάγνωση του covid-19 και ειδικότερα αναφέρεται εκεί ότι, ανάδοχος του διαγωνισμού μεταξύ άλλων αναδόχων εταιρειών, αναδείχθηκε η εταιρεία “Swissmed”.

Παράλληλα, όμως, στο ίδιο άρθρο γίνεται αναφορά στο πρόσωπό μου και στην επιχειρηματική μου δραστηριότητα και συγκεκριμένα αναφέρεται κατά λέξη ότι (υπογράμμιση δική μου): “..Η έναρξη της εταιρείας Swissmed έγινε στο όνομα συγγενούς (πρώτου βαθμού) επιχειρηματία ο οποίος στο παρελθόν έχει αντιμετωπίσει ποινικές διώξεις για σοβαρά οικονομικά εγκλήματα. Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας διατηρεί φιλικές σχέσεις με τις άλλες τρεις εταιρείες-αναδόχους στον διαγωνισμό αλλά και με τον επιχειρηματία Θόδωρο Καρυπίδη, πρόεδρο της ΠΑΕ Άρης.”

Στη συνέχεια του άρθρου αναφέρεται, επιπλέον, αυτολεξεί ότι (υπογράμμιση δική μου): “…Ο διαγωνισμός για τα self tests της Πολιτικής Προστασίας ήταν ο πρώτος που η εταιρεία Armani Swissουσιαστικών συμφερόντων Καρυπίδη, δεν κατέθεσε φάκελο υποψηφιότητας.

Αντί όμως για την Armani Swiss, εμφανίστηκε εσχάτως μια άλλη εταιρεία «ελβετικής έμπνευσης», η Swiss Med. Κατά διαβολική σύμπτωση το προϊόν (τεστ) Joysbio ήταν αυτό που είχε προσφέρει η Armani Swiss στον διαγωνισμό της Περιφέρειας Αττικής με τα υπερκοστολογημένα rapid tests (σε τιμή πάνω από 9 ευρώ, ενώ τώρα προσφέρεται από 2,29 μέχρι 4)….[….]…

Στον τωρινό διαγωνισμό της Πολιτικής Προστασίας για τα self tests, όλες μαζί, πάλι κατά διαβολική σύμπτωση, άλλαξαν το προϊόν και πρόσφεραν το «Joysbio», αυτό δηλαδή που προμηθευόταν ο Θ. Καρυπίδης, ο οποίος διατηρεί καλές σχέσεις και με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Β. Μαρινάκη. Επίσης, ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως μία από τις συγκεκριμένες τέσσερις αναδόχους έχει αποκλειστεί από τα τραπεζικά ιδρύματα και άλλους φορείς ως ύποπτη εταιρεία, με την οποία δεν πρέπει να γίνονται συναλλαγές….[…..]…

Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός πως καμία (πλην της Roche) από τις προαναφερθείσες εταιρείες όπως και η Armani Swiss δεν διαθέτει την κεφαλαιακή επάρκεια για τέτοιου είδους έργα

Από όλα τα παραπάνω προκύπτει ότι, στόχος του άρθρου ήταν η σύνδεση του ονόματός μου και των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων μου με επικαλούμενες από τον συντάκτη και δεύτερο από εσάς αμφίβολης νομιμότητας διαδικασίες.

Ωστόσο, είναι πασίδηλο ότι, η αναφορά στο πρόσωπό μου σκοπεύει μόνον στην κατασυκοφάντησή μου και όχι σε δικαιολογημένη πληροφόρηση του κοινού, διότι χωρίς κανένα στοιχείο σε βάρος μου και χωρίς προηγουμένως ο συντάκτης του άνω δημοσιεύματος να απευθυνθείτε σε εμένα για όσα σε βάρος μου αναφέρετε, εμφανίζετε το όνομά μου ως συνώνυμο φερόμενων ανομιών και παραβάσεων.

Σε απάντηση των όσων αναφέρονται και με αφορούν, σας ΔΗΛΩΝΩ ΡΗΤΑ ότι ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ έχω με την αναφερόμενη εταιρεία “Swissmed” και δεν με συνδέει οποιαδήποτε επαγγελματική ή προσωπική επαφή με την ως άνω εταιρεία ούτε με κανέναν από τους μετόχους αυτής, έναν προς έναν, ούτε και με τους συγγενείς αυτών, όπως ψευδώς αναφέρεται στο επίμαχο άρθρο σας. Άλλωστε, όπως είναι ηλίου φαεινότερο, με μία απλή αναζήτηση των στοιχείων της ως άνω εταιρείας στα νόμιμα δημοσιευμένα στοιχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου, θα προέκυπτε για εσάς, ως δημοσιογράφο, που οφείλετε να διασταυρώνετε γεγονότα που αναφέρετε ως αληθή ότι, καμία σχέση δεν έχω με την εν λόγω εταιρεία.

Επιπρόσθετα, ΔΗΛΩΝΩ ΡΗΤΑ και ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ότι, δεν συνδέομαι με κάνενα απολύτως τρόπο και με τους άλλους αναδόχους του έργου, στο οποίο αναφέρεστε ο δεύτερος από εσάς στο επίμαχο άρθρο σας.

Επομένως, είναι δεδομένο και το γνωρίζετε, άλλως μπορούσατε ευχερώς να το διαπιστώσετε ότι, καμία σύνδεση έχω με έκνομη διαδικασία, ως αυτές που υπαινίσσεστε στο άρθρο σας ότι τάχα με αφορούν λόγω της επιχειρηματικής μου δραστηριότητας με την εταιρεία AΜΑΝΙ Swiss. Η προσπάθεια σας να διαβάλλετε συντάσσοντας το εν λόγω άρθρο την επαγγελματική μου υπόληψη συνδέοντας την παραπάνω καθόλα νόμιμη δραστηριότητα της εταιρείας AΜΑΝΙ Swiss με φερόμενες και επικαλούμενες άνομες ενέργειες άλλων εταιρειών και προσώπων είναι αντίθετη στο νόμο αλλά και αντιδεοντολογική στο δημοσιογραφικό σας λειτούργημα συμπεριφορά, η οποία και επισύρει τις νόμιμες συνέπειες.

Μάλιστα, ο σκοπός σας να με δυσφημήσετε είναι τέτοιου βαθμού που, εκ προοιμίου αντί να αναφέρεστε στην εταιρεία “ΑΜΑΝΙ Swiss”, αναφέρεστε σε μία εταιρεία “Armani Swiss” και σε τάχα ανεπάρκεια κεφαλαίων αυτής, ενώ με αναζήτησή σας στα κατά νόμο στοιχεία – την οποία όμως δεν κάνατε ως οφείλατε- προκύπτει ότι, η εταιρεία είναι η “ΑΜΑΝΙ Swiss”, διαθέτει επαρκή ιδία κεφάλαια για κάθε είδους έργα και εξ αυτού του λόγου δραστηριοποιείται με επιτυχία και καθόλα νόμιμα και στον ελληνικό χώρο.

Ειδικότερα, η συμπεριφορά σας αυτή έχει ως αποτέλεσμα την βαρύτατη προσβολή της προσωπικότητάς μου και συγκεκριμένα την έκφανση αυτής, ως έντιμου και ευυπόληπτου επιχειρηματία, για την προστασία της οποίας, όμως, ο νόμος προβλέπει στις διατάξεις των άρθρων ΑΚ 57 και 59 την αξίωση μου προς άρση της προσβολής και παράλειψης της στο μέλλον, καθώς και επιπλέον αξίωση μου αποζημιώσεως προς ικανοποίηση για την ηθική βλάβη από την προσβολή που υφίσταμαι. Εξάλλου, στις περιπτώσεις προσβολής της προσωπικότητας με δημοσιεύματα του τύπου ισχύουν πέραν των ως άνω διατάξεων του Αστικού Κωδικά και οι ειδικές διατάξεις του νόμου 1178/1981 “περί αστικής ευθύνης του τύπου”, που καθιερώνουν μεταξύ άλλων την αντικειμενική ευθύνη του ιδιοκτήτη εντύπου σε πλήρη αποζημίωση και χρηματική ικανοποίηση για ηθική βλάβη στην περίπτωση αυτή, που ο συντάκτης του δημοσιεύματος φέρει υποκειμενική ευθύνη για το επιλήψιμο δημοσίευμα.

Για την ανωτέρω συμπεριφορά σας, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ έντονα και ΚΑΛΩ

α) την πρώτη από εσάς σύμφωνα με τη διάταξη της παραγράφου 5 του άρθρου μόνου του ν. 1178/1981, ως ισχύει, όπως εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών, από την παραλαβή της παρούσας, να αποκαταστήσετε την προσβολή της προσωπικότητάς μου με καταχώρηση σε φύλλο αυτής, καθώς και στην σελίδα σας efsyn.gr  και στην ίδια θέση με τα επιλήψιμο δημοσίευμα του παρακάτω κειμένου :

Οι πληροφορίες που αναφέρονταν στο άρθρο ημερομηνίας 6-4-2021 του συντάκτη κ. Κώστα Ζαφειρόπουλου που δημοσιεύθηκε και αφορούν τον κ. Θεόδωρο Καρυπίδη ήταν αναληθείς και δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα. Συγκεκριμένα : (1). Απαλοίφεται η αναφορά μας στον κ. Θεόδωρο Καρυπίδη (2). Η εταιρεία Amani Swiss διαθέτει την κεφαλαιακή επάρκεια για τέτοιου είδους έργα.

Σε περίπτωση που το χρονικό διάστημα των δέκα ημερών παρέλθει άπρακτο ή δεν δημοσιευθεί το ανωτέρω κείμενο κατά τα οριζόμενα στο νόμο (παράγραφος 5 του άρθρου μόνου του ν. 1178/1981), χωρίς τροποποιήσεις του περιεχομένου του και χωρίς αποσπασματική επιλογή φράσεων του κειμένου, θα θεωρήσω ότι αρνείσθε να άρετε τις συνέπειες της υπαίτιας και παράνομης προσβολής της προσωπικότητάς μου και θα προσφύγω στα αρμόδια Δικαστήρια για την προάσπιση των νομίμων δικαιωμάτων μου.

β) τον δεύτερο από εσάς να απέχει από κάθε σε βάρος μου ψευδή και συκοφαντική αναφορά.

Με την ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μου, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα σε αυτούς που απευθύνεται προς γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντάς την ολόκληρη στις εκθέσεις επίδοσης που θα συντάξει.

Αθήνα, 9 Απριλίου 2021

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button