Ποδόσφαιρο

Εμπακατά, ένα αναπληρωματικό δεξί μπακ πολυτελείας (Wyscout Analysis)

O Σαλέμ Εμπακατά είχε τα πάνω και τα κάτω του, αλλά συνολικά πρόκειται για έναν αναπληρωματικό δεξί μπακ που κάνει τη διαφορά.

Το YellowRadio.gr με τη βοήθεια του Wyscout σα αναλύει τη σεζόν που έκανε ο κάθε ένας από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, με το σημερινό άρθρο να αφορά τον Σαλέμ Εμπακατά.

Ο Γάλλο-Κονγκολέζος βοήθησε την ομάδα τη περσινή σεζόν να κατακτήσει την ευρωπαϊκή της έξοδο και φέτος παρέμεινε στην ομάδα, όντας ουσιαστικά η εναλλακτική επιλογή για τον Οντουμπάτζιο.

Το ξεκίνημα του Εμπακατά δεν ήταν καλό, είχε ευθύνη στο πρώτο παιχνίδι με τη Μακάμπι Τελ Αβιβ, ενώ στον αγώνα με τον Παναιτωλικό που κλήθηκε να παίξει ως βασικός έχασε κατά κράτος από τον Νταγκό, χάνοντας τρεις μονομαχίες πολύ κοντά στη μεγάλη περιοχή.

Συνολικά τα νούμερα του Εμπακατά είναι θετικά, όχι όμως εντυπωσιακά. Έχει 60% επιτυχία στις αμυντικές μονομαχίες και προσεγγίζει το 59% στις εναέριες. Ακόμη είχε 4 κλεψίματα ανά ενενήντα λεπτά.

Στα θετικά του είναι ότι παρά το ότι έπαιρνε αρκετές μπάλες έκανε λιγότερα από οκτώ λάθη ανά παιχνίδι, κάνοντας μάλιστα τα λιγότερα λάθη στο αμυντικό μισό από κάθε ακραίο μπακ της ομάδας.

Ακόμη, ο Εμπακατά ήταν ο πιο απειλητικός ακραίος παίκτης της ομάδας, επιχειρώντας περισσότερες από δύο πάσες στη μεγάλη περιοχή ανά παιχνίδι και όντας ο πιο αποτελεσματικός στη θέση του με 44% επιτυχία.

Άλλωστε μεσοεπιθετικά είναι θετικότατος, μοιράζοντας τη μπάλα και ταλαιπωρώντας τους αντίπαλους μπακ, ενώ κέρδισε και δύο πέναλτι μέσα στη χρονιά. Το heatmap του άλλωστε δείχνει το πόσο του αρέσει να επιτίθεται.

HIGHLIGHT

To καλύτερο φετινό του παιχνίδι ο Εμπακατά το έκανε στη Τρίπολη ενάντια στον Αστέρα όπου έκρινε σε μεγάλο βαθμό το παιχνίδι. Ο Γαλλο-Κονγκολέζος έκανε στο 47ο λεπτό διπλή επέμβαση πάνω στη γραμμή της εστίας και λίγο αργότερα σκόραρε για το 0-2.

Συνολικά στο παιχνίδι εκείνο είχε οκτώ επεμβάσεις, σε μία από τις καλύτερες συγκομοιδές του στη σεζόν.

Τα αρνητικα του

Υπήρχαν αρκετά παιχνίδια που χανόταν στις επιστροφές και έχανε τις προσωπικές μονομαχίες, ενώ αμυντικά ούτε τα νούμερα του είναι εντυπωσιακά, ούτε ο ίδιος είναι κάτι το ιδιαίτερο.

Βέβαια προς υπεράσπιση του, πρέπει να συνυπολογιστεί ότι είναι ο αναπληρωματικός δεξιός μπακ και σίγουρα δεν είναι από τους πιο υψηλά αμειβόμενους στην ομάδα.

Με άριστα το «10», πώς κρίνεται η φετινή σεζόν του Εμπακατά;;

View Results

Loading ... Loading ...

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...
Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button