Ποδόσφαιρο

Δολοφονική επίθεση στον δημοτικό σύμβουλο της Νέας Φιλαδέλφειας, Κώστα Τομπούλογλου με φόντο το γήπεδο της ΑΕΚ (photos)

Επίθεση με σιδηρολοστό δέχθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Τομπούλογλου το απόγευμα της Πέμπτης έξω από το σπίτι του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διακομισθεί στο νοσοκομείο με σπασμένο χέρι (μπήκε στο γύψο) και πλευρά, ενώ το κεφάλι του είναι γεμάτο ράμματα.

Κουκουλοφόροι είχαν στήσει «καρτέρι» έξω από το σπίτι του και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι επιτιθέμενοι φώναζαν συνθήματα υπέρ της ΑΕΚ.

Την πληροφορία έδωσε ο αδερφός του, Χάρης Τομπούλογλου, επικεφαλής της παράταξης «Η πόλη της καρδιάς μας» με ανάρτησή του στο facebook, κάνοντας λόγο για επίθεση χούλιγκανς.

Το χρονικό της επίθεσης

Όλα ξεκίνησαν όταν πριν από λίγες μέρες ο Χάρης Τομπούλογλου είχε καταγγείλει «απειλές κατά της ζωής και της ακεραιότητάς του», ύστερα από δημοσιεύματα σε οπαδικές ιστοσελίδες που τον κατηγορούσαν ότι «έχει επιλέξει να κοντράρει σε όλα τα Δημοτικά Συμβούλια, όλα τα ζητήματα που αφορούν την ΑΕΚ και τη λειτουργία του νέου γηπέδου».

Φυσικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει, κάτι που μαρτυρά η επιστολή που είχε στείλει προς τον δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, Γιάννη Βούρο, και το Δημοτικό Συμβούλιο, ζητώντας απλά διευκρινίσεις για τη διαχειριστική μελέτη του Αλσους που συνορεύει με το γήπεδο της ΑΕΚ.

Η επιστολή

«Σημαντικά ερωτήματα για την Τροποποίηση της Διαχειριστικής Μελέτης του Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας.

Α.Π. 4383/3-3-2021

Προς

1.Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας κ. ΙωάννηΒούρου

2.Πρόεδρο και Μελη του Δημοτικού Συμβουλίου

3.Πρόεδρο και μέλη διαπαραταξιακήςΕπιτροπής για την Τροποποίηση διαχειριστικής μελέτης του Άλσους

4.Προέδρους και Μέλη των Δημοτικών Κοινοτήτων Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας.

5.Διευθύντρια Τεχνικής Υπηρεσίας κ.Σγουρακη

6.Προϊστάμενο Μελετών και Έργων Τ.Υ. κ.Μανή

(Με φροντίδα της Γραμματείας του Δημοτικού Συμβουλίου να πρωτοκολληθεί και διανεμηθεί στους ανωτέρω)

Παρακαλώ να μου γνωρίσετε σχετικά με το υπό συζήτηση σχέδιο των τροποποιήσεων επί της Διαχειριστικής Μελέτης του Άλσους τα παρακάτω:

1. Τον λόγο για τον οποίο από το σύνολο των εισόδων του Άλσους προτείνεται να απομείνουν μόνο έξι είσοδοι ανοικτοί για το κοινό, ενώ στην περιοχή του αδιάνοικτου πεζόδρομου κατά μήκος της βόρειας και ανατολικής πλευράς του γηπέδου της Α.Ε.Κ. (Ο.Τ. 295) προβλέπονται άλλες τρεις είσοδοι. Η Α.Ε.Π.Ο. του «Κέντρου Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού στη Ν. Φιλαδέλφεια Αττικής» (ΑΔΑ: 7ΥΕΛ4653Π8-ΘΞΩ) στην παράγραφο 4.3.8.5.1 θέτει απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία του γηπέδου το κλείσιμο των εισόδων κατά την ημέρα τέλεσης των αγώνων σαν μέτρο υλοποίησης αντιπυρικής προστασίας του Άλσους.

2. Τον λόγο για τον οποίο προτείνεται η κατασκευή αναβαθμών, δεδομένου ότι έρχεται σε αντίθεση ομοίως με την παράγραφο 4.3.8.5.1 της Α.Ε.Π.Ο, όπου προβλέπεται άλλου είδους κατασκευή (τοίχος περίφραξης ο οποίος κατασκευάζεται εντός του πεζόδρομου)και επιπλέον με την παράγραφο 4.2.5.5 που δεν επιτρέπει καμία επέμβαση στο Άλσος που είναι εφαπτόμενο του γηπέδου πέραν των αναφερομένων στην παρ. 4.3.8.

3. Την προμελέτη από την οποία προέκυψε το πολυσχιδές περίγραμμα του νέου αναψυκτηρίου, δεδομένου ότι η μορφή του και η δέσμευση αυτής μέσω συντεταγμένων προϋποθέτει την ύπαρξη τουλάχιστον προμελέτης και δεν μπορεί να είναι τυχαία.

Το έργο των αναβαθμών προτείνεται προς αντικατάσταση του εγκεκριμένου τοίχου περίφραξης ο οποίος κατασκευάζεται εντός του πλάτους του πεζόδρομου. Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (ΑΔΑ: Ω17Υ465ΧΘΞ-67Χ) προ της κατασκευής του πεζόδρομου, θα πρέπει να συνταχθεί μελέτη διαμόρφωσης του πεζόδρομου από το φορέα κατασκευής του γηπέδου (ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 Α.Ε.) και όπως αναφέρεται στο άρθρο 13 του Ν. 4467/2017 θα πρέπει να εγκριθεί από το ως άνω Υπουργείο ως συνοδό έργο του γηπέδου.

Επειδή το έργο των αναβαθμών εντός του παραχωρηθέντος κατά χρήση τμήματος του Άλσους, δεν καλύπτεται από την ισχύουσα Α.Ε.Π.Ο. του «Κέντρου Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού στη Ν. Φιλαδέλφεια Αττικής», όπως αναφέρεται και στην παράγραφο 6.3 (έκταση υπαγόμενη στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας) και η υλοποίηση του αφορά συνοδό έργο του γηπέδου εφόσον εγκριθεί από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, θα πρέπει να γίνει στη συνέχεια τροποποίηση της Α.Ε.Π.Ο, όπως άλλωστε αναφέρει και η Νομική Υπηρεσία.

Παρακαλώ να παρίστανται στην συνεδρίαση της διαπαραταξιακής επιτροπής την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021, οι απασχοληθέντες υπάλληλοι της Δ.Τ.Υ. με τα ως άνω αναφερθέντα, δηλαδή εν προκειμένω η Διευθύντρια των Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ε.Σγουράκη και ο προϊστάμενος του τμήματος Μελετών και έργων κ. Μανής.

Νέα Φιλαδέλφεια 3 Μαρτίου 2021

Τομπούλογλου-Λεωνιδόπουλος Χαράλαμπος

Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης

Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας

«Η πόλη της Καρδιάς μας».

Μάλιστα σε ανάρτησή του, ο κ. Τομπούλογλου διευκρίνιζε ότι: «Αύριο καταθέτω μήνυση στην Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εναντίον όλων των φυσικών και ηθικών αυτουργών, για τα δημοσιεύματα και τις απειλές κατά της ζωής και της σωματικής μου ακεραιότητας, που κατακλύζουν από χθες το βράδυ γνωστά οπαδικά site, με την μορφή αναρτήσεων και σχολίων.

Διευκρινίζω για πολλοστή φορά ότι, όπως ξεκάθαρη από την αρχή είναι η θετική θέση μου για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ και την εύρυθμη λειτουργία του, άλλο τόσο είναι για μένα πρώτη προτεραιότητα η ουσιαστική προστασία του μοναδικού πνεύμονα της πόλης μας, του Άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας.

Καμία απειλή δεν πρόκειται να με αναγκάσει να εγκαταλείψω τις αρχές μου.

Όσοι άμεσα ή έμμεσα κατασκευάζουν, αναδημοσιεύουν, ενθαρρύνουν ή προκαλούν τέτοια δημοσιεύματα και σχόλια, ευρισκόμενοι στο σκοτεινό παρασκήνιο των συμφερόντων που υπηρετούν, θα αντιμετωπίσουν εκτός από την δικαιοσύνη και την αποδοκιμασία των πολιτών της δημοκρατικής Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας».

Η μήνυση σε οπαδικές ιστοσελίδες

Αμέσως μετά ο κ. Τομπούλογλου επανήλθε ανακοινώνοντας την κατάθεση της μήνυσης

«Κατετέθη σήμερα, Τρίτη 2 Μαρτίου 2021, από εμένα και τους δικηγόρους μου, στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, στην Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η μήνυσή μου,

ΚΑΤΑ:

1) Των ιδιοκτητών και των διαχειριστών των οπαδικών SITE:

α)«ΑΕΚ365»,

β)«enwsi.gr»,

γ)«SDNA»,

δ)«Orange-Κουρδιστό Πορτοκάλι,

2) Των σχολιαστών, στα δημοσιεύματα σε βάρος μου,

των ως άνω SITE και

3) Αυτών, οι οποίοι, με πειθώ και φορτικότητα επιδίωξαν την δημοσίευση, των σε βάρος μου αναρτήσεων, για παράβαση των άρθρων 46 παρ. 1, 184 παρ. 1, 361 παρ. 1 εδ. β’ και 333 παρ. 1 εδ. α΄ του Ποινικού Κώδικα.

Ήτοι:

Για διέγερση σε διάπραξη πλημμελήματος ή κακουργήματος, για εξύβριση, μέσω διαδικτύου και απειλή κατά της ζωής και της σωματικής μου ακεραιότητας-τελεσθείσες και διά παραλείψεως- και ηθική αυτουργία στις πράξεις αυτές. Επί της ως άνω μηνύσεώς μου διεξάγεται ήδη προανάκριση.

Νέα Φιλαδέλφεια, 2/3/2021

Χάρης Λ. Τομπούλογλου».

Πλέον μένει να δούμε πως θα αντιδράσει η οικογένεια Τομπούλογλου μετά από αυτή την επίθεση. Πάντως επιθέσεις δεν γίνονται για πρώτη φορά στη Νέα Φιλαδέλφεια. Οσοι εκφράζουν τη δική τους άποψη στο γήπεδο της ΑΕΚ το οποίο είναι αντίθετο με αυτό που θέλει να φτιάξει ο Δημήτρης Μελισσανίδης γίνονται θύματα επιθέσεων. Είτε λεκτικών είτε χειροδικίας.

Μάριος Ματσάνκος

Τα πρώτα 10 χρόνια είναι δύσκολα στο χώρο της δημοσιογραφίας. Αφού τα πέρασε, τίποτα δεν τον φοβίζει. Έχει εργαστεί μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Score Live, Live Sport και Αθλητικό Πνεύμα, στα αθλητικά Sites Sport-Fm.gr, Postgame.gr, erasitexnes365.gr, panionia-idea.gr, elafrataxiarhia.gr, ενώ ένα από τα... παράσημά του είναι το ότι έβαλε πλάτη κατά τη στρατιωτική του θητεία στο γραφείο τύπου του ΥΠΕΘΑ. Μέλος της ΕΣΗΤΛΣΥΜ. Πλέον βρίσκεται στην ομάδα του Yellow Radio FM 101.7 με ανταπόκριση από την Αθήνα, όπου και γεννήθηκε. Το μότο του; Προχωράμε μπροστά χωρίς να ξεχνάμε από που ερχόμαστε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button