Γενικά

Δίπλωμα οδήγησης στα 17 στην Ελλάδα

Υπερψηφίστηκε από την Βουλή το Νομοσχέδιο «Οδηγώντας με ασφάλεια», που φέρνει πολλές και σημαντικές αλλαγές.

Είναι πλέον επίσημο: οι νέοι οδηγοί θα μπορούν να βρεθούν πίσω από το τιμόνι σε ηλικία 17 ετών! Βλέπετε, υπερψηφίστηκε το νέο νομοσχέδιο που φέρνει σημαντικές αλλαγές στην όλη διαδικασία των εξετάσεων για άδεια οδήγησης. Όπως έχει χαρακτηριστικά τονίσει ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, «…το νέο νομοσχέδιο διασφαλίζει το αδιάβλητο των εξετάσεων για άδεια οδήγησης και συμβάλει στην οδική ασφάλεια, η οποία αποτελεί προτεραιότητα για τη κυβέρνηση».

Πλέον θα μπορούν να δώσουν εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης οι νέοι από 17 ετών, υπό συγκεκριμένους και αυστηρούς περιορισμούς. Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, ο συνοδός θα πρέπει να είναι άνω των 25 ετών και να είναι κάτοχος διπλώματος οδήγησης τουλάχιστον 5 χρόνια. Στην εφαρμοστική απόφαση που θα ακολουθήσει, θα προβλέπεται ο συνοδός να έχει επίσης και καθαρό point system. Οι 17άρηδες θα επιτρέπεται να οδηγήσουν μόνο εντός της Περιφέρειας όπου κατοικούν και το όχημα θα φέρει το ειδικό σήμα του νέου οδηγού.

Εφόσον ο 17χρονος οδηγός κατά τη διάρκεια του έτους αυτού δεν εμπλακεί σε ατύχημα, όταν κλείσει τα 18 θα έχει πλέον το κανονικό δίπλωμα οδήγησης. Διαφορετικά θα πρέπει να δώσει ξανά εξετάσεις.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button