Ποδόσφαιρο

Βλέποντας το Ατυράου-Αστάνα: Τα «ατού» και οι αδυναμίες των Καζάκων

Το προτελευταίο παιχνίδια της πριν το ματς με τον Άρη έδωσε η Αστάνα, η οποία αντιμετώπισε την Ατυράου.

Η αντίπαλος της Αστάνα ήταν μία «τίμια» ομάδα. Στην μέση του πρωταθλήματος της χώρας της, που πιο πιθανό είναι να πάει πιο πάνω και όχι πιο κάτω. Από την άλλη σίγουρα δεν μπορεί να θεωρηθεί φόβητρο.

Με λιγότερο από έναν μήνα να απομένει, αξίζει να ρίξουμε μια ματιά σε 2-3 συμπεράσματα που θα μπορούσε κάποιος να βγάλει για την συγκεκριμένη ομάδα.

Ο Τομάσοβ είναι κίνδυνος θάνατος

Είναι στα 33 του, έχει περάσει από την Σαουδική Αραβία, αλλά ο Μαρίν Τομάσοβ σε καμία περίπτωση δεν είναι τελειωμένος. Είναι μακράν ο κορυφαίος επιθετικός παίκτης της Αστάνα και το απέδειξε ξανά.

Με έξυπνες κινήσεις και καλά τελειώματα κατάφερε να σκοράρει δύο γκολ σε περίπου 30 λεπτά παιχνιδιών. Ένα γκολ μέσα από την μεγάλη περιοχή και ένα σουτ έξω από το κουτί θυμίζει στον Άρη ότι πρέπει να τον προσέξει.

Άνετη στις αντεπιθέσεις, έξυπνες κινήσεις

Το 0-2 της Αστάνα ενδεχομένως να την αδικεί. Έκανε πάρα πολλές ευκαιρίες και κατά κύριο λόγο όχι σε οργανωμένες επιθέσεις, αλλά μέσω καλού επιθετικού transition. Μέσα σε 2-3 πάσες μπορούσε να πάει την μπάλα από το ένα μέρος του γηπέδου στο άλλο, με τους παίκτες της μάλιστα να έχουν αρκετά καλές κινήσεις.

Κυριαρχικό ποδόσφαιρο δεν χρειάστηκε να παίξει πάντως, καθώς με το σκορ στο 0-1 από το 4′ είχε πετύχει αυτό που ήθελε.

Η άμυνα ένα επίπεδο κάτω

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Αστάνα ήταν ότι ναι μεν έκανε πολλές φάσεις, αλλά δεχόταν και πολλές. Όταν η μπάλα έφτανε κοντά στην περιοχή της έδειχνε να μην έχει τον τρόπο να αντιδράσει, και η αντίπαλος της έγινε αρκετές φορές επικίνδυνη, ακόμη και αν πολλές φορές σπατάλησε τις προϋποθέσεις που της δινόταν.

Ακόμη σε μερικές περιπτώσεις που οι αμυντικοί της πιέστηκαν στο build up έκαναν λάθος επιλογές.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button