Διεθνή

Αυτός είναι ο MVP του NBA σύμφωνα με τον Σακίλ Ο’ Νιλ!

Δείτε ποιόν επέλεξε.

πομένουν περίπου 10 αγώνες για το τέλος της κανονικής διάρκειας στο NBA. Για κάποιες ομάδες ένδεκα, για κάποιες άλλες εννέα, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως βρισκόμαστε στην τελική ευθεία. Και λίγα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει, μέχρι στιγμής.

Ένα από αυτά είναι η κυριαρχία των Μπόστον Σέλτικς στην Ανατολή και η πιθανή ολοκλήρωση του πρώτου επιπέδου ως η ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ σε ολόκληρη της λίγκα. Μένουν να ξεκαθαριστούν πολλά πράγματα ακόμα στις… εξάδες κάθε περιφέρειας, που θα προκριθούν απευθείας στα Playoffs, αλλά και στις θέσεις (7-10) που θα οδηγήσουν στα Play In.

Πέραν από τις ομαδικές επιτυχίες (μοιραία και τις αποτυχίες) υπάρχουν και οι ατομικές διακρίσεις. Σε αυτόν τον τομέα, ένα είναι το κυρίαρχο θέμα των ημερών και αυτό έχει να κάνει με το εξής ερώτημα: «Ποιος είναι ο MVP για το 2023-24;».

Ο Τζοέλ Εμπίντ είναι τραυματίας (εδώ και καιρό) και ναι μεν σε επίπεδο στατιστικής όσο ήταν υγιής σάρωσε με τους Φιλαδέλφεια Σίξερς καταγράφοντας 35,3 πόντοι, 11,3 ριμπάουντ και 5,7 ασίστ, αλλά δεν πληροί το κριτήριο συμμετοχών. Για να λάβει κάποιος το βραβείο (του πολυτιμότερου ή οποιοδήποτε άλλο) οφείλει -σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς- να αγωνιστεί τουλάχιστον σε 65 ματς. Ο 30χρονος Καμερουνέζος σέντερ, ο οποίος ήταν ο περσινός MVP, την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο έχει εμφανιστεί σε πολύ λιγότερα: 34 στον αριθμό, άρα βρίσκεται εκτός… συζήτησης.

Κι ενώ στο τηλεοπτικό πάνελ του «ΝΒΑ on TNT», οι καλεσμένοι και οι οικοδεσπότες έκαναν την ανάλυσή τους περιστρέφοντας τις επιλογές τους ανάμεσα στον Νίκολα Γιόκιτς των Ντένβερ Νάγκετς, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο των Μιλγουόκι Μπακς και τον Λούκα Ντόντσιτς των Ντάλας Μάβερικς, ο Σακίλ Ο’Νιλ πήρε τον λόγο και ξεκαθάρισε πως «MVP είναι ο Σάι Τζίλτζεους-Αλεξάντερ».

Ο θρυλικός σέντερ, τέσσερις φορές πρωταθλητής ΝΒΑ, τρεις βορές MVP των τελικών και μία της κανονικής περιόδου (2000) εξήγησε πως ο Καναδός σταρ των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ «είναι πραγματικά ασταμάτητος. Έχει βάλει 15 φορές φέτος πάνω από 30 πόντους», υπενθύμισε και υπογράμμισε πως «η ομάδα του έχει ρεκόρ 49-21».

Κοινώς, «πληροί όλα τα κριτήριά μου και για μένα είναι ξεκάθαρα ο πολυτιμότερος παίκτης της σεζόν 2023-24», κατέληξε ο Σακίλ Ο’Νιλ και υπήρξαν κάποιοι που… εκνευρίστηκαν που σνομπάρει τον Νίκολα Γιόκιτς, αλλά και αυτοί που τον στηρίζουν.

Άλλωστε, ο Σάι Τζίλτζεους-Αλεξάντερ, πέραν ότι έχει μετατρέψει τους Θάντερ σε μία ομάδα που διεκδικεί την κορυφή της Δύσης, έχει 30,4 πόντους, 6,3 ασίστ και 5,6 ριμπάουντ μέσο όρο. Ο Ντόντσιτς για παράδειγμα, έχει… παραπάνω (33,9 π., 9,8 ασ., 9,1 ριμπ.), αλλά οι Nτάλας Μάβερικς είναι έκτοι στην περιφέρειά τους και δείχνουν να έχουν μεγάλη προοπτική, αλλά ακόμα δεν έχουν εξασφαλίσει καν την πρόκρισή του στα Playoffs.


Ενώ ο Νίκολα Γιόκιτς και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο που έχουν κατακτήσει τις τέσσερις από τις τελευταίες πέντε ατομικές διακρίσεις του MVP, για τον Σακίλ Ο’Νιλ περνούν σε δεύτερη μοίρα σε σχέση με τον Καναδό!

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button