Γενικά

Ανοιγμα σχολείων : Πώς θα γίνει η επιστροφή στα θρανία

Οριστική είναι η απόφαση για άνοιγμα όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης στις 10 Μαΐου σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στο διάγγελμά του για την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Η επιστροφή στις σχολικές αίθουσες για μαθητές και εκπαιδευτικούς θα γίνει με γνώμονα τον τρόπο επαναλειτουργίας των Λυκείων. Βασικά όπλα για την ασφαλή επαναλειτουργία κρίνονται τα self – tests αλλά και οι εμβολιασμοί των εκπαιδευτικών, που από σήμερα μπορούν να δηλώνουν τη συμμετοχή τους στην αντίστοιχη πλατφόρμα.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός στο διάγγελμα «στις 10 Μαΐου ανοίγουν και πάλι γυμνάσια και δημοτικά σχολεία. Και εδώ θα ισχύουν οι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι για μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό. Όπως και όλοι οι υπόλοιποι κανόνες προστασίας στις αίθουσες».

Άνοιγμα σχολείων – Παράταση σχολικής χρονιάς – Ματαίωση εξετάσεων

Στο θέμα αναμένεται να αναφερθεί μεταξύ, άλλων, η Νίκη Κεραμέως, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, αύριο Πέμπτη στις 11 πμ. Μάλιστα δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν οι οριστικές της αποφάσεις για τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις, καθώς και για την παράταση του διδακτικού έτους.

Σύμφωνα επίσης με όσα έχουν γίνει γνωστά από τις δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας δεν είναι πολύ πιθανόν φέτος να γίνουν οι προαγωγικές εξετάσεις.

Αυτή είναι η εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) προς το υπουργείο Παιδείας, η οποία αναμένεται, όπως δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου, να γίνει δεκτή.

Εξαιρετικά πιθανόν είναι επίσης να παραταθεί η σχολική χρονιά. Αναφορικά με την πρωτοβάθμια εκπαίδευση η παράταση θα δοθεί έως την Παρασκευή 25 Ιουνίου και έως την Παρασκευή 11 Ιουνίου για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Κατόπιν, στα μέσα Ιουνίου, όπως έχει προαναγγελθεί από την ηγεσία του υπουργείου, θα ξεκινήσουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Το όπλο των self – tests

Η εφαρμογή του μέτρου των self – tests σε μαθητές και εκπαιδευτικούς ενόψει της επαναλειτουργίας των Λυκείων αποδείχτηκε πολύ χρήσιμη, καθώς ασυμπτωματικοί με κοροναϊό, που υπό άλλες συνθήκες δεν θα μπορούσαν να ελεγχθούν, εντοπίστηκαν και βρίσκονται σε απομόνωση ώστε να μη συμβάλλουν στη διάδοση του ιού.

Έτσι το μοντέλο αυτό θα ακολουθηθεί και στις υπόλοιπες βαθμίδες της εκπαίδευσης με τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους υπόλοιπους εργαζόμενους να μπορούν να το προμηθεύονται από τα φαρμακεία.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξη Κόπτση, το ποσοστό των μαθητών που έχουν βρεθεί θετικοί είναι 0,1% και έχουν κλείσει το 0,7% των τμημάτων και το 0,9% των σχολείων. Σύμφωνα με τον κ. Κόπτση η διαδικασία κρίνεται άκρως επιτυχημένη και χάρη σε αυτήν περιορίστηκε η μετάδοση του κοροναϊού στα σχολεία.

Σε απόλυτα νούμερα τα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί σε σχολεία είναι 2.000 και αφορούν σε μαθητές και καθηγητές και τα τμήματα που έχουν αναστείλει την λειτουργία τους, 8 μέρες μετά την επαναλειτουργία των σχολείων, είναι 269.https://www.megatv.com/embed/?p=2020339115

Εμβολιασμός εκπαιδευτικών

Καθοριστικής σημασίας για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων, θεωρείται και ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών. Από σήμερα όλοι οι εκπαιδευτικοί θα έχουν τη δυνατότητα να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κοροναϊού.

Σε ανάρτησή της στα social media η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, καλεί τους εκπαιδευτικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί να μπουν στο emvolio.gov.gr.

«Θωρακίζουμε τους εκπαιδευτικούς μας, τους μαθητές μας, τις οικογένειες όλων, συνεχίζουμε να μαθαίνουμε ασφαλείς», αναφέρει χαρακτηριστικά.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button