Ποδόσφαιρο

Αλ Ταμαρί: «Στοίχημα» σε καλή απόδοση

Μία ιδιαίτερη περίπτωση είναι αυτή του Μούσα Αλ Τάμαρι, με τον Άρη να θέλει να αρπάξει την ευκαιρία και να ποντάρει πάνω στον Ιορδανό ποδοσφαιριστή.

Αρχικά τα δεδομένα είναι τα εξής: Ο Ιορδανός είναι στην Λέουβεν το τελευταίο εξάμηνο χωρίς να δώσει αυτά που περίμεναν οι Βέλγοι.

Ακόμη και αν δημόσια λένε ότι δεν θέλουν να χάσουν κανέναν παίκτη, η σκέψη για να παραχωρήσουν τον Τάμαρι υπάρχει, καθώς μέσα σε όλα δεν έχει και την καλύτερη σχέση με τον προπονητή της ομάδας.

Ο Άρης αρχικά δεν είχε σκοπό να κινηθεί για κάποιον εξτρέμ, εκτός αν προέκυπτε κάτι το εξαιρετικό. Ο Τάμαρι είναι ένας παίκτης που μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι το εξαιρετικό.

Πρόκειται για έναν παίκτη ο οποίος είναι «στοίχημα». Είναι ένα παιδί με ταλέντο, ταχύτερος σχεδόν από όποιον άλλον δει κάποιος στην Super League και με κίνητρο να πετύχει.

Έχει στο παρελθόν συγκεντρώσει τα βλέμματα ομάδων από το εξωτερικό, ενώ «ματιές» σε εκείνον (στο παρελθόν) έχουν ρίξει σύμφωνα με τα ρεπορτάζ από το εξωτερικό και κορυφαία club του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Όλα αυτά για έναν παίκτη ο οποίος είναι μόλις 24 ετών και είναι διεθνής με την Εθνική Ιορδανίας.

Το θέμα είναι ότι αυτήν την στιγμή ο Αλ Ταμάρι δεν διανύει ένα καλό διάστημα στην καριέρα του. Δεν κόλλησε στον ΑΠΟΕΛ, δεν προσαρμόστηκε στο Βέλγιο και παίζει κάτω από τις δυνατότητες του.

Στις τελευταίες ομάδες του δεν κατάφερε να εγκλιματιστεί, ενώ οι προπονητές δυσκολεύτηκαν να του δώσουν έναν ρόλο που θα τον βοηθούσε να αναπτύξει το ταλέντο του. Όλα αυτά μαζί με μερικές διαφωνίες είναι που έχουν ρίξει αρκετά την αξία του Ιορδανού στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Για αυτό όμως ο Άρης μπορεί να προσεγγίσει τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή, και μπορεί να το κάνει με ένα νούμερο που σε καμία περίπτωση δεν ξεπερνάει την λογική με την οποία λειτουργεί.

Ουσιαστικά ο Άρης εάν συμφωνήσει με τον Ιορδανό βάζει ένα στοίχημα. Στοιχηματίζει ότι μπορεί να τον βοηθήσει να βρει τον καλό του εαυτό, όπως έχει κάνει με άλλους παίκτες στο παρελθόν.

Στοιχηματίζει ότι μπορεί να τον ενσωματώσει στην ομάδα όπως πρέπει, ότι μπορεί να τον κάνει «ένα» με τους συμπαίκτες του και να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες που έχει.

Στοιχηματίζει ότι μπορεί να τον διαχειριστεί σωστά σε όλα τα επίπεδα και να τον κάνει να νιώσει «άνετα» κάτι που δεν έγινε στην Κύπρο, και σίγουρα δεν έγινε στο Βέλγιο.

Αυτό που είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο είναι οι άνθρωποι του Άρη να μιλήσουν μαζί του για αρκετή ώρα. Ο Μάντζιος να του εξηγήσει πως έχουν τα δεδομένα και τι μπορεί να «υποσχεθεί». Από την άλλη πλευρά και ο Τάμαρι θα πρέπει να δείξει ότι είναι έτοιμος για μία νέα αρχή, πριν υπάρξει οποιαδήποτε συμφωνία.

Η συγκεκριμένη περίπτωση λοιπόν είναι ένα στοίχημα. Ένα στοίχημα όμως που έχει σίγουρα… καλή απόδοση, καθώς πρόκειται για έναν παίκτη σε καλή ηλικία που έχει αρκετά μεγάλη μεταπολιτική αξία και μπορεί να κάνει την διαφορά σε Ελλάδα και Ευρώπη με τις κατάλληλες συνθήκες.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button