Μπάσκετ

Αθανασιάδης: «Σημαντικό ρόλο στον αγώνα σήμερα θα παίξουν το πάθος, η δύναμη και η άμυνα – Θα πρέπει ο Άρης να γίνει και πάλι ΆΡΗΣ όπως ήταν παλιά»

Στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή «Αθλητικό Χ-Press» φιλοξενήθηκε ο Βαγγέλης Αθανασιάδης.

Ο Βαγγέλης Αθανασιάδης που ήταν μέλος (αν και από τα νέα παιδιά τότε) της «κιτρινόμαυρης αυτοκρατορίας», νιώθει Άρη αν και τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Ρόδο, μίλησε σχετικά με το σημερινό παιχνίδι κόντρα στον Κολοσσό, έδωσε ελπίδες για την φετινή παρτίδα του Άρη ενώ τέλος τόνισε πως το φετινό καλοκαίρι θα είναι άκρως καθοριστικό για το μέλλον του συλλόγου.

Αναλυτικά τα όσα είπε στους Γιώργο Τότσικα και Ιάσονα Μίσχο:

Πως νιώθεις με την κατάσταση που επικρατεί στον Άρη;

Είναι σίγουρα στενάχωρο γιατί μια ομάδα όπως ο Άρης, με τέτοια ιστορία και τέτοιο παρελθόν δεν επιτρέπεται να βρίσκεται σε αυτή την βαθμολογική θέση. Δυστυχώς το περνάμε και αυτό, δεν συμφωνώ ότι το παιχνίδι με τον Κολοσσό είναι «ζωής και θανάτου« γιατί ο Άρης αν κάνει και αργότερα κάποιες νίκες, έχει πιθανότητες να σωθεί. Και οι δύο ομάδες έχουν πιθανότητες να σωθούν, και οι δύο φέτος έχουν φοβερές μεταπτώσεις και αστάθεια, δεν ξέρω πραγματικά πως θα λειτουργήσει αυτό στην απόδοση τους, το μεγάλο κενό που υπήρξε αυτές τις εβδομάδες. Δεν ξέρω αν θα είναι θετικό ή αρνητικό, πάντως εύχομαι και ο Άρης και ο Κολοσσός με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο να σωθούν φέτος γιατί είναι δύο ομάδες που για διαφορετικούς λόγους να παίζουν στην Α1. Ο Άρης επειδή είναι ο Άρης, η ιστορί του ελληνικού μπάσκετ και ο Κολοσσός επειδή αντιπροσωπεύει μια ομάδα νησιώτικη, ακριτική.

Παίζουν στο καινούργιο γήπεδο σωστά;

Ναι, είναι έξω περίπου στα 10 χιλιόμετρα από την Ρόδο, στην Καλλιθέα. Είναι ένα όμορφο γήπεδο, βέβαια η χωρητικότητα του είναι περίπου ίδια με του Βενετοκλείου απλώς είναι πιο σύγχρονο και το προτίμησε φέτος ο Κολοσσός.

Αγωνιστικά σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Κολοσσός;

Είναι ένα μεγάλο ερώτημα για εμένα το κενό που μεσολάβησε και πως θα λειτουργήσει. Το μόνο στοιχείο που μπορώ να προβλέψω είναι ότι θα γίνει ένα πολύ νευρικό παιχνίδι, σίγουρα έχει σπουδαιότητα ο αγώνας. Δεν ξέρω αν θα φτάσει σε μεγάλο σκορ, θα είναι αρκετά δύσκολο. σίγουρα θα παίξουν σημαντικό ρόλο το πάθος, η δύναμη και η άμυνα κυρίως.

Έχουν γίνει πολλά λάθη τα τελευταία χρόνια στον Άρη, θεωρείς πως θα αποφύγει τα χειρότερα;

Εγώ πιστεύω πως θα το αποφύγει γιατί είναι μια ομάδα με μεγάλη ιστορία και δυναμική. Τόσα χρόνια η ομάδα δεν πηγαίνει καλά και ο κόσμος όμως γεμίζει το Παλέ που σημαίνει πως είναι μπασκετική ομάδα, μια ομάδα που στηρίζεται από τους φιλάθλους της. Τα τελευταία χρόνια όντως έχουν γίνει σημαντικά λάθη, εύχομαι όμως στο μέλλον να αναλάβουν άνθρωποι που θα μπορούν να την διαχειριστούν οικονομικά και τεχνικά για να μπορεί ο Άρης να βρίσκεται στην θέση που του αρμόζει και όχι σε αυτή που βρίσκεται τώρα. Δεν νομίζω πως αρμόζει σε μια ομάδα όπως ο Άρης να κατέχει αυτή την θέση στον βαθμολογικό πίνακα. Από την άλλη θεωρώ πως και για τις δύο ομάδες είναι κρίσιμο παιχνίδι αλλά σίγουρα δεν είναι η «ταφόπλακα», έχουν και επόμενες αγωνιστικές για να προσπαθήσουν να σωθούν. Σίγουρα παίζει και η αναδιάρθρωση που είναι πολύ πιθανή όπως ακούω.

Τι πληροφορίες έχεις σχετικά με αυτό;

Ακούγεται πολύ έντονα ειδικά τον τελευταίο καιρό και πιστεύω ότι στην άνοιξη εκεί λίγο μετά τον Μάρτιο κοντά στον Απρίλιο θα ανακοινωθεί αναδιάρθρωση. Αυτό όμως δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως «μαξιλάρι» για τον Άρη. θα πρέπει να λύσει τα προβλήματα του για το μέλλον, δηλαδή φέτος είτε σωθεί είτε όχι, θα πρέπει να παρθούν οριστικά μέτρα για το μέλλον του συλλόγου.

Πως μπορούν να λυθούν;

Οι μεγάλες προσωπικότητες θα φέρουν και τους επιχειρηματίες και το ενδιαφέρον και τους επενδυτές. Ελπίζω η παλιά μεγάλη γενιά του Άρη να δραστηριοποιηθεί όπως έχει γίνει και σε άλλες ομοσπονδίες και συλλόγους του εξωτερικού για να μπορέσει να αναβαθμίσει την ομάδα, είμαι σίγουρος για αυτό.

Έχει ακουστεί το όνομα του Νίκου Γκάλη αλλά και ο ίδιος αν δεν δει κάτι συνολικό που να τον πείθει, δεν θα μπει σε τέτοια διαδικασία σωστά;

Εννοείται αυτό, πρέπει να δεις κάτι σοβαρό και οργανωμένο. Το όνομα του Γκάλη αν προστεθεί στον Άρη, πιστεύω πως θα υπάρξει γενικότερη «εκτίναξη» του μπασκετικού Άρη. Το ελπίζω, το εύχομαι κάποτε να γίνει αυτό, αν τα πράγματα πάνε όπως πρέπει, είναι πολύ πιθανό να συμβεί στο μέλλον. Φυσικά θα πρέπει να πρηγηθούν κάποια πράγματα από την υπάρχουσα διοίκηση για να ανοίξει ο δρόμος για να έρθουν οι υπόλοιποι. Πρέπει να γίνει μαι καινούργια αρχή, πιο μεθοδική και οργανωμένη, να χρησιμοποιηθούν και παλιοί άνθρωποι του Άρη που αγαπούν την ομάδα και έχουν τις δυνατότητες να προσφέρουν πολλά. Να γίνει μια συστράτευση παλιών παραγόντων αλλά και παικτών για να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι για το μέλλον. Αν συνεχίσουμε με το ίδιο στυλ που επικρατεί τώρα, το μέλλον προλέπεται δυσοίωνο.

Πρόκειται για ένα καθοριστικό καλοκαίρι.

Αυτό είναι σίγουρο, αλλά η ουσία είναι πως ανεξάρτητα από το αν θα μείνει η ομάδα στην κατηγορία ή όχι, να παρθούν κάποιες σοβαρές αποφάσεις διοικητικά και να αλλάξει ο τρόπος σκέψης και φιλοσοφίας. Θα πρέπει ο Άρης να γίνει και πάλι ΆΡΗΣ όπως ήταν παλιά. Πιστεύω πως και όταν ο κόσμος δει τέτοια μεγάλη προσπάθεια, όχι απλώς θα στηρίξει αλλά θα την «κουβαλήσει» στους ώμους του όπως έκανε πάντα. Ο κόσμος του Άρη είναι μπασκετικός, δίνει το 100% και βοηθάει την ομάδα.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button