Μπάσκετ

Αγγέλου: «Είναι τεράστιο μάθημα να αγωνίζεσαι για τον Άρη – Ο Καμπερίδης είναι εξαιρετικός προπονητής»

Ο 26χρονος πρώην γκαρντ του Άρη, Γιώργος Αγγέλλου, φιλοξενήθηκε στο YellowRadio 101.7 και στην εκπομπή «Ραντεβού με την Σπυριάρα».

Αναλυτικά τα όσα είπε στον Ιάσονα Μίσχο:

Στο παιχνίδι του Απόλλωνα Πατρών κόντρα στην Καβάλα είχες 6/6 τρίποντα και 4/4 βολές. Πώς είναι να έχει φύγει η μπάλα από τα χέρια σου 10 φορές και να έχεις ευστοχήσει σε όλες;

Ήταν ένα παιχνίδι που ήμουν πάρα πολύ εύστοχος. Η αλήθεια είναι ότι ένιωθα πολύ καλά σε κάθε μου σουτ. Δεν το νιώθω σαν κάτι το ιδιαίτερο. Βγήκε μετά από πολύ προπόνηση. Οι συμπαίκτες μου, μου έδιναν την μπάλα την στιγμή που την ήθελα και μου έκανε την δουλειά μου ευκολότερη».

Τι είναι τελικά πιο σημαντικό για έναν σουτέρ; Να κάνει δουλειά πάνω στο σουτ του ή να διαλέγει την κατάλληλη στιγμή για να σουτάρει;

Είναι ένας συνδυασμός και των δύο. Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο επίσης για έναν σουτέρ, όπως είπα, είναι να έχει μια ομάδα που θα του δίνει τη μπάλα εκεί που θέλει για να φανεί η σκληρή δουλειά του.

Έκανες ρεκόρ 30ετίας με τους 22 πόντους που έβαλες και τα 6 τρίποντα. Τι σημαίνει αυτό για σένα;

Είναι πολύ ωραίο να αναγνωρίζονται ο κόπος και η προσπάθειά σου. Αλλά, από την άλλη έχουμε ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα μπροστά μας, έχουμε ακόμη 28 αγωνιστικές, αν πάνε όλα καλά και δεν έχουμε αναβολές λόγω κορωνοϊού. Είναι μια δύσκολη κατηγορία φέτος, καθώς τα φαβορί για την άνοδο είναι πολλά. Είμαστε εμείς, ο Ολυμπιακός, η Ελευθερούπολη, η Ερυθραία, οπότε ένα τέτοιο ρεκόρ στις πρώτες αγωνιστικές κατά την άποψη μου δεν σημαίνει πολλά πράγματα.

Έχουμε δει τα τελευταία χρόνια να παίρνουν την άνοδο ομάδες και τελικά να μην αγωνίζονται στην Α1. Υπάρχει η διάθεση από τον Απόλλωνα Πατρών, αν καταφέρετε και ανεβείτε, να παίξετε κανονικά στην πρώτη κατηγορία την επόμενη σεζόν;

Ναι βέβαια. Οι άνθρωποι που είναι κοντά στον Απόλλωνα αυτή τη στιγμή, στηρίζουν την ομάδα. Οι συνθήκες που υπάρχουν είναι οι καλύτερες που είχα εγώ τα τελευταία χρόνια. Βλέπω πολύ αγάπη, μεγάλο πάθος από παλιούς παίκτες. Είναι ένα ωραίο κλίμα και πιστεύω πως αυτό θα διατηρηθεί για πολλά χρόνια στο σύλλογο. Το μπάσκετ έχει ανάγκη από ομάδες και έδρες σαν του Απόλλωνα.

Όλοι θαυμάζουμε τις πορείες του Προμηθέα στην Ευρώπη, όμως η παραδοσιακή ομάδα της Πάτρας είναι ο Απόλλωνας. Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για μπάσκετ στην Αχαΐα, όπως υπάρχει αντίστοιχα στη Βόρεια Ελλάδα;

Φυσικά. Όπου υπάρχει ανταγωνισμός κάνει καλύτερα τα πράγματα. Με τον Απόλλωνα και τον Προμηθέα υπάρχει ένας υγιής ανταγωνισμός. Αν καταφέρουμε και ανέβουμε κατηγορία, θα βοηθήσει το ελληνικό μπάσκετ γενικότερα να πάει μπροστά.

Να σε γυρίσουμε μερικά χρόνια πίσω, όταν έπαιζες στον Άρη. Τι είναι αυτό που σου έχει μείνει από εκεί;

Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Για να είμαι ειλικρινής πολλά όνειρα μαζί. Αγωνίστηκα έχοντας προπονητή τον πατέρα μου, αγωνίστηκα σε μια ομάδα, όπως είναι ο Άρης, έπαιξα στην Ευρώπη. Ήταν πολλά μαζεμένα πράγματα σε μια χρονιά. Κάτι που μου έχει μείνει, μετά από την χρονιά στον Άρη και την πίεση που είχαμε για να φέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, είναι πως οι επόμενες χρονιές μου φάνηκαν ευκολότερες. Μπορούσα να συγκεντρωθώ στο στόχο μου πιο εύκολα. Είναι δύσκολο να παίζεις για τον Άρη, είναι δύσκολο να το διαχειριστεί κάποιος. Είναι όμως ένα τεράστιο μάθημα. Πιστεύω, ότι έγινα πολύ καλύτερος και στο ψυχολογικό κομμάτι και στο πώς ετοιμάζομαι για ένα παιχνίδι.

Σου έχει μείνει πικρία, ότι ίσως θα ήθελες να σου δοθούν παραπάνω ευκαιρίες ή ενδεχομένως να έμενες για ακόμη μια χρονιά στην ομάδα;

Οι παίκτες συνέχεια λέμε ότι θα μπορούσαμε να δώσουμε κάτι παραπάνω ή να μας είχε δοθεί παραπάνω χρόνος. Κάποιος λόγος θα υπήρχε που δεν έπαιζα, όσο θα ήθελα εγώ. Αυτό, με έκανε να δουλεύω ακόμη παραπάνω. Δεν μου έχει μείνει πικρία. Οι αναμνήσεις ήταν πάρα πολύ καλές.

Είχες γνωρίσει τον κόουτς Καμπερίδη, ως βοηθό του Βαγγέλη Αγγέλου. Ποια είναι η άποψή σου για το συγκεκριμένο προπονητή; Μπορεί να βοηθήσει και να κάνει πραγματικότητα αυτά που θέλει ο Άρης;

Ο κόουτς Καμπερίδης είναι ένας εξαιρετικός προπονητής. Εγώ τον βίωσα σαν βοηθό. Ήταν κάτι παραπάνω από προπονητής για εμάς τους Έλληνες. Όποτε ήθελες να κάτσεις να κάνεις έξτρα σουτ, ήταν εκεί. Όποτε ήθελες να δεις βίντεο, ήταν εκεί. Σου εξηγούσε διάφορα πράγματα και σε έκανε καλύτερο. Πιστεύω, ότι είναι μια τρομερή ευκαιρία για τον ίδιο, η οποία ήρθε μετά από πολλά χρόνια πίεσης, κούρασης και σκληρής δουλειάς. Είναι η καλύτερη επιλογή για τον Άρη.

Δύο έχουν μείνει στην ομάδα, από όταν ήσουν εσύ στον Άρη, ο Δημήτρης Φλιώνης και ο Διαμαντής Σλαφτσάκης. Κάνε μας ένα σχόλιο για αυτά τα παιδιά.

Καταρχάς να πω ότι και με τον Δημήτρη και με τον Διαμαντή είμαστε πολύ κοντά. Αυτό που κάνουν, έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Το να παίζεις για μια ομάδα σαν τον Άρη, έχει την πίεση του. Δεδομένου ότι ο σύλλογος είναι σε δύσκολο σημείο οικονομικά, εκπροσωπούν αξιοπρεπώς τον Άρη. Πιστεύω, ότι χρόνο με τον χρόνο θα γίνονται καλύτεροι. Από τη στιγμή που είναι και ο κόουτς Καμπερίδης εκεί, που είναι ένας προπονητής πολύ κοντά στους Έλληνες και δη στους νέους, θα βελτιωθούν ακόμη περισσότερο φέτος και θα βοηθήσουν την ομάδα.

Πώς πιστεύεις ότι θα εξελιχθεί η φετινή χρονιά για τον Άρη;

Ο Άρης θα είναι πολύ καλός φέτος. Με την προσθήκη του Τσάλμερς και του Σούλερ γίνεται πολύ δυνατός στην περιφέρεια. Με την αμυντική προσήλωση που θέλει ο κόουτς, όπως θυμάμαι εγώ, πιστεύω πως θα είναι μια ανταγωνιστική ομάδα.

Πες μας λίγα λόγια για τον Βαγγέλη Αγγέλου, ο οποίος έχει περάσει δύο φορές από την ομάδα, έχοντας μια επιτυχημένη χρονιά πέρσι στη Λάρισα.

Πλέον είναι στη Χαλκίδα και ξεκουράζεται. Παρακολούθησε πάρα πολύ μπάσκετ, ειδικά NBA. Περιμένει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του.

Θα γίνεις και εσύ κόουτς Αγγέλου; Γιατί στο camp που έχετε στην Χαλκίδα έχεις κάνει κάποια βήματα.

Όχι, όχι. Εγώ ασχολούμαι μόνο με το οργανωτικό κομμάτι. Ο μικρός αδερφός μου είναι προπονητής στη Θεσσαλονίκη σε μια ομάδα στους Αμπελόκηπους στην Γ’ εθνική. Εμένα δεν μου αρέσει η προπονητική. Πολλές φορές μάλιστα λέω: «Εδώ δεν μπορώ να διαχειριστώ τον εαυτό μου, και θα διαχειριστώ ομάδα;»

Πιστεύεις ότι θα δούμε καλό μπάσκετ φέτος στην Α1, δεδομένου των αναλογιών;

Είμαι αισιόδοξος, πως θα δούμε καλό μπάσκετ. Μέσα από αυτήν την κατάσταση οι Έλληνες θα βοηθηθούνε. Αν μας το επιτρέψει και η τύχη και να δεν αναβληθούν παιχνίδια λόγω κορωνοϊού, θα δούμε ένα καλό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι το ίδιο δυνατός φέτος με την περσινή χρονιά, οπότε πιστεύω πως Περιστέρι, ΑΕΚ και Προμηθέας μπορούν να έχουν βλέψεις για την πρώτη θέση.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button