Γενικά

Έρχονται νομοθετικές πρωτοβουλίες με αφορμή την υπόθεση Λιγνάδη

Συγκεκριμένες αλλαγές στην νομοθεσία για να αποφευχθούν όσο το δυνατόν φαινόμενα Λιγνάδη.

Στοχευμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση με αφορμή την υπόθεση Λιγνάδη. Άμεσα αναμένεται να θεσπιστεί ένα νέο (απαραίτητο) πλαίσιο δεοντολογίας στον καλλιτεχνικό χώρο και στον χώρο του Αθλητισμού. Αυτό θα γίνει μέσω συγκεκριμένων αλλαγών στην νομοθεσία προκειμένου στο μέλλον να αποφευχθούν όσο το δυνατόν φαινόμενα Λιγνάδη.  Παράλληλα, εξετάζεται ιδιαιτέρως το θέμα των ανηλίκων, καθώς ένας ανήλικος δυσκολεύεται να απευθυνθεί στις αρμόδιες Αρχές. 

Εξίσου σημαντική θεωρείται η σκέψη που υπάρχει στο Μέγαρο Μαξίμου εις ότι αφορά την παραγραφή τέτοιων αδικημάτων. Διότι να θυμίσουμε ότι οι περισσότερες καταγγελίες εναντίον του κ. Λιγνάδη έχουν παραγραφεί.

Να σημειωθεί, πάντως,  ότι κατά την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα, που έγινε λίγο αφότου συγκροτήθηκε η κυβέρνηση, αυστηροποιήθηκαν οι ποινές για το αδίκημα του βιασμού. Παράλληλα, όπως αναφέρουν πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, «θα γίνει συστηματική προσπάθεια να καλυφθούν τα κενά που τυχόν υπάρχουν στο νομικό πλαίσιο. Η Ελλάδα είναι ένα κράτος δικαίου και έχει μία κοινωνία δικαίου. Σημασία έχει να υπάρχει ένα ασφαλές περιβάλλον σε όλους τους χώρους, όχι μόνο στο θέατρο. Είναι ένα θέμα που αφορά ολόκληρη την κοινωνία».  

Εξάλλου, και χθες (19/02) ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου τόνισε πως έχει έρθει η ώρα με ενέργειες  να δοθεί συνέχεια σε αυτές τις καταγγελίες, ειδικά σε ό,τι αφορά τη σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων. Σύμφωνα, δε, με τον ίδιο το πρόβλημα δεν είναι αμιγώς νομικό και σε κάθε περίπτωση δεν προσφέρεται για κομματική αντιπαράθεση. Αντιθέτως, χρειάζεται η μέγιστη δυνατή πολιτική και κοινωνική συναίνεση για να αντιμετωπιστεί. «Το πέπλο της σιωπής έχει σπάσει και ότι σε αυτό συνέβαλαν οι συνθήκες που δημιουργήθηκαν από τις πρωτοβουλίες και την ευαισθησία της κυβέρνησης. Τα στόματα ανοίγουν επειδή έχει δημιουργηθεί το κατάλληλο περιβάλλον και η κυβέρνηση είχε μεγάλη συμβολή σε αυτό», προσέθεσε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης.  Να θυμίσουμε, εξάλλου, ότι πρώτος ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τη Σοφία Μπεκατώρου και τη συνεχάρη για το θάρρος της υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για κίνηση που αφυπνίζει συνειδήσεις, παράγοντας θετικό παράδειγμα.  

Πηγή: ethnos.gr

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button