Γενικά

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη για τα αυξημένα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, και τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, θα έχει το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τα αυξημένα κρούσματα στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Οι αυξητικές τάσεις που παρουσιάζουν τα κρούσματα κορωνοϊού στην περιοχή της Θεσσαλονίκης προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία στους κόλπους της κυβέρνησης μετά και την πρωινή σύσκεψη του πρωθυπουργού με τον Σωτήρη Τσιόδρα και άλλους ειδικούς στο Μέγαρο Μαξίμου.

Γι΄αυτό το λόγο το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει τηλεδιάσκεψη με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα προκειμένου να συζητηθεί η εφαρμογή των υγειονομικών κανόνων.

Η ανακοίνωση για τη σημερινή σύσκεψη έχει ως εξής:

Τα επιδημιολογικά δεδομένα σε όλη τη χώρα εξετάστηκαν σήμερα στην τακτική σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την πορεία της πανδημίας.

Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας στην εισήγησή του παρουσίασε τα στοιχεία με τους αριθμούς των κρουσμάτων και των νοσηλευομένων καθώς και με τα στατιστικά για την εικόνα μετάδοσης του ιού σε κάθε περιοχή. Με βάση αυτά τα στοιχεία, εκτός από την εκτίμηση για την εξέλιξη της πανδημίας στις περιοχές που ήδη βρίσκονται στη ζώνη αυξημένης επιτήρησης, διαπιστώθηκε ότι αρχίζουν και παρατηρούνται κάποιες αυξητικές τάσεις στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Γι΄αυτό το λόγο το απόγευμα ο Πρωθυπουργός θα έχει τηλεδιάσκεψη με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα προκειμένου να συζητηθεί η εφαρμογή των υγειονομικών κανόνων.

Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, o Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, η Υφυπουργός αρμόδια για Θέματα Ψυχικής Υγείας Ζωή Ράπτη, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών Θανάσης Κοντογεώργης, ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο καθηγητής Επιστήμης των Δεδομένων, Κίμων Δρακόπουλος.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button