Ποδόσφαιρο

Άρχισαν τα όργανα… Η ΑΕΚ έμεινε “ζωντανή” στη μάχη της Ευρώπης μέσω VAR

Το γκολ του ΠΑΣ Γιάννινα δεν μέτρησε λανθασμένα, χάρη στη λάθος γραμμή του Πορτογάλου διαιτητή στο VAR (του Εστέβες που ήταν και στο ντέρμπι του Βικελίδης), που άλλαξε την πορεία της αναμέτρησης.

Ο διαιτητής VAR, Μπρούνο Εστέβες από την Πορτογαλία έκρινε πως το γκολ που πέτυχε ο Σάλιακας ισοφαρίζοντας σε 1-1 την ΑΕΚ δεν πρέπει να μετρήσει. Μία φωτογραφία που δόθηκε από το VAR για να αιτιολογήσει την απόφαση της ακύρωσης του γκολ των γηπεδούχων, ανοίγει την κουβέντα και φέρνει ερωτηματικά για την κρίση του Πορτογάλου διαιτητή, που οδήγησε στην ακύρωση του γκολ που είχαν κατακυρώσει στο live τόσο ο διαιτητής, όσο και ο βοηθός. Ο Περέα εμφανίζεται να βρίσκεται λίγα χιλιοστά πιο μπροστά, σύμφωνα με τις γραμμές που τράβηξε ο Πορτογάλος διαιτητής.

Στην πατρίδα του Μπρούνο Εστέβες το ελληνικό πρωτάθλημα και ειδικώς η ΑΕΚ είναι ιδιαίτερα γνωστοί στα διαιτητικά λημέρια. Βλέπετε από την Πορτογαλία ήταν και ο άτυχος βοηθός σε εκείνο το ματς της ΑΕΚ με τον Άρη στο ΟΑΚΑ για το Κύπελλο, που είδε τον ασπρομάλλη κύριο (Δημήτρη Μελισσανίδη) στα αποδυτήρια να του ορμάει και να τον πιάνει από τα… μπαλάκια.

Δεν είναι μόνο η απόφαση του να παγώσει την φάση για να επιλέξει αν είναι ή δεν είναι οφσάιντ, αλλά η λάθος εφαρμογή του κανονισμού που οδήγησε και σε λάθος απόφαση, με αποτέλεσμα το 1-1 να μην μετρήσει ποτέ και το ματς να διεξαχθεί με άλλες συνθήκες στη συνέχεια. Ένας αγώνας που κρίθηκε στο γκολ, καθώς η ΑΕΚ επικράτησε με 3-2, σε μια περίοδο που ήξερε πως αν δεν νικούσε θα άρχιζε να αποχαιρετά την Ευρώπη.

Οι… λεπτομέρειες όμως έκαναν (και εδώ) τη διαφορά για την ΑΕΚ, αυτή τη φορά μέσω VAR, που πήρε αυτό που χρειαζόταν για να μείνει ζωντανή.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button