Ποδόσφαιρο

Άρης-Ευρώπη: Το σενάριο που μπορεί να κάνει τους κιτρινόμαυρους να πούνε το «ναι»

Καθόλου απίθανη δε πρέπει να θεωρείται μία ενδεχόμενη επιστροφή του Άρη στην Ευρώπη, αλλά αυτό θα γίνει μόνο σε ένα σενάριο.

Αρχικά πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι ανάμεσα σε τέσσερις διοργανώσεις, οι κιτρινόμαυροι έχουν μόλις μία πραγματική επιλογή. Ο Άρης ακόμη και αν έχει το όνομα, δεν μπορεί να παίξει στην Euroleague για προφανείς λόγους.

Το Eurocup επίσης δεν είναι επιλογή. Μιλάμε για μία διοργάνωση με τεράστια μπάτζετ στην οποία ομάδες με «επταψήφιους» προϋπολογισμούς δεν κατάφεραν να αντεπεξέλθουν. Ακόμη πρόκειται για μία διοργάνωση με πολλά παιχνίδια και δύσκολα ταξίδια που θα μπορούσαν να έχουν σοβαρότατες συνέπειες σε μία χρονιά που δε θα πήγαιναν όλα βάση πλάνου.

Προφανώς εκτός συζήτησης είναι και το Fiba Europe Cup. Μια διοργάνωση που δεν ταιριάζει στην ιστορία του Άρη και έχει να προκαλέσει μεγαλύτερο κακό από ότι καλό.

Μένει το Basketball Champions League το οποίο αποτελεί την καλύτερη επιλογή. Πρόκειται για μία διοργάνωση που δεν σε ζημιώνει οικονομικά, έχεις τη δυνατότητα να προκριθείς και ο αριθμός των αγώνων είναι αρκετά μικρός ώστε να μην επηρεαστεί η ομάδα στο πρωτάθλημα της.

Ακόμη όμως και στο BCL, ο Άρης θέλει να μπει με μία συγκεκριμένη προϋπόθεση. Οι κιτρινόμαυροι θέλουν να βρίσκονται κατευθείαν στους ομίλους, να μην περάσουν και πάλι μία διαδικασία προκριματικών όπως στην τελευταία τους Ευρωπαϊκή συμμετοχή. Αυτό βέβαια θα εξαρτηθεί (και) από το τι θα κάνουν ΑΕΚ, Λάρισα και Κολοσσός Ρόδου που θεωρητικά συμπληρώνουν την Ελληνική τριάδα συμμετοχών στους ομίλους.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button