Ποδόσφαιρο

Παντελίδης: «Δίκαια βρίσκεται εκεί που βρίσκεται ο Άρης»

Στο Yellow Radio 101,7 και στην εκπομπή «Αθλητικό X-Press» φιλοξενήθηκε ο πρώην προπονητής του Άρη και νυν του Ατρομήτου, Σάββας Παντελίδης.

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα:

Αρχικά ανέφερε:

Έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα γενικότερα στο ποδόσφαιρο, αλλά και στην Ελληνική πραγματικότητα. Και η απουσία του κόσμου έχει παίξει σημαντικό ρόλο. Ο Άρης είναι και μία από τις ομάδες που είναι άτυχη σε αυτό το κομμάτι. Ασφαλώς κάποιες ομάδες έχουν επηρεαστεί για αυτό υπάρχουν και πολλές ομάδες που κερδίζουν περισσότερο εκτός έδρας.

Για το αν βοηθάει η πανδημία για την εκτός έδρας πορεία του Άρη:

Δεν έχει να κάνει μόνο με αυτό. Ο Άρης είναι καλύτερος από τις άλλες χρονιές. Μπορεί να έχει κερδίσει κάποια πράγματα στα εκτός λόγω πανδημίας, αλλά έχει χάσει πολλές ευκαιρίες στα εντός.

Για τις δηλώσεις του μετά το Άρης-Ατρόμητος και το ότι δεν υπάρχει συνέντευξη τύπου:

Είναι χειρότερο. Όταν τελειώνει το παιχνίδι είσαι στα κόκκινα. Είσαι πολύ νευρικός και θα ήταν καλύτερο να μπορούσε να περάσει λίγη ώρα.

Για αυτά που είπα βέβαια μετά το ματς με τον Άρη επιμένω ακόμη περισσότερο. Δεν μπορούμε να μιλάμε για έλλειψη κινήτρου επαγγελματιών ποδοσφαιριστών. Όταν ζεις και πληρώνεσαι από αυτό πρέπει να δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό.

Δεν έχει να κάνει με το αν παίζεις καλά, αλλά με το πόσο προσπαθείς.

Ασφαλώς είχαμε να κάνουμε με μία ομάδα που παίζει πάρα πολύ καλά. Ο Άρης από την αρχή του πρωταθλήματος δείχνει ότι δίκαια βρίσκεται εκεί που βρίσκεται. Μετά τον Ολυμπιακό είναι η καλύτερη ομάδα.

Εμείς δώσαμε χώρο στον Άρη γιατί δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς. Βρισκόμασταν στις θέσεις μας, αλλά σε συγκεκριμένες στιγμές δεν είχαμε πάθος.

Για την δήλωση του συνεργάτη του, Σάκη Παντελίδη που είπε ότι «έζησε τον Άρη με πάθος»:

Κάποια πράγματα τα δείχνει ο τρόπος, ο καιρός, δεν μπορώ να πω κάτι διαφορετικό. Για να το λέει κάτι θα έχει δει.

Για τον λόγο που έφυγε:

Γνωρίζεται πολύ καλό τον λόγο που έφυγα. Το πρώτο πράγμα που θα άλλαζα θα ήταν γενικότερα το ταξίδι στο Μόλντε. Αυτό ήταν κάτι που μου έκανε ένα μεγάλο κακό. Αν το άλλαζα το ταξίδι θα είχαμε τουλάχιστον μία πρόκριση ακόμη.

Έγινε κουβέντα για το 4-3-3. Αυτοί μπορούσαν να περπατήσουν εκείνη την μέρα, αυτοί έπαιξαν. Δεν είναι κάτι που μπορούμε να αναλύσουμε περισσότερα. Δεν οργανωθήκαμε καλά. Φταίω εγώ; Φταίει κάποιος άλλος; Ας το αφήσουμε.

Όσον αφορά την απόφαση, εγώ δεν είπα φεύγω. Είπα «ή κάνουμε αυτό, ή θα πρέπει να φύγω». Αυτή ήταν η απόφαση μου. Αν ήταν σωστή, λάθος, γρήγορη είναι κάτι που πρέπει να συζητήσω με τον εαυτό μου.

Ίσως ο τρόπος ήταν λάθος, αλλά έτσι είμαι ως χαρακτήρας, δεν μπορώ να αλλάξω. Αν θέλετε κάποια στιγμή που θα τελειώσει το πρωτάθλημα, θα έχει πετύχει πράγματα ο Άρης και θα είναι χαρούμενος, τότε θα μπορούμε να το συζητήσουμε.

Για την οργάνωση:

Πριν έρθω ο Άρης είχε οργάνωση σε βαθμό «1». Όσο ήμουν έφτασε στο 4-5 αλλά από όσο μαθαίνω από φίλους μου στην Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος έχει δώσει πολύ μεγάλη βάση σε αυτό.

Δεν μπορεί να έχεις έτσι κι αλλιώς τους παίκτες που έχεις και να μην τους προσφέρεις τις κατάλληλες συνθήκες.

Για τον φετινό Άρη:

Έχει ένα πάρα πολύ καλό ρόστερ με πολύ μεγάλη συνέπεια. Είναι δίκαια στην δεύτερη θέση και είναι πολύ σταθερός, μπορεί να μείνει εκεί μέχρι τέλους.

Για τους παίκτες του φετινού Άρη:

Έκανα μόνο τρία παιχνίδια με τον Σούντγκρεν και είχα πολύ καλή εικόνα. Αυτό που βλέπετε τώρα το βλέπαμε και εμείς. Με τα παιδιά τα παλιά η συνεργασία ήταν άριστη. Με τον Μπρούνο δεν μπόρεσα να συνεργαστώ πολύ, είναι ένας καταπληκτικός παίκτης.

Καταπληκτικές σεζόν κάνει ο Μπερτόγλιο, ο Σάκιτς, ο Σίλβα.

Για τον Μήτρογλου:

Θέλει υπομονή και πολύ δουλειά. Όλοι γνωρίζουμε την ποιότητα του και το τι είδους παίκτης είναι. Το πρώτο εξάμηνο του Φετφατζίδη σε εμάς δεν είναι το ίδιο με την συνέχεια του.

Υπάρχει μία δήλωση μου που παρεξηγήθηκε. Εγώ είχα κάνει ένα τεστ και το γνωρίζουν πολλοί συνάδελφοι σας. Τους είχα πει ότι η δήλωση που θα κάνω θα δείξει πράγματα. Αν το πω αυτό και ο Γιάννης έρθει, θα κάνει θαύματα. Αλλιώς δεν θα έρθει καν.

Για το ότι δάκρυσε με την Μόλντε:

Είναι δύο πράγματα. Αρχικά η πίεση είχε ξεκινήσει πριν το πρώτο ματς και κατά δεύτερον είναι ότι πίστευα πιο πολύ από όλους ότι θα προκριθούμε μετά και το 3-0.

Για το ότι… δεν φορούσε το παλτό:

Δεν το φοράω το παλτό τελευταία. Πιστεύω σε κάποια γούρια, όπως και οι περισσότεροι. Είναι το τι σε κάνει να νιώθεις καλά.

Για τον Άκη Μάντζιο:

Φαινόταν ότι αυτό που παρέλαβε δεν ήταν σε καλό σημείο, ότι δεν πήγαινε καλά. Το μόνο που έχω να του πω είναι συγχαρητήρια. Δουλεύει, είχε μεν αντιδράσει όταν ήρθε αλλά όλα πάνε καλά.

Για το Άρης-Ολυμπιακός:

Για τον Άρη αυτό είναι το πιο δύσκολο ματς. Αυτήν την στιγμή ο Ολυμπιακός είναι η πιο σταθερή και καλή ομάδα στην Ελλάδα. Ανεξάρτητα του τι θα γίνει μετά ο τελικός για τον Άρη είναι αυτός. Το πιο μεγάλο πρόβλημα είναι ότι θα είναι άδειο το γήπεδο.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button