Μπάσκετ

Νικολαΐδης: «Οργανωτικά, διοικητικά και οικονομικά προβλήματα που δεν μπορεί να διανοηθεί ο κόσμος»

Ο Δημήτρης Νικολαΐδης, επί χρόνια συνεργάτης στο τεχνικό τιμ του Άρη, μίλησε στο Yellow Radio 101,7, για τη φετινή χρονιά των «κιτρινόμαυρων» αλλά και το μέλλον.

Αναλυτικά όσα είπε στον Πάρη Τρικαλιώτη και στην εκπομπή «Στο λεωφορείο μπαίνω»:

Για τον Νίκο Ζήση που τον είχε από μικρό παιδί στη ΧΑΝΘ: «Ήταν στις ακαδημίες της ΧΑΝΘ και ήταν τρία χρόνια μικρότερος από τους συμπαίκτες του. Πολύ σημαντικό αυτό. Ήταν πολύ συνεπής στις προπονήσεις και σε όσα έκανε στο παρκέ. Είχε ένα μεγάλο πλεονέκτημα: έκανε σπάνια λάθος. Δεν έκανε κάτι εντυπωσιακό, ήταν όμως τόσο ουσιώδης στο παιχνίδι του και τόσο ομαδικός. Αν και πολύ μικρός έπαιζε για τους συμπαίκτες του σε άμυνα και επίθεση. Βρεθήκαμε και πριν από δύο εβδομάδες. Μου εξήγησε τους λόγους απόσυρσής του από την ενεργό δράση και νομίζω έκανε σωστά και σταμάτησε τώρα».

Για τον Άρη: «Από όλα τα χρόνια μου στον Άρη, αυτή ήταν η πιο δύσκολη σεζόν. Εξαιρετικά δύσκολη περίοδος. Ο κόσμος δεν μπορεί ενδεχομένως να διανοηθεί το βάθος των προβλημάτων. Τα περισσότερα πρέπει να μένουν μέσα στην ομάδα και αυτό είναι το σωστό. Οι παίκτες βέβαια είχαν πάρα πολύ καλές σχέσεις μεταξύ τους, αλλά τα προβλήματα ήταν τόσα πολλά, και οργανωτικής και διοικητικής- οικονομικής φύσης. Αυτά ήταν η κορυφή του παγόβουνου και από κάτω υπήρχαν κι άλλα πολλά που ήταν απόρροια των παραπάνω. Ο κόουτς Καμπερίδης είχε μια πολύ δύσκολη κατάσταση να διαχειριστεί. Ήταν, ας μου επιτραπεί, περισσότερο τιμ μάνατζερ παρά προπονητής».

Για το τι πρέπει να αλλάξει στον Άρη: «Πρέπει να δημιουργηθεί ένα πλάνο δουλειάς, οργάνωσης και στόχων και πως και με ποια άτομα θα υλοποιηθεί αυτό και με ποιους πόρους θα γίνει αυτό. Το σημαντικότερο είναι η υπομονή. Ο κόσμος σίγουρα την έχει και είναι άξιος. Χρειάζεται υπομονή όμως και εκ των έσω. Από την στιγμή που φτιάχνεις ένα πλάνο πρέπει να δεις πως μπορείς να υλοποιήσεις τους στόχους σου. Δε γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη να γίνουν όλα πραγματικότητα».

Για Νετζήπογλου και Σιδηροηλία: «Είναι δύο νεαροί παίκτες που πρέπει ο Άρης να τους προσέξει γιατί πρώτα απ’ όλα αγαπούν πολύ την ομάδα, δουλεύουν σκληρά και θέλουν να γίνονται καλύτεροι, να παίξουν στην ομάδα. Είναι διαφορετικοί ως παίκτες αλλά και οι δύο στο ρόλο τους μέρα με τη μέρα μπορούν να βελτιωθούν. Πρέπει να υπάρχει σχεδιασμός χρόνου συμμετοχής στους αγώνες, να πάρουν τις απαραίτητες εμπειρίες χωρίς να εκτίθενται και αυτοί και η ομάδα. Έχουν τα προσόντα για να βοηθήσουν, δεν μπορούν τώρα να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο αλλά με εμπιστοσύνη μπορούν να αποτελέσουν σημαντικά στοιχεία για τον Άρη».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button