Ποδόσφαιρο

«Να μη ξεκινάει αγώνας ομάδας που βγάζει ανακοίνωση κατά διαιτητή πριν την έναρξη»

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση ΕΠΟ και Διαιτητών.

Σημαντικά μέτρα θα προτείνει η ΕΠΟ στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου για την προστασία των διαιτητών, στην προσπάθεια εξομάλυνσης της κατάστασης και του κλίματος τρόμου που επικρατεί για τους Έλληνες ρέφερι. 

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της Ομοσπονδίας, μετά την αποχή που αποφάσισαν οι διαιτητές της SL1 για την 14η αγωνιστική (και… βλέπουμε), υπήρξε μεταξύ άλλων η πρόταση να μη διεξάγεται ο αγώνας ομάδας που έχει βγάλει ανακοίνωση κατά διαιτητή πριν από ένα παιχνίδι!

Ακόμη θα ζητηθεί η παρουσία αστυνομικού της υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας στα αποδυτήρια των διαιτητών στα ματς της SL1, ενώ η Ομοσπονδία θα αναλάβει τη προστασία των ρέφερι μέσω των εταιρειών ασφαλείας που συνεργάζεται, εφόσον εκείνοι το ζητήσουν, ενώ θα αποκαταστήσει και οποιαδήποτε υλική ζημιά την οποία τυχόν θα τύχει κάποιος διαιτητής. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ: 

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κ. Παναγιώτη Μπαλτάκο είχαν σήμερα στα γραφεία της Ομοσπονδίας τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας και οι διαιτητές και βοηθοί διαιτητών της Super League. Στη συνάντηση που ήταν παρόντες και ο αναπληρωτής πρόεδρος Παναγιώτης Δημητρίου και ο ταμίας Κλέαρχος Τζαφέρης, αποφασίστηκαν τα εξής.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ θα προτείνει στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου που θα συνεδριάσει την προσεχή Δευτέρα 11/12, τα εξής πρώτα μέτρα για την προστασία διαιτητών και βοηθών:

1. Θα ανακαλείται ο ορισμός διαιτητή και δεν θα διεξάγεται παιχνίδι ομάδας που με πρότερη ανακοίνωση έχει στραφεί κατά των διαιτητών που έχουν ορισθεί.

2. Θα ζητηθεί να βρίσκεται αστυνομικός της υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας στο χώρο των αποδυτηρίων στα παιχνίδια της SL1.

3. Η ΕΠΟ θα αναλάβει την προστασία των διαιτητών μέσω των εταιρειών ασφαλείας (σεκιούριτι) με τις οποίες συνεργάζεται, εφόσον το ζητήσουν και για όσο το χρόνο το ζητήσουν.

4. Η ΕΠΟ θα αποκαταστήσει οποιαδήποτε υλική ή γενικότερη ζημιά που θα αποτιμάται σε χρήμα, την οποία τυχόν θα υποστεί κάποιος διαιτητής.

5. Αυστηροποίηση των ποινών για δυσφημιστικές κρίσεις και επιθέσεις κατά αξιωματούχων διαιτησίας. Η ΕΠΟ θα ζητήσει από τις ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ την κατ΄ εξαίρεση άμεση αλλαγή των κανονισμών.

6. Άμεση έναρξη των διαδικασιών για την εφαρμογή της επαγγελματικής διαιτησίας από ΕΠΟ και στο πλαίσιο της ΕΠΟ, έτσι ώστε να εφαρμοστεί πλήρως στο επόμενο πρωτάθλημα.

7. Η νομική υπηρεσία της ΕΠΟ θα αναλάβει τη νομική κάλυψη των διαιτητών και των βοηθών μέχρι τον Ιούνιο του 2024.

Επίσης, ο πρόεδρος της ΕΠΟ θα ζητήσει συνάντηση των διαιτητών με τον υπουργό Επικρατείας Σταύρο Παπασταύρου, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου και Αναπληρωτή Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button