Γενικά

Επίσημο: Ανανεωμένο MΙΝΙ με νέο πρόσωπο (video)

Το MINI σενιάρεται για ακόμη μια φορά, προκειμένου να παραμείνει ανταγωνιστικό στον εμπορικό στίβο, με το Hatch, με τις τρεις ή τις πέντε πόρτες, και το Cabrio να φοράνε νέα προσωπίδα.

MΙΝΙ

Η τρίτη γενιά του σύγχρονου MINI θα έχει κατά τα φαινόμενα μακρά καριέρα. Λανσαρίστηκε το 2014 και έχει ήδη ανανεωθεί στις αρχές του 2018, ενώ σήμερα γινόμαστε μάρτυρες μιας ακόμα ανανέωσης. Ο στόχος; Να κρατηθεί στον αφρό της αγοράς ακόμη δύο έως τρία χρόνια, μέχρι την άφιξη των νέων μοντέλων, σχεδιασμένα από κοινού με την κινεζική Motor Great Wall.

MΙΝΙ

Το facelift αφορά το Hatch (το κλασικό MINI, σε τρεις και πέντε πόρτες) και το Cabrio. Που για ακόμη φορά, βλέπουν τον εαυτό τους, με ένα νέο, ορίτζιναλ προσωπείο. Το εξαγωνικό περίγραμμα της μάσκας καταλαμβάνει πλέον περισσότερο χώρο, περιλαμβάνοντας όλες τις αεροεισαγωγές και μια ρίγα στο χρώμα του αμαξώματος. Ένα νέος σχεδιασμός που αποτελεί κοινό μοτίβο για όλες τις παραλλαγές του MINI, περιλαμβανομένης και της ηλεκτρικής.ΜΙΝΙ ΜΥ2021

Οι πρόσθετοι προβολείς καταργήθηκαν και αντικαταστάθηκαν από λεπτές κάθετες σχισμές, ενώ τα στρογγυλά φανάρια απέκτησαν μαύρο φόντο.

MΙΝΙ

Στο πίσω μέρος, ο προφυλακτήρας υιοθέτησε ένα μαύρο ένθετο που αποτελεί τρόπον τινά ηχώ του εμπρός μέρους και ειδικά του περιγράμματος της μάσκας. Η ελκυστική ελαφριά φωτεινή υπογραφή της βρετανικής σημαίας δε, επισημάνθηκε καλύτερα. Στο προφίλ, παρατηρούμε τους αναθεωρημένους πλευρικούς αεραγωγούς και τα νέα φλας.ΜΙΝΙ ΜΥ2021

MΙΝΙ

Το restyling συνοδεύτηκε από πέντε νέους τύπους σε ζάντες και τρία νέα χρώματα για το αμάξωμα: Rooftop Grey, Island Blue και Zesty Yellow (αρχικά προοριζόταν για το κάμπριο). Εκείνο όμως που χρειάζεται ειδική μνεία είναι η ντεγκραντέ οροφή. Που ξεκινά από μπλε, και τελειώνει σε μαύρη!

H νέα ντεγκραντέ οροφή, πρόκειται για μια τεχνική «σβησίματος», που πηγαίνει από το San Marino Blue στο Jet Black περνώντας από το Pearly Aqua. Η MINI εξηγεί την γι’ αυτή την τεχνική βαφής: «Οι τρεις αποχρώσεις εφαρμόζονται η μια ύστερα από την άλλη χρησιμοποιώντας μια διαδικασία βαφής σε υγρή βάση». Η διαδικασία ενσωματώνεται στη μηχανοποιημένη διαδικασία παραγωγής στο εργοστάσιο της Οξφόρδης. Αλλά «μικρές διαφορές στο χρωματικό μοτίβο εμφανίζονται ανάλογα με τις περιβαλλοντικές συνθήκες, οπότε κάθε MINI με οροφή “Multitone” που βγαίνει από το εργιστάσιο είναι ήδη μοναδικό».

MΙΝΙ

Στο εσωτερικό, ανακαλύπτουμε νέο τιμόνι, με καλύτερη εργονομία στα ενσωματωμένα κουμπιά, ενώ, προαιρετικά, η στεφάνη του μπορεί να είναι θερμαινόμενη. Πίσω από το τιμόνι, βρίσκουμε τον πίνακα των ψηφιακών οργάνων με διαγώνιο 5”, που έχουμε δει ήδη στο ηλεκτρικό MINI και τώρα, σε αυτή την ανανέωση, η χρήση του γενικεύεται.

MΙΝΙ

Ακόμη, οι κεντρικοί αεραγωγοί δείχνουν καλύτερα ενσωματωμένοι στη διακοσμητική φάσα. Σημειώνουμε επίσης το νέο φωτεινό περίγραμμα της κεντρικής οθόνης, με επεξεργασία χάραξης με λέιζερ, ενώ πλέον η οθόνη των 8,8 ιντσών είναι στάνταρ.

Από την πλευρά των κινητήρων δεν έχει γίνει καμία αλλαγή. Ο 3κύλινδρος 1.500άρης εξακολουθεί να διατίθεται σε τρεις εκδόσεις ισχύος, με 75, 102 και 136 άλογα. Στη συνέχεια, ο 4κύλινδρος 2.0 των Cooper S και John Cooper Works παραμένει στα 178 και 231 άλογα. Το MΙΝΙ δεν διατίθεται πλέον σε ντίζελ, όσο για το ηλεκτρικό Cooper SE, αυτό διατηρεί τη μικρή μπαταρία των 32,6 kWh, με αυτονομία κατά WLTP από 203 έως 234 km.

MΙΝΙ

Το ανανεωμένο MΙΝΙ μπορεί προαιρετικά να εξοπλιστεί με μια νέα έκδοση προσαρμοζόμενης ανάρτησης. Όσον αφορά τα βοηθήματα οδήγησης, υπάρχει ένα νέο σύστημα προειδοποίησης για την ακούσια εκτροπή από τη λωρίδας κυκλοφορίας, με δυνατότητα διατήρησής της. Επιπλέον, το προσαρμοζόμενο cruise control αποκτά λειτουργία διακοπής/επανεκκίνησης στις εκδόσεις με αυτόματο κιβώτιο.

MΙΝΙ

To βιβλίο παραγγελιών δεν έχει ακόμη ανοίξει στην ελληνική αντιπροσωπεία, με το site της εταιρείας να έχει φορτωμένο ακόμη το MINI προ-facelift. Αλλά είναι θέμα ημερών να γίνει και αυτό. Οι πρώτες παραδόσεις του αυτοκινήτου αναμένονται την προσεχή άνοιξη.

MΙΝΙ

ΠΗΓΗ: www.drive.gr

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button