Ποδόσφαιρο

Δικηγόρος Τόσκο: «Θα είναι βαρύς ο πέλεκυς για τους 8, ξεκάθαρα κατονομάζονται ως οπαδοί του ΠΑΟΚ»

Στο Yellow Radio 101,7 και στην εκπομπή «Αθλητικό X-Press» φιλοξενήθηκε ο Κωνσταντίνος Παρηγόρης, δικηγόρος της οικογένειας του αδικοχαμένου Τόσκο.

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα:

Αρχικά για την πρόταση της εισαγγελέως ανέφερε:

Είναι μία ηθική δικαίωση. Η δημοκρατίας μας λειτουργεί, η δικαιοσύνη μας λειτουργεί. Η πρόταση της εισαγγελέως είναι συνετή και έχει μία σοφία. Λειτουργεί καταλυτικά για την άμβλυνση των παθών στον αθλητισμό, για να καταλαγιάσουν οι εντάσεις. Πρέπει να καταλάβουν ότι υπάρχει η τιμωρία, για να μην έχουμε άλλες τέτοιες ιστορίες.

Για την πορεία της υπόθεσης:

Έχουν πρόθεση η οδηγός ως αυτουργός και ο σύντροφος της ως ηθικός αυτουργός. Και τα αδικήματα των υπόλοιπων έξι έχουν να κάνουν με κακουργήματα. Θα πάει η υπόθεση στο δικαστήριο και αναμένεται να είναι βαρύς ο πέλεκυς. Είναι το βαρύτερο αδίκημα σε ολόκληρο τον ποινικό κώδικα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η κοινωνία παρά την πανδημία πρέπει να έχει μία συνεκτικότητα. Να αντιμετωπίζει τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο που τα αντιμετωπίζει μία πολιτισμένη κοινωνία.

Μην ξεχνάμε ότι στέλνουμε μηνύματα και σε μία άλλη χώρα, στην Βουλγαρία το θέμα παίζει ψηλά εδώ και έναν χρόνο. Είμαστε μία χώρα με πολύ βαριά κληρονομιά, αλλά και μία χώρα τουριστική. Μία χώρα που προσδοκούμε να πουλάμε το τουριστικό μας προϊόν.

Η κοπέλα είναι προφυλακισμένη, δεν είναι τυχαίο αυτό. Δεν είναι εύκολο να πας φυλακή έναν 22χρονο άνθρωπο, τα στοιχεία είναι επαρκή, είναι αδιάσειστα.

Για τα αισθήματα της οικογένειας:

Υπάρχει αίσθημα εμπιστοσύνης προς την Ελληνική δικαιωσύνη. Πριν φτάσουμε στο κακούργημα της ανθροποκτωνίας με πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, και στην ίδια κατηγορία σε αυτόν που προέτρεψε την οδηγό, η ιστορία για πολύ καιρό δεν είναι πρωταγωνιστές.

Η κυρία που είναι κατηγορούμενη φαινόταν να έχει διαπράξει την ανθρωποκτονία με αμέλεια. Για να αλλάξει αυτό συνέβαλε η οικογένεια αλλά και η αστυνομία.

Θα πρέπει να συγχαρούμε και εσάς τους δημοσιογράφους. Στην αρχή έλεγαν ότι είναι φαντασία αυτά που λέγατε για ανθρωποκτονία αλλά τελικά επιβεβαιωθήκατε. Τελικά δυνατό αίσθημα η φαντασία…

Θέλω πραγματικά να δείχνεται την ίδια μαχητικότητα, την ίδια επιμονή και το ίδιο θάρρος, να αναδεικνύεται θέματα που έχουν αυτό το τεράστιο κοινωνικό ενδιαφέρον.

Για το ότι έχει κατονομαστεί ότι πρόκειται για οπαδούς του ΠΑΟΚ:

Το ξεκαθαρίζει το βούλευμα, το κατονομάζει η εισαγγελέας, πρόκειται για οπαδούς του ΠΑΟΚ. Πάντως αυτή η μειοψηφία δεν πρέπει να επηρεάζει την ιστορία του ποδοσφαίρου ή μιας ομάδας.

Για την κ.Διπλοϊδου που είναι η εισαγγελέας στην υπόθεση:

Δεν θέλω να αναφέρομαι προσωπικά σε κάποιον δημόσιο λειτουργό γιατί θεωρώ ότι είναι το λειτούργημα του, αλλά η συγκεκριμένη εισαγγελέας είναι μία πάρα πολύ καλή εισαγγελέας.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button