Ποδόσφαιρο

Τριάδα που δούλεψε καλά στη μεσαία γραμμή

Το κέντρο του Άρη έχει απασχολήσει αρκετές φορές φέτος την ομάδα και όχι άδικα, με τον Άκη Μάντζιο να έχει εμπόδια για ακόμη μία φορά.

Ο τραυματισμός του Βερστράτε και η αγωνιστική κατάσταση των Πάρντο και Ρουπ, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια στον Έλληνα τεχνικό. Ο Νταρίντα επέστρεψε δίνοντας μία σημαντική λύση, με τον Τζούρασεκ να παίζει δίπλα στον Ζουλ, σχηματίζοντας το πολύ αποτελεσματικό δίδυμο που ο κόσμος είδε στη διάρκεια του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, αλλά και στη Φιλαδέλφεια κόντρα στην ΑΕΚ.

Ο Καμερουνέζος ήταν ο γνωστός παίκτης των ντέρμπι, με πολύ βρώμικη δουλειά, όπως τα εννέα κλεψίματά του και τις οκτώ μονομαχίες που κέρδισε στις έντεκα που συμμετείχε. Αριθμοί που ισορροπούν την περιορισμένη προσφορά του επιθετικά, η οποία όμως έχει μικρή σημασία χθες, όπου το μοναδικό σημείο που εκτέθηκε ήταν το γκολ του Μπάμπα.

Ο Ζουλ κάλυψε αρκετούς χώρους μεσοαμυντικά και στην πολύ καλή του εμφάνιση συνέβαλε ο Τζούρασεκ, αλλά και ο Νταρίντα που είχε ένα ισορροπημένο παιχνίδι επιθετικά και αμυντικά. Ο πρώτος ήταν και αυτός με τις περισσότερες επαφές με τη μπάλα (62), με τον Νταρίντα μακριά από τα συνηθισμένα στάνταρ του (46) και τον Τζούρασεκ στις 33.

Η απόδοση αυτών των τριών παικτών ήταν κομβική για την εξέλιξη του χθεσινού ντέρμπι. Ένας από τους πρώτους στόχους του Άρη ήταν να περιορίσει το παιχνίδι του ΠΑΟΚ από τον άξονα, κάνοντάς το με σχετική ευκολία, μέχρι το σημείο που στο παιχνίδι πέρασε ο Κωνσταντέλιας και εκεί εκτέθηκε στη φάση του 2-1.

Πέραν αυτής όμως, οι παίκτες του Μάντζιου έκλεισαν καλά τους χώρους και πήραν την πρώτη από τις μάχες που έπρεπε να κερδηθούν χθες, ώστε ο Άρης να φτάσει στη σημαντική νίκη στο ντέρμπι.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button