Διεθνή

Τρελά… λεφτά σε Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων και Champions League από FIFA και UEFA

Πέντε δισεκατομμύρια ευρώ θα διαθέσουν FIFA και UEFA σε Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων και Champions League για τη σεζόν 2024/25.

Τρελά… λεφτά σε σε Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων και Champions League από την επόμενη σεζόν!

Πέντε δισεκατομμύρια ευρώ θα διαθέσουν FIFA και UEFA σε Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων και Champions League, αμφότερες διοργανώσεις με νέα μορφή, για τη σεζόν 2024/25.

Το νέο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2025, και θα συμμετέχουν οι καλύτεροι 32 σύλλογοι στον κόσμο κάθε τέσσερα χρόνια.

Θα προηγηθεί το «ντεμπούτο» του νέου Champions League, υπό την αιγίδα της UEFA, στο οποίο θα συμμετέχουν 36 ομάδες για ένα νέο σχήμα που θα εγγυάται σε όλες τις ομάδες τουλάχιστον οκτώ αγώνες και έσοδα που ποτέ δεν ήταν τόσο υψηλά.

Όπως αναφέρεται στη σημερινή έκδοση της ιταλικής εφημερίδας «La Gazzetta dello Sport», η FIFA διέθεσε χρηματικό έπαθλο 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Μέχρι και 100 εκατομμύρια θα πάνε στη νικήτρια ομάδα, ενώ τα μισά (50 εκατ. ευρώ) είναι εγγυημένα σε όλους τους συλλόγους για συμμετοχή. Τα διάφορα μπόνους πρόκρισης δεν έχουν ακόμη επισημοποιηθεί.

Από την άλλη, υπάρχει το νέο Champions League, που εισήχθη από την UEFA για να αντιμετωπίσει την απειλή της ευρωπαϊκής Super League, θα διαθέσει-όπως ανέφερε η εξειδικευμένη ιταλική ιστοσελίδα Calcio e Finanza- λίγο λιγότερο από 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ σε έπαθλα, σε σύγκριση με περίπου 2 δισεκατομμύρια για τις διοργανώσεις του κύκλου 2021-2024.

Ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά τα ακριβή νούμερα για τους 36 συλλόγους που θα πάρουν μέρος στο Champions League 2024/25. Όμως, για παράδειγμα, το μπόνους μόνο για τη συμμετοχή θα είναι υψηλότερο (πάνω από 18 εκατομμύρια, σε σύγκριση με τα σημερινά 15 εκατομμύρια), ενώ η ιστορική κατάταξη και τα στοιχεία της αγοράς θα μειωθούν σίγουρα. Η διαδρομή στη διοργάνωση θα μετρήσει πολύ περισσότερο, που θα έχει συνολική οικονομική αξία 50% υψηλότερη από τα μεγέθη που έχουν διανεμηθεί μέχρι τώρα.

Η FIFA επίσης σκέφτεται να επεκτείνει τα διάφορα συμβόλαια ποδοσφαιριστών που έχουν ετήσιες προθεσμίες για τις 30 Ιουνίου, έως τις 13 Ιουλίου, ημερομηνία που ολοκληρώνεται το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button