Ποδόσφαιρο

Τρεις νέες ιδέες για εκπαίδευση του Κουέστα, εμπνευσμένες από τον Μπαλτάκο

Ο Μπαλτάκος τονίζει το τι συμβαίνει με την Ελληνική διαιτησία και μας ενημερώνει για τους κανόνες του ποδοσφαίρου.

Πολλοί κατέκριναν τον Μπαλτάκο, αλλά αυτό έγινε μόνο λόγω της διάθεσης μας να νιώσουμε αδικημένοι. Στην πραγματικότητα όχι μόνο δεν υπάρχει αδικία, αλλά ο πρόεδρος της ΕΠΟ δίνει κατευθυντήριες γραμμές για όσους (κατωτέρου επιπέδου) δεν έχουν καταλάβει πως πρέπει να δράσουν.

Το YellowRadio.gr αποκωδικοποιεί τις δηλώσεις του Μπαλτάκου και εγκαλεί τους ανθρώπους του Άρη, ώστε να εκπαιδεύσουν ανάλογα τους τερματοφύλακες τους για να αντιμετωπίζουν τους εντός μεγάλης περιοχής κινδύνους.

loading...
  1. Ας ρίχνει και κανένα χαστούκι ο Κουέστα αφού μπλοκάρει τη μπάλα, δε φταίει ο Μπαλτάκος αν είναι φλώρος!

Έχουμε γεμίσει φλώρους τερματοφύλακες. Δεν είναι κύριοι πρόβλημα του Αθανσιάδη ότι είναι μάγκας, είναι πρόβλημα των δικών μας ότι δεν ασκούν τα δικαιώματα τους, τα οποία διατυπώθηκαν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο από τον κύριο Μπαλτάκο.

Όπως τονίζεται στη πρώτη αναφορά του κυρίου Μπαλτάκου, αν ο τερματοφύλακας πρώτα αποκρούσει την μπάλα, μετά έχει κάθε δικαίωμα να χτυπήσει τον αντίπαλο του. Έτσι ο Κουέστα αφού μπλοκάρει τις μπάλες, μπορεί να ρίχνει καμιά κλωτσιά και κανένα χαστούκι στους επιτιθέμενους, -θυμίζουμε, αρκεί πρώτα να έπιασε τη μπάλα-. Αν δε το κάνει, είναι δικό του θέμα, είναι soft ρε παιδί μου!

2. Το τμήμα ξιφασκίας να δανείσει κανένα σπαθί στον Κουέστα!

Όπως αναφέρεται με πολύ ξεκάθαρο τρόπο, ένας από τους λόγους που δεν υπάρχει πέναλτι είναι το ότι ο επιτιθέμενος δε προσπάθησε να παίξει τη μπάλα.

Κάποιος που έχει… κόμπλεξ με την ΑΕΚ, θα μπορούσε να πει ότι ο Φαμπιάνο σταμάτησε να κινείται προς τη μπάλα για να γλιτώσει τη ζωή του, καθώς ο Αθανασιάδης βγήκε κάνοντας ένα χτύπημα με το πόδι που θα ζήλευαν σταρ του ΜΜΑ.

Φυσικά τα παραπάνω… μακριά από εμάς. Εμείς απλά εμπνεόμαστε από την δεύτερη αιτιολογία του Μπαλτάκου και λέμε: Ο Κουέστα οφείλει να παρουσιάζεται στα επόμενα παιχνίδια με ένα σπαθί. Σε περίπτωση που το κάνει αυτό, οι αντίπαλοι θα φοβούνται να παίξουνε τη μπάλα και δε θα κινδυνεύει η εστία του Ισπανού.

Τώρα το ότι ο τερματοφύλακας μας θα έχει παραβεί κάθε κανόνα παιχνιδιού προκειμένου να αναγκάσει τους αντιπάλους να μη κινηθούν προς τη μπάλα, είναι άλλη συζήτηση. Το σημαντικό είναι ότι δε κινούνται προς αυτήν.

3. Ζώστε τον Κουέστα με εκρηκτικά!

Ο διοικητικός ηγέτης του ποδοσφαίρου μας, ο σύγχρονος Ναπολέοντας της ποδοσφαιρικής Ελλάδος δεν έμεινε στις δύο εξηγήσεις, αλλά έδωσε και τρίτη: «Ο τερματοφύλακας ήταν προσηλωμένος στην μπάλα όχι στον επιτιθέμενο και η μετέπειτα σύγκρουση ήταν αναπόφευκτη» τονίζει ο κύριος Μπαλτάκος.

Αντί για την κλασσική στολή τερματοφύλακα, μπορούμε να ζώσουμε τον Κουέστα με εκρηκτικά, με την προϋπόθεση βέβαια να ασχολείται μόνο με την μπάλα. Έτσι αν συγκρουστεί με κανέναν, εκραγεί και τον σκοτώσει δε θα έχει ευθύνη, θα ήταν προσηλωμένος στη μπάλα.

Θα μας πείτε, πώς θα επιβιώσει ο Κουέστα από μία τέτοια σύγκρουση; Στο YellowRadio.gr είμαστε σίγουροι πλέον ότι το ποδόσφαιρο μας είναι βγαλμένο από science fiction βιβλίο, και στο sci-fi όλα γίνονται. Άλλωστε μόνο ένας συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας θα μπορούσε να οραματιστεί μία χώρα στην οποία ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής της ομοσπονδίας θα λειτουργεί ως γραφείο τύπου μιας ομάδας.

3+1. Ξύλο εκτός φάσης!

Νιώθουμε άσχημα που εκμεταλλευόμαστε τη σοφία που μοιράστηκε μαζί μας ο κύριος Μπαλτάκος περισσότερο από μία φορά ανά κανόνα, αλλά εδώ πρέπει να το κάνουμε. Πάμε λοιπόν πίσω στο ότι «Ο επιτιθέμενος δεν προσπαθούσε να παίξει με την μπάλα».

Πριν την εκτέλεση των στημένων φάσεων, κανένας παίκτης δε κινείται προς τη μπάλα. Έτσι στα κόρνερ όταν μαζεύονται οι αντίπαλοι στη περιοχή του Κουέστα, ο τερματοφύλακας του Άρη μπορεί να… ξεκινήσει τα μπουκέτα.

Μάλιστα μία έξτρα ιδέα είναι να αντικατασταθούν τα -παραδοσιακά μεν, βαρετά δε- γάντια τερματοφύλακα που χρησιμοποιούμε στον Άρη με γάντια του μποξ.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button