Ποδόσφαιρο

Τουμαζάτος: «Ο Μαντσίνι ανήκει στον Άρη, αυτά ισχύουν για όσα έγιναν και για το μέλλον»

Στο Yellow Radio 101,7 και στην εκπομπή «Μ’όποιον δάσκαλο καθίσεις» φιλοξενήθηκε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Αγησίλαος Τουμαζάτος.

Αναλυτικά όσα είπε στους Δημήτρη Οσσανλή και Γιάννη Δασκάλου:

Στην αρχική του τοποθέτηση ανέφερε:

Είναι ιδιαίτερα άβολη η κατάσταση. Το σημαντικότερο μήνυμα της ανακοίνωσης είναι ότι σεβόμαστε τον ποδοσφαιριστή, όποια ζητήματα ανακύπτουν δεν είναι προσωπικά. Είμαστε σε αμήχανη θέση γιατί η προτεραιότητα μας δεν είναι να ασχολούμαστε σε καμία περίπτωση με τέτοια ζητήματα.

Προτεραιότητα μας είναι η προστασία του club, είναι η κατάσταση αυτή μία αφορμή -και όχι η αιτία- για να πούμε κάποια πράγματα για το πως λειτουργεί το ποδόσφαιρο σε αυτές τις περιπτώσεις.

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο υπάρχουν συγκεκριμένοι και αυστηροί κανονισμοί. Υπάρχουν έλεγχοι κάθε τρεις μήνες, υπάρχει το fair play και υπάρχει και το μεγάλο ζήτημα, όπου είναι από τη μία πλευρά οι αμοιβές των ποδοσφαιριστών που είναι τακτοποιημένες κάθε τρεις μήνες.

Το θέμα είναι ότι στο σύγχρονο ποδόσφαιρο υπάρχουν καταστάσεις που δε βάζουν σε προτεραιότητα ούτε τους φιλάθλους, ούτε τα club, ούτε τίποτα στο τέλος.

Ο Άρης έχει πληρώσει 6-6,5 εκατομμύρια σε παλιές υποθέσεις, είναι αστείο να λέμε ότι θα έχει πρόβλημα.

Εμείς προσπαθούμε με ταπεινότητα και σεβασμό να διατηρήσουμε την αξιοκρατία, ο Ντάνιελ θα πάει και στην Αργεντινή για τη βάφτιση του παιδιού του και θα πάρει το δώρο του όπως γίνεται πάντα.

Για τον άνθρωπο Μαντσίνι:

Επί προσωπικού, είναι από τα παιδιά που έχουν βοηθήσει, ο πρόεδρος τον έχει βοηθήσει και τον έχει στηρίξει, ο ίδιος εργάζεται για να γίνει το καλύτερο για τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή και φυσικά μαζί και για τον Άρη.

Για τη συνέχεια:

Για την ΠΑΕ δεν υπήρχε ζήτημα ουσίας, υπό την έννοια ότι ο ποδοσφαιριστής ανήκει στην ΠΑΕ Άρης, έχει λάβει το 100% των αμοιβών του. Την Παρασκευή έλαβε μια πάρα πολύ μικρή υπολειπόμενη πληρωμή που ήταν εμπρόθεσμή. Το θέμα είναι η πίεση που ασκήθηκε ξαφνικά στο club από το Μαϊάμι, χωρίς να υπάρχει απευθείας επικοινωνία με τον παίκτη.

Τόσο καιρό έχει γίνει καμία προσφυγή; Έχει πάει καμία υπόθεση δικαστικά; Καμία, μετά από τόσα συμβόλαια. Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε την ουσία των πραγμάτων, κάτι που πήρε τον δρόμο που έχει πάρει.

Αν χρειάζεται ο κ.Μαντσίνι να μετακινηθεί σε άλλη ομάδα αυτό θα γίνει, φυσικά σύμφωνα με το συμφέρον της ομάδας.

Ενώ συνέχισε:

Σε αυτό το περιβάλλον, το οποίο δε το συναντάμε μόνο στην Άρη και το Ελληνικό πρωτάθλημα, κάθε μέρα επιχειρούνται διεργασίες για ζητήματα που στο τέλος της ημέρας καταλήγουν σε άλλο αποτέλεσμα.

Εμείς προσπαθήσαμε να μεταφέρουμε στον ποδοσφαιριστή μας με ηρεμία και σύνεση ότι θα προχωρήσουμε κανονικά. Βρεθήκαμε να πρέπει να επικοινωνήσουμε με εκπρόσωπο του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, κάτι που δε μου έχει συμβεί ξανά.

Αν ο ποδοσφαιριστής θέλει να φύγει δε θα του σταθεί κανείς εμπόδιο από τη στιγμή που και το club θα είναι ικανοποιημένο.

Για το θέμα της ανανέωσης με αυξημένες απολαβές του Μαντσίνι:

Με πρωτοβουλία του προέδρου που αναγνωρίζει και εκτιμά, είναι υπέρ του να δώσει κάτι παραπάνω και αυτό είναι κάτι που διακρίνει το πάθος του, συμφωνήσαμε να υπάρξει μία αναπροσαρμογή. Αυτό δείχνει ότι και το club δεν είναι αγνώμον και αχάριστο.

Το βασικό πλάνο είναι το επόμενο βήμα του ποδοσφαιριστή να είναι σε τρίτο club, αν μείνει θα υπάρξει μία αναπροσαρμογή, αν είναι να αποχωρήσει όμως τον Ιανουάριο αυτό δε θα συμβεί.

Για το αύριο του Μαντσίνι:

Στο τέλος της ημέρας είμαστε μία ανώνυμη εταιρία, είναι κατανοητό ότι ο ποδοσφαιριστής έχει συνεργάτες. Το challenge είναι να βγάζει το καλύτερο κάθε Κυριακή σε ψυχολογικό, αθλητικό και οικονομικό επίπεδο.

Με αυτά τα δεδομένα, οι συνεργάτες του Μαντσίνι είναι επιλογές του ίδιου και εμάς δε μας πέφτει λόγος, δε χρειάζεται να κάνουμε κάποια πρόβλεψη.

Ο ποδοσφαιριστής ανήκει στον Άρη, η ΠΑΕ σέβεται όλα τα δικαιώματα του. Το καλεντάρι αυτή τη στιγμή τελείωσε, δεν έχουμε καμία εκκρεμότητα, να έχει ένα καλό ταξίδι, να επανέλθει με το καλό, να δούμε τι ακριβώς θα γίνει.

Για τον κόσμο:

Όταν συγκεντρώνουμε σε παιχνίδια όπως με Λαμία και ΟΦΗ περίπου 25-30 χιλιάδες ευρώ γίνεται μία μάχη, είναι σημαντικό να τα βλέπουμε όλα. Αυτά τη στιγμή που παίζει μεγάλο ρόλο το financial fair play.

Για το αγωνιστικό:

Η ομάδα κερδίζει χρόνο, δείχνει τη δουλειά που γίνεται. Να πούμε σαν επίλογο ότι υπάρχει και ο Ιανουάριος, αυτή τη στιγμή γίνονται κάποιες επαφές, η διοίκηση και ο προπονητής εξετάζουν πιθανούς στόχους. Εργαζόμαστε σε αυτό το κομμάτι, συνεχίζουμε τη δουλειά με αμείωτο ρυθμό.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button