Ποδόσφαιρο

Το «what if» του Σενγκέργκη και ο ακατανόητος κανόνας του CAS

Μία από τις πιο στενάχωρες ιστορίες των τελευταίων ετών είναι αυτή του Παναγιώτη Σενγκέργκη, του οποίου η πορεία στον Άρη θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί πολύ διαφορετικά.

Ο Άρης από το… πουθενά έμεινε τον χειμώνα του 2020 χωρίς δικαίωμα μεταραφών και κατά συνέπεια χωρίς να μπορεί να κάνει κινήσεις σε θέσεις στις οποίες η ομάδα πονούσε.

Μέσα όμως σε όλα τα αρνητικά, οι κιτρινόμαυροι είχαν τη δυνατότητα να προωθήσουν κάποια νέα παιδιά. Ο Μίχαελ Ένινγκ ετοίμαζε τον Σενγκέργκη ο οποίος θα έπαιρνε θέση βασικού στο αριστερό άκρο της άμυνας στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Πανιώνιο.

Εκεί όμως που όλα έμοιαζαν ιδανικά για τον νεαρό μπακ, ήρθε η πληροφορία ότι εξαιτίας του ban δε μπορεί να παίξει ούτε ο ίδιος! Ακόμη και σήμερα κανένας δε μπορεί να καταλάβει γιατί το CAS να τιμωρεί και τα παιδιά των ακαδημιών μιας ομάδας, σε έναν ακατανόητο κανονισμό.

Χωρίς τον συγκεκριμένο νόμο -ή ενδεχομένως με την υπογραφή νωρίτερα ενός επαγγελματικού συμβολαίου- ίσως τα πράγματα να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά. Θα μπορούσε ο Σενγκέργκης να είχε αρπάξει την ευκαιρία και να ήταν ακόμη και σήμερα μέλος της ομάδας του Άρη.

Μέσα σε όλα, ο Σενγκέργκης έδειχνε εξαιρετικά στοιχεία στον δανεισμό του στον Ηρακλή (σ.σ. τότε Τρίγλια), αλλά στάθηκε και πάλι άτυχος όταν μία ρήξη χιαστού τον κράτησε εκτός αγώνων για έναν ολόκληρο χρόνο.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Leave a Reply

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button