Ποδόσφαιρο

Το βάρος στην άμυνα

Όταν η επιθετική γραμμή δεν μπορεί να κλειδώσει τη νίκη, τότε η άμυνα αναλαμβάνει δράση, όπως στην περίπτωση του ντέρμπι της Τούμπας, καθώς μετά το γκολ που βρήκε ο Άρης, επένδυσε την στρατηγική του στην εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία.

Ένα αήττητο οκτώ αγώνων (σσ μαζί με τα παιχνίδια Κυπέλλου) που είχε ξεκινήσει από τις 24 Ιανουαρίου και τη νίκη με 3-0 στον προημιτελικό με τη Νίκη Βόλου συνεχίστηκε για σχεδόν έναν μήνα και… οικοδομήθηκε στην εξαιρετική μεσοαμυντική λειτουργία (σσ τέσσερα σερί μηδέν στην άμυνα), παρότι εκείνο το διάστημα έλειπε ο βασικός αμυντικός χαφ (Ζουλ) και ήταν μια περίοδος στην οποία ο Άκης Μάντζιος είχε να διαχειριστεί διαδοχικούς αγώνες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στη διαχείριση υλικού που χρειάστηκε να κάνει.

Ενόψει της επανέναρξης των playoffs και των εννέα απαιτητικών αγώνων που έχει ο Άρης, ο προπονητής θέλει να επενδύσει (και) στην αμυντική λειτουργία, η οποία αν μη τι άλλο του έχει δώσει στη φετινή σεζόν βαθμούς και μάλιστα με τους αντιπάλους που θα αντιμετωπίσει στο μίνι Πρωτάθλημα.

Προφανώς όταν λέμε για αμυντική συμπεριφορά δεν γίνεται αναφορά μόνο στην τετράδα μπροστά από τον τερματοφύλακα, αλλά στον τρόπο που αμύνεται το σύνολο. Είναι η λειτουργία και η αυτοσυγκέντρωση τα στοιχεία που δείχνουν τη διαφορά. Κι εδώ ο Μάντζιος έχει βάλει τη δική του σφραγίδα με ένα σχέδιο στηριζόμενο σε συγκεκριμένους άξονες (βλ. πρέσινγκ ψηλά), στους οποίους στο διάστημα της μίνι προετοιμασίας μέχρι την επανέναρξη στοχεύει να επενδύσει.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button