ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

Το νέο σχέδιο της European Super League

Δύο πρωταθλήματα των 20 ομάδων και χωρίς μόνιμα μέλη, προβλέπει το νέο σχέδιο που επεξεργάζονται οι υποστηρικτές της ευρωπαϊκής Super League (ESL).

Όπως αποκαλύπτει το εβδομαδιαίο γερμανικό επιχειρηματικό περιοδικό Wirtschaftswoche, το πρώτο εγχείρημα που ξεκίνησε τον Απρίλιο κράτησε για διάστημα 48 ωρών, αφήνοντας στο τέλος τις Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους, από τα 12 ιδρυτικά μέλη.

Τώρα η ιθύνοντες της ESL περιμένουν το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο, να αποφανθεί για το ερώτημα που έθεσε το δικαστήριο της Μαδρίτης, σχετικά με την κυρίαρχη UEFA στη διοργάνωση των ηπειρωτικών τουρνουά.

Σε περίπτωση ευνοϊκής απόφασης, τότε οι τρεις σύλλογοι που δεν εγκατέλειψαν το έργο, θα είναι σε θέση να το επαναλάβουν, χωρίς να φοβούνται ότι θα επιβληθούν κυρώσεις.

Ωστόσο, φαίνεται ότι έχει αρχίσει η επεξεργασία μίας εναλλακτικής μορφής της ESL. Σύμφωνα με ένα έγγραφο που απέκτησε το Wirtschaftswoche, επιχειρείται να ξεπεραστούν οι ανησυχίες των φιλάθλων.

Η νέα ESL δεν θα έχει μόνιμα μέλη, αλλά θα πρέπει να είναι 100% ανοιχτή, εισάγοντας έτσι εκ νέου το κριτήριο της αθλητικής αξίας, με συνέπεια και σε αυτήν την περίπτωση η συμμετοχή στη διοργάνωση, να συνδέεται με τα αθλητικά αποτελέσματα σε εθνικά πρωταθλήματα.

«Δεσμευόμαστε να διασφαλίσουμε ότι η προτεινόμενη μορφή της Ευρωπαϊκής Super League καταργεί την έννοια των “ μόνιμων μελών” και είναι ανοιχτή σε ευρωπαϊκούς συλλόγους», αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο, που αναφέρει στη συνέχεια ότι θα υπάρχει όχι ένα, αλλά δύο πρωταθλήματα, και τα δύο με 20 ομάδες.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button