Ποδόσφαιρο

Στο ίδιο έργο θεατές…

Πολλές είναι οι απορίες που εκφράζουν οι άνθρωποι του Άρη, όσον αφορά την πρόθεση του κ. Σαράκη να καταθέσει έφεση κατά της ευρωπαϊκής αδειοδότησης της ομάδας.

Όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Τετάρτης, ο προϊστάμενος αδειοδότησης της ΕΠΟ, Βασίλης Σαράκης, προτίθεται να καταθέσει έφεση κατά της απόφασης αδειοδότησης της ΠΑΕ Άρης γεγονός το οποίο μπορεί να δημιουργήσει νέα δεδομένα, ως προς τη συμμετοχή των κιτρινόμαυρων στο Conference League.

Ο Βασίλης Σαράκης φέρεται να κατέθεσε αρνητική εισήγηση για την αδειοδότηση της ΠΑΕ Άρης -τεράστια απορία για το πως διέρρευσε αυτό-, επικαλούμενος μια οφειλή των κιτρινόμαυρων σε ποδοσφαιριστή, ο οποίος αγωνίστηκε στην ομάδα πριν από τουλάχιστον μια δεκαετία. Για την ακρίβεια, η αρνητική εισήγησή του αφορά την υπόθεση του Ρούμπεν Παλαθουέλος και βασίστηκε στην άποψή του ότι δεν τακτοποιήθηκε μια παλιά οφειλή απέναντι στον Ισπανό ποδοσφαιριστή.

Ωστόσο, μιλάμε για μια υπόθεση η οποία κρίθηκε στη FIFA τον περασμένο Ιανουάριο (σ. σ. στις 27 Ιανουαρίου εκδόθηκε η απόφαση από το πειθαρχικό όργανο της FIFA) πράγμα που σημαίνει ότι μέχρι τις 31/12 η ΠΑΕ Άρης ήταν καθ’ όλα τακτοποιημένη, τονίζοντας ότι η οφειλή στον Παλαθουέλος αφορά την επόμενη χρήση και όχι αυτή που λαμβάνεται υπόψη για την αδειοδότηση όλων των ομάδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες αμφισβητήθηκε μέχρι και το έγγραφο που αποδεικνύει τη συνέπεια της ΠΑΕ στην πληρωμή των δόσεων στον Οριόλ, μέχρι να έρθει η απόδειξη ότι ο Ισπανός ποδοσφαιριστής έχει εισπράξει ένα ποσό μεγαλύτερο των 800.000 ευρώ και φυσικά ότι οι Θεσσαλονικείς είναι απόλυτα συνεπείς απέναντί του.

Αυτά τα στοιχεία έλαβε υπόψη η επιτροπή αδειοδότησης η οποία με ψήφους 4-1 ουσιαστικά απέρριψε την αρνητική εισήγηση του κ. Σαράκη και φυσικά ενέταξε τους τους Θεσσαλονικείς εντός των ομάδων που αδειοδοτούνται για τη συμμετοχή τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Λίγες ώρες λοιπόν μετά την εξώδικη διαμαρτυρία τοι Αχιλλέα Μπέου, ο Βασίλης Σαράκης φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει στην έφεση κατά της απόφασης αδειοδότησης της ΠΑΕ Άρης.

Ο προϊστάμενος του τμήματος που αντικατέστησε πρόσφατα τον Γιώργο Δημητρίου, δεν έχει δικαίωμα ψήφου στη διαδικασία των αδειοδοτήσεων όπως εσφαλμένα γράφτηκε. Μόνο εισηγείται. Η εισήγησή του λοιπόν ήταν όντως αρνητική. Η πενταμελής Επιτροπή ωστόσο με ψήφους 4-1 υπέρ, έδωσε αδειοδότηση στον Άρη.

Το συγκεκριμένο γεγονός έχει προκαλέσει πλήθος ερωτημάτων στις τάξεις της ΠΑΕ Άρης και για την ακρίβεια στις τάξεις των κιτρινόμαυρων επικρατεί η αίσθηση ότι παίζεται ξανά το έργο που έζησαν πέρυσι με την περιβόητη ιστορία Λάσκοφ, την τιμωρία από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ και την επικύρωση του -6 από την Επιτροπή Εφέσεων. Δύο εκτελεστικά όργανα τα οποία εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα μέσα από τη δικαίωση της ΠΑΕ Άρης στο CAS που οδήγησε στην επιστροφή των έξι βαθμών και κυρίως αναγνώρισε ότι ο Άρης δεν είχε την παραμικρή σχέση με την υπόθεση πλαστογραφίας.

Σε κάθε περίπτωση, αν ο κ. Σαράκης ασκήσει έφεση τότε η υπόθεση θα πάει στο δευτεροβάθμιο όργανο τη αδειοδότησης και στη συνέχεια στην UEFA.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Leave a Reply

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button