Ποδόσφαιρο

Τα δεδομένα του νέου σκανδάλου!

Ασταμάτητες είναι οι δικαστικές διαμάχες και περιπέτειες της ΠΑΕ Άρης τα τελευταία χρόνια, σε όλα τα επίπεδα, κάτι που την έχει αναγκάσει να βγάλει από τα ταμεία της μεγάλα χρηματικά ποσά.

Οι οφειλές της παλιάς ΠΑΕ συνεχίζουν να κυνηγούν τους κιτρινόμαυρους, με το ποσό που συνολικά έχει δοθεί αυτά τα χρόνια, να ξεπερνά τα 4.000.000 ευρώ. Τώρα, μια νέα “μάχη” όπως φαίνεται περιμένει τους κιτρινόμαυρους, η οποία θα κρίνει τη συμμετοχή τους στο Europa Conference League την ερχόμενη αγωνιστική σεζόν. Μια συμμετοχή, για την οποία η ομάδα έδωσε μεγάλο αγώνα μέσα στα γήπεδα να την κατακτήσει και το έκανε πανάξια.

Ο Άρης είναι μέσα στις δέκα ομάδες της Super League 1, για τις οποίες η ΕΠΟ ανακοίνωσε τη Δευτέρα (16/05) ότι λαμβάνουν άδεια συμμετοχής για τις διεθνείς διοργανώσεις της UEFA. Για μία από τις δέκα αυτές ομάδες, όμως, ο προϊστάμενος του τμήματος αδειοδότησης της ΕΠΟ, Βασίλης Σαράκης, εισηγήθηκε αρνητικά. Ο λόγος είναι μια οφειλή 58.000 ευρώ σε πρώην ποδοσφαιριστή της ομάδας, που είναι σε εκκρεμότητα. Επ’ αυτού, η ΠΑΕ Βόλος απέστειλε εξώδικο στην ΕΠΟ, κατηγορώντας την για παράτυπη αδειοδότηση ΠΑΕ, λόγω οφειλών που δεν έχουν ρυθμιστεί.

Όπως έγινε γνωστό, τόσο το εξώδικο της ΠΑΕ Βόλος, όσο και η αρνητική εισήγηση του Βασίλη Σαράκη αφορούν στην ΠΑΕ Άρης και ο ποδοσφαιριστής είναι ο Παλαθουέλος. Κατά τα λοιπά, η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ είναι τακτοποιημένη και ενήμερη έως τις 31 του περασμένου Δεκεμβρίου. Σε ό,τι αφορά στον Παλαθουέλος, σύμφωνα με όσα λένε οι διοικούντες την ΠΑΕ Άρης, στις 31/12 που έπρεπε να μην υπάρχει οφειλή ή να έχει δρομολογηθεί διακανονισμός, η υπόθεση αυτή ήταν σε εκκρεμοδικία και δεν μπορούσε να τακτοποιηθεί με κάποιον τρόπο οικονομικά το ζήτημα. Η απόφαση για τον Παλαθουέλος βγήκε στις 27/1, οπότε αυτόματα μετατέθηκε στον φάκελο της νέας σεζόν, 2022-23.

Ο Βασίλης Σαράκης έκανε χρήση της προθεσμίας των τριών ημερολογιακών ημερών, που επιτρέπει ο κανονισμός να κατατεθεί έφεση, είτε από τον προϊστάμενο του τμήματος αδειοδότησης, είτε από ομάδα που έχει έννομο συμφέρον. Έτσι, η υπόθεση πηγαίνει στο δευτεροβάθμιο δικαιοδοτικό όργανο αδειοδότησης της ΕΠΟ.

Αν το δευτεροβάθμιο όργανο δεχτεί την έφεση, τότε ο Άρης δεν θα πάρει την άδεια της ευρωπαϊκής συμμετοχής του και το τέταρτο ευρωπαϊκό εισιτήριο για την ερχόμενη περίοδο πηγαίνει στην ΑΕΚ. Οι διοικούντες τον Σύλλογο, πάντως, υποστηρίζουν ότι αν η υπόθεση φτάσει στο δευτεροβάθμιο όργανο και αυτό αφαιρέσει την άδεια ευρωπαϊκής συμμετοχής, τότε, όπως έχουν το δικαίωμα να κάνουν, θα προσφύγουν στο αρμόδιο τμήμα της UEFA προκειμένου να ανατρέψουν την απόφαση.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Leave a Reply

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button