Γενικά

Tο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης «κατεβαίνει» σήμερα στην πλατεία Αριστοτέλους

Στο κέντρο της πόλης «κατεβαίνει» σήμερα το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και μετατρέπει την πλατεία Αριστοτέλους σε ένα μεγάλο εκπαιδευτικό πάρκο.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το ΑΠΘ θα δώσει τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν το έργο του, τις καινοτόμες εφαρμογές και εφευρέσεις του αλλά και τους δημιουργούς τους. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από τις 11:00 ως τις 20:00.

Επιδείξεις, διαδραστικά εργαστήρια, αθλητικές δραστηριότητες, ο μαγικός κόσμος της Χημείας, Φυσικά Μαγικά, πειράματα φυσικής με ψηφιακές τεχνολογίες, τεχνολογικές παρεμβάσεις για την εκπαίδευση και τη φροντίδα υγείας, εφαρμογή smartphone για την αντιμετώπιση της παιδικής και εφηβικής παχυσαρκίας, προϊστορική διατροφή, οι Ομάδες Αεροναυτικής και Αεροδιαστημικής (ASAT), Ηλεκτρικού Αγωνιστικού Μονοθέσιου Αυτοκινήτου ARISTURTLE, Αγωνιστικού Μονοθέσιου Αυτοκινήτου Aristotle Racing Team (ART), Robotics For All (R4A), ΕΥΖΗΝ και άλλα πολλά συνθέτουν ένα πλούσιο πρόγραμμα που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους.

Η δράση πλαισιώνεται και από την εξής παράλληλη εκδήλωση: Τιμητική εκδήλωση για τον Ομότιμο Καθηγητή του ΑΠΘ και τέως Πρόεδρο του ΔΣ του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, Ιωάννη Χασιώτη.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Α. Μήτκας, με θέμα: «Οι πολλαπλές διαδρομές της Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο που αλλάζει»

Θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, «Αίθουσα Αλέξανδρος Χαϊτογλου» (Προξένου Κορομηλά 23).

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button