Ανακοινώθηκε από τη Τουρκική ομάδα σήμερα η απόκτηση του Έλληνα Σέντερ με σχετικό ποστ στην σελίδα της ομάδας με το μήνυμα “Καλώς ήρθες Γιώργο”.
Ο Γιώργος Παπαγιάννης θα συνεχίσει την καριέρα του στην Αναντολού Εφές, υπογράφοντας συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών με οψιόν για τρίτη χρονιά. Η μεταγραφή του Έλληνα σέντερ στην τουρκική ομάδα έρχεται σε μια κομβική στιγμή για την καριέρα του, μετά από μία σεζόν στη Μονακό όπου δεν βρήκε σταθερό ρόλο, αλλά κατάφερε να ξεχωρίσει στην EuroLeague ως κορυφαίος μπλοκέρ για δεύτερη φορά στην καριέρα του.
Με ύψος 2.20μ. και εμπειρία από κορυφαίο επίπεδο, ο Παπαγιάννης αποτελεί ιδανική επιλογή για την Εφές, που βρίσκεται σε φάση ανανέωσης και επιδιώκει να ενισχύσει την αμυντική της ταυτότητα υπό την καθοδήγηση του Λούκα Μπάνκι. Η παρουσία του κάτω από το καλάθι, η ικανότητα στο ριμπάουντ και η αμυντική του επίδραση, τον καθιστούν πολύτιμο εργαλείο στο νέο πλάνο της ομάδας.
Η συμφωνία, που σύμφωνα με πληροφορίες αγγίζει τα 2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, δείχνει ότι η Εφές επενδύει σε εκείνον όχι απλώς ως λύση ανάγκης, αλλά ως παίκτη-κλειδί για το μέλλον. Για τον ίδιο, η μεταγραφή αυτή προσφέρει μια νέα ευκαιρία να καθιερωθεί σε περιβάλλον υψηλών απαιτήσεων και να αποδείξει πως μπορεί να σταθεί με συνέπεια στο κορυφαίο επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ.
Ανταγωνιστικός, ώριμος και αποφασισμένος, ο Παπαγιάννης έχει πλέον το πεδίο να αναδειχθεί σε πρωταγωνιστή. Το μόνο που απομένει είναι να το επιβεβαιώσει στο παρκέ.






