Ποδόσφαιρο

Σοκ για τον Καρεμπέ: «Δολοφόνησαν μέλη της οικογένειας μου»

Σε πένθος βρίσκεται ο Κριστιάν Καρεμπέ, δηλώνοντας το σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Συγκλονίζουν οι ειδήσεις που βγαίνουν καθημερινά στο φως της δημοσιότητας από τις βίαιες συγκρούσεις που λαμβάνουν χώρα στη Νέα Καληδόνια, οι κάτοικοι της οποίας έχουν ξεκινήσει διαδηλώσεις για μία εκλογική μεταρρύθμιση που ψηφίστηκε στη Γαλλία και η οποία φέρνει αλλαγή στους περιορισμούς ψηφοφορίας στις τοπικές εκλογές.

Παρότι η Νέα Καληδονία είναι νησί του Ειρηνικού Ωκεανού υπάγεται διοικητικά στη Γαλλία, με συνέπεια ο πρόεδρος της χώρας, Εμάνουελ Μακρούν, να στείλει στρατό για να καταστείλει τη βία που έχει κλιμακωθεί.

Ο τραγικός απολογισμός των τελευταίων ημερών είναι επτά νεκροί υπήκοοι της Νέας Καληδονίας, με τους δύο από αυτούς να αποτελούν μέλη της οικογένειας του Κριστιάν Καρεμπέ, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

“Έχασα μέλη της οικογένειάς μου, γι’ αυτό και παρέμεινα σιωπηλός. Επειδή βρίσκομαι σε πένθος. Δύο άνθρωποι της οικογένειάς μου σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς στο κεφάλι. Ο λόγος είναι ισχυρός, αλλά πρόκειται για δολοφονίες και ελπίζουμε ότι θα γίνουν έρευνες και έρευνες για αυτές τις δολοφονίες”, δήλωσε το στέλεχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, πριν συνεχίσει αναφέροντας την αιτία πίσω από τις ταραχές.

“Κανονικά το δημοψήφισμα πρέπει να διεξάγεται κάθε δύο χρόνια και πρόσφατα το Παρίσι αποφάσισε να το κάνει το 2021 αντί για το 2022. Έτσι υπήρξαν αποχές και το γεγονός ότι μπορεί να θεσπιστεί αυτός ο νόμος οδήγησε σε αυτή τη δύσκολη αντίδραση την οποία καταδικάζω. Και στις δύο κατευθύνσεις, δεν μπορούμε να σκοτώνουμε ανθρώπους ατιμώρητα”.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button