Ποδόσφαιρο

Politico: «Η Σαουδική Αραβία θα φτιάξει τρία γήπεδα στην Ελλάδα, για να… αγοράσει το Μουντιάλ του 2030»

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico, η Σαουδική Αραβία προτίθεται να κατασκευάσει τρία γήπεδα στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της υποψηφιότητας μαζί και με την Αίγυπτο για το Μουντιάλ του 2030.

Οι τρεις χώρες θέλουν να καταθέσουν υποψηφιότητα για να αναλάβουν την κορυφαία διοργάνωση το 2030. Και, μάλιστα, υπάρχει πρόθεση από την πλευρά των Σαουδαράβων να χρηματοδοτήσουν την κατασκευσή γηπέδων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αίγυπτο ώστε να κάνουν πιο ισχυρή την υποψηφιότητα.

Το Politico επικαλείται ανώτερο αξιωματούχο που γνωρίζει το θέμα και γράφει πως η Σαουδική Αραβία υποσχέθηκε στην Ελλάδα και στην Αίγυπτο να πληρώσει για την κατασκευή νέων σύγχρονων γηπέδων, με αντάλλαγμα να συμμετάσχουν στην προσπάθεια της χώρας να φιλοξενήσει τη διοργάνωση.

Αναφέρεται πως στις συζητήσεις που έγιναν ανάμεσα στον Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν και τον Κυριάκο Μητσοτάκη το περασμένο καλοκαίρι, έγινε προσφορά δισεκατομμυρίων από τον Σαουδάραβα στη χώρα μας, η οποία από την πλευρά της οφείλει να συνυπογράψει, όπως και η Αίγυπτος, για την «αγορά» του Μουντιάλ από τη Σαουδική Αραβία με τη συμμετοχή και των δύο χωρών.

Αποκαλύπτεται, επίσης, πως η Σαουδική Αραβία προτίθεται να αναλάβει όλο το κόστος της φιλοξενίας για την Ελλάδα και την Αίγυπτο, με προϋπόθεση το 75% της διοργάνωσης να διεξαχθεί στη χώρα του Κόλπου.

Αυτό που δεν αναφέρεται είναι τι στάση τήρησαν σε αυτές τις προτάσεις των Σαουδαράβων η Ελλάδα και η Αίγυπτος.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button