Μπάσκετ

Ποιον παίκτη άφησε εκτός λίστας ο Μπαρτζώκας και δεν παίζει την Κυριακή με Άρη

Ο Ίγκνας Μπραζντέικις για την ώρα δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο ελληνικό πρωτάθλημα, αφού επιλέχθηκε να είναι ο 8ος ξένος του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός ξεκινά τη σεζόν με οκτώ ξένους και έτσι ο Γιώργος Μπαρτζώκας με τους συνεργάτες του έπρεπε να «κόψουν» έναν εξ αυτών. Ο κανονισμός του ΕΣΑΚΕ επιτρέπει να δηλωθούν εφτά αλλοδαποί παίκτες και από αυτούς οι έξι να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα παιχνίδια των ελληνικών υποχρεώσεων.

Ο Ίγκνας Μπραζντέικις είναι ο παίκτης που δε θα έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί, τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας στην Basket League. Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα να κάνει τρεις αλλαγές στον πρώτο γύρο και άλλες τρεις στον δεύτερο με την τελευταία να μπορεί να γίνει πριν το ξεκίνημα των ελληνικών play-offs.

Συνεπώς ο Ολυμπιακός στο ελληνικό πρωτάθλημα θα πορευτεί με τους Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος, Σακιέλ ΜακΚίσικ, Αϊζάια Κάνααν, Λουκ Σίκμα, Άλεκ Πίτερς, Μουσταφά Φαλ και Νίκολα Μιλουτίνοφ. Κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου έχει το δικαίωμα για δύο ακόμη αλλαγές, αλλά τουλάχιστον στο ξεκίνημα της σεζόν δεν υπάρχει τέτοια σκέψη.

Να θυμίσουμε πως από τη βάση των 7 ξένων ο ένας που θα μένει εκτός σε κάθε αγωνιστική θα μπορεί να είναι διαφορετικός. Η αλλαγή σε σχέση με πέρυσι είναι πως ΚΑΙ στα play-offs, οι ομάδες θα δηλώνουν εφτά ξένους και θα επιλέγουν έναν να μένει εκτός σε κάθε ματς ξεχωριστά. Πέρυσι, είχαν δηλώσει πριν το πρώτο τζάμπολ των play-offs έξι ξένους και δεν επιτρεπόταν αλλαγή.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button