Γενικά

Παρίσι 2024: Οι Ουκρανοί απειλούν με μποϊκοτάζ αν επιτραπεί στους Ρώσους να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς

Ο Ουκρανός υπουργός αθλητισμού, Βαντίμ Γκοτσαΐτ, απείλησε ανοιχτά τη Γαλλία για ενδεχόμενο μποϊκοτάζ στους ερχόμενους Ολυμπιακούς του Παρισιού 2024, αν επιτραπεί σε Ρώσους αθλητές να αγωνιστούν.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη πως δουλεύουν συνεχώς στο να βρεθεί μία λύση για τους Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές, εν όψει των Ολυμπιακών του Παρισιού, με την προοπτική να μπορέσουν να αγωνιστούν ως ανεξάρτητοι αθλητές. Αυτή η ανακοίνωση δέχθηκε αρνητική κριτική από τη βρετανική κυβέρνηση όμως οι Ουκρανοί δεν αρκέστηκαν στην κριτική και πέρασαν στην… απειλή.

Ο πρόεδρος της Ολυμπιακής επιτροπής της Ουκρανίας και υπουργός αθλητισμού, Βαντίμ Γκοτσαΐτ υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του στο Facebook ότι πρέπει να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η Ρωσία και η Λευκορωσία να μην έχει καμία εκπροσώπηση στους Ολυμπιακούς σε καμία περίπτωση: «Για ολόκληρη την ουκρανική αθλητική κοινότητα, αυτό είναι ζήτημα αρχής. Σε αυτό μας υποστηρίζουν τόσο ο πρόεδρος του κράτους μας όσο και όλη η κοινωνία. Μέρος των διεθνών ομοσπονδιών είναι εξοργισμένο από τις προσπάθειες της ΔΟΕ να προωθήσει την επιστροφή των Ρώσων και των Λευκορώσων. Έχουμε απευθυνθεί και θα απευθυνθούμε σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς που μπορούν να επηρεάσουν την κατάσταση και των οποίων τις απόψεις μπορούν να ακούσουν τα μέλη της ΔΟΕ. Η θέση μας παραμένει αμετάβλητη: όσο υπάρχει πόλεμος στην Ουκρανία, οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι αθλητές δεν πρέπει να συμμετέχουν σε διεθνείς αγώνες. Σίγουρα, οι εθνικές αθλητικές μας ομοσπονδίες πρέπει να ενισχύσουν την επικοινωνία με τις διεθνείς ομοσπονδίες για να διατηρηθεί η απαγόρευση σε ισχύ. Αυτή τη στιγμή γίνονται εργασίες για περαιτέρω πιθανά βήματα και για τα πρώτα βήματα για τη συνέχιση των κυρώσεων και την αποτροπή των Ρώσων και των Λευκορώσων από διεθνείς διοργανώσεις. Εάν δεν εισακουστούμε, δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να μποϊκοτάρουμε και να αρνηθούμε τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Θυμίζουμε πως η ΔΟΕ ήταν αυτή που παρότρυνε τις ομοσπονδίες της να αποκλείσουν τους Ρώσους και τους Λευκορώσους από τα αθλήματά τους όμως η ίδια είναι που έχει τονίσει αρκετές φορές πως τα πολιτικά δεν έχουν θέση στον αθλητισμό και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button