Μπάσκετ

Παρακολουθεί τις εξελίξεις στο ευρωπαϊκό μέτωπο

Ο Άρης γνωρίζει ότι το φετινό καλοκαίρι θα εμπεριέχει πολλές ζυμώσεις σε ευρωπαϊκό πλαίσιο, για το ποια ομάδα θα αγωνιστεί σε ποια διοργάνωση.

Και αυτό γιατί πια ξεκάθαρα αυξάνοντα οι φωνές που λένε πως FIBA και Euroleague οδεύουν σε μια κοινή κατεύθυνση, προκειμένου να ενοποιηθούν BCL-Eurocup και να δημιουργηθεί κάτι πιο ισχυρό.

Από τα παραπάνω εξαρτάται το αν το BCL για παράδειγμα θα δώσει 4η ελληνική συμμετοχή στους ομίλους ή αν το Eurocup θα δεχθεί δύο ελληνικές ομάδες. Ο Άρης παρακολουθεί όλα τα παραπάνω, αλλά κυρίως και το τι συμβαίνει εντός των πυλών.

Και αυτό γιατί ακόμα δεν έχουν ξεκαθαρίσει μια σειρά από πράγματα. Το Περιστέρι ετοιμάζεται να δηλώσει συμμετοχή στο Eurocup, με τον Προμηθέα να κάνει αντίστροφο ταξίδι για το BCL.

Ο ΠΑΟΚ θα συμμετάσχει στο BCL, όπως και η ΑΕΚ έχει δηλωμένη πρόθεση να το κάνει, αλλά δε γνωρίζει τι συμβαίνει ακόμα με την έφεση της, καθώς υπάρχει ευρωπαϊκή τιμωρία κεκλεισμένων των θυρών για ένα έτος.

Εδώ έρχεται και ο Κολοσσός, που κάνοντας την έκπληξη θέλει να διεκδικήσει την είσοδο του στο BCL μέσω των προκριματικών.

Ο Άρης είναι αναγκασμένος να παρακολουθεί τις κινήσεις των από πάνω του, λόγω βαθμολογικής κατάταξης, αλλά υπάρχουν κάποια δεδομένα. Θα προτιμούσε να αγωνιστεί στους ομίλους του BCL απ’ ότι σε αυτούς του Eurocup.

Σε αυτή τη φάση δεν σκέφτεται τη συμμετοχή του στα προκριματικά του BCL και έχει αποκλείσει το FIBA Europe Cup. Το πρώτο γιατί από τη στιγμή που θα ανεβάσει σημαντικά το μπάτζετ, θέλει και εγγυημένα παιχνίδια στα πόδια του, ενώ το δεύτερο γιατί η διοργάνωση δε μπορεί να του προσφέρει ούτε κάτι αγωνιστικό, ούτε κάτι οικονομικό.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Άρης κάνει κινήσεις στο παρασκήνιο, προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμος, όταν έρθει η ώρα των αποφάσεων.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com