ΑπόψειςΜπάσκετΠοδόσφαιρο

Οι «κακοί οπαδοί» είναι η τέλεια δικαιολογία για να μη σπάσουν αυγά

«Όλοι οι οπαδοί είναι ίδιοι», το ψέμα του κάθε πολιτικού που δε θέλει να σπάσει αυγά.

Η χώρα νοσεί, η πόλη νοσεί. Στο Περιστέρι είδαμε φέτος επεισόδια που σε κάνουν να τρομάζεις, στο γήπεδο της ΑΕΚ χθες έγινε πάλι πόλεμος, στα Γιάννενα είδαμε επίθεση σε φίλο της ομάδας του ΠΑΣ.

Στη Θεσσαλονίκη τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Φίλαθλοι δολοφονημένοι, επιθέσεις σε 14χρονους και 16χρονους, επιθέσεις με ρόπαλα, παρουσίες με όπλα σε αγώνες παιδιών και μία αστυνομία παντελώς αδιάφορη για όλα αυτά.

loading...

Όλα τα παραπάνω για κάποιους συνοψίζονται στους «κακούς οπαδούς». Άλλωστε και ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης όταν δολοφονήθηκε ένα 19χρονο παιδί έβαλε το πολιτικό κόστος πάνω από όλα και μίλησε απλά για μία «ήττα του οπαδισμού».

Είναι η κλασσική, άνοστη και λιωμένη χίλιες φορές καραμέλα. Ότι δηλαδή «όλοι οι οπαδοί είναι κακοί», είναι συνολικό θέμα. Δε φταίνε οι οπαδοί του ΠΑΟΚ που σκοτώνουν, όλοι τα ίδια κάνουν έτσι κι αλλιώς.

Το παραμύθι αυτό όμως συνεχίζει να γκρεμίζεται σαν χάρτινος πύργος. Γιατί δεν είναι «οι κακοί οπαδοί». Είναι οι οπαδοί συγκεκριμένων ομάδων, οι οποίες αναφέρθηκαν παραπάνω, χωρίς βέβαια να περιορίζεται η λίστα σε αυτές.

Από την άλλη πλευρά όμως υπάρχει η υγεία. Υπάρχουν οι οπαδοί του Άρη που δεν έχουν δώσει ποτέ το παραμικρό δικαίωμα, υπάρχουν οι οπαδοί του Ηρακλή που συνεχίζουν να αντιστέκονται σε αυτό που θέλουν κάποιοι να γίνει η Θεσσαλονίκη, υπάρχουν οι οπαδοί των Ιωαννίνων που τραβιούνται από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Αρκαδία για να ζητωκραυγάσουν για την ομάδα τους χωρίς να δημιουργήσουν κανένα πρόβλημα.

Το τσουβάλιασμα είναι εύκολο, το κόστος του είναι χαμηλό. Όσο όμως συνεχίζουμε στο μοτίβο του «όλοι ίδιοι είναι» τόσο δίνεται άλλοθι σε “ανθρώπους” οι οποίοι θα έπρεπε να βρίσκονται πολλά χιλιόμετρα μακριά από τον αθλητισμό.

Αν πραγματικά υπήρχε διάθεση για λύση, τότε θα μπορούσε αυτή να δοθεί. Προ στιγμήν όσο κάτι τέτοιο δε γίνεται, ο κόσμος του Άρη συνεχίζει να υπενθυμίζει ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι…

*Η εικόνα ανήκει στο Aris Media Factory

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button