ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

Μάχη επενδυτών για τη Λίβερπουλ!

Η Fenway Sports Group (FSG) έχει αποδεχθεί το ενδεχόμενο εισαγωγής νέων μετόχων στη Λίβερπουλ, όπως έχουν επιβεβαιώσει οι ιδιοκτήτες του φημισμένου συλλόγου της Premier League.

Η FSG -με έδρα την Αμερική-, η οποία κατέχει επίσης την ομάδα του Major League Baseball, Ρεντ Σοξ Βοστώνης, ολοκλήρωσε την εξαγορά της Λίβερπουλ από τους πρώην ιδιοκτήτες Τομ Χικς και Τζορτζ Ζιλέτ για 300 εκατ. λίρες το 2010.

Σύμφωνα με αγγλικά ΜΜΕ επιχειρηματικός όμιλος από τη Σαουδική Αραβία είναι έτοιμος να προσφέρει 3.2 δισ. λίρες για ν’ αγοράσει τις μετοχές των «κόκκινων», ενώ στη «μάχη» έχουν μπει και κεφάλαια από το Κατάρ. Η εφημερίδα «Telegraph» υποστηρίζει ότι διεξάγεται σκληρή κόντρα μεταξύ επενδυτών από το Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία και τις ΗΠΑ τόσο για τη Λίβερπουλ, όσο και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία επίσης είναι προς πώληση.

Το Κατάρ κατέχει από το 2011 την Παρί μέσω της Qatar Sports Investments. Τον Οκτώβριο του 2022 η QSI απέκτησε το 21,67% των μετοχών της Μπράγκα για 80 εκατ. ευρώ και στόχος είναι η διαρκής επέκταση των δραστηριοτήτων του στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Τα σχετικά ρεπορτάζ αναφέρουν πως τις επόμενες εβδομάδες θα επιδιωχθεί συνάντηση του ομίλου του Κατάρ με τον επικεφαλής της FSG, Τζον Χένρι, για να συζητηθεί η πρόταση για την παραχώρηση της πλειοψηφίας των μετοχών.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button