Ποδόσφαιρο

Κούγιας: «Προβλέπω ότι θα μείνουν ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι στο δεκαοκτάμηνο»

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη Καμπανού, Αλέξης Κούγιας, σχολίασε το τεταμένο κλίμα έξω από το Δικαστικό Μέγαρο κάνοντας λόγο για παντελή έλλειψη μέτρων.

Είναι αδιανόητο μετά τα όσα συνέβησαν την ημέρα της ενάρξεως της δίκης όπου συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες οπαδοί ανεξέλεγκτοι ενώ υποτίθεται ότι τα μέτρα ασφαλείας θα ήταν υποδειγματικά, τόσο εγώ αλλά κυρίως οι οικογένειες των θυμάτων, οι επιζήσαντες, δεν έχουν καμιά προστασία“, ανέφερε αρχικά ο κ. Κούγιας και πρόσθεσε:

“Βλέπετε τι γίνεται εδώ έξω. Ο καθένας μπορεί να κάνει το οτιδήποτε και αυτό είναι πολύ άσχημο ειδικά για τους ενόρκους αλλά και για τους μάρτυρες. Οι εντολείς μου εμένα φοβούνται. Φανταστείτε οι μάρτυρες“.

Ο κ. Κούγιας τόνισε πως δεν έχουν εξασφαλιστεί τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και πως “εξαρχής δεν ξεκινάμε όπως πρέπει”.

Aυτό που προκαλεί μεγάλη ανησυχία όπως τονίζει ο Αλέξης Κούγιας είναι το γεγονός ότι δεν επελέγησαν αναπληρωτές δικαστές και αναπληρωτής εισαγγελέας:

«Το αίτημά μας για αναπληρωτή εισαγγελέα δυστυχώς δεν έγινε δεκτό, με αποτέλεσμα αν συμβεί κάτι η δική να ακυρωθεί. Στην πρώτη δικάσιμο έγινε η τυπική διαδικασία: «Δυστυχώς προβλέπω πως οι κατηγορούμενοι θα αφεθούν ελεύθεροι επειδή θα περάσει το 18μηνο. Η οικογένεια θέλει να μάθει με κάθε λεπτομέρεια πώς έγινε η δολοφονία του παιδιού τους».

Αν συμβεί το παραμικρό που κανείς δεν το εύχεται, αυτομάτως η δίκη διακόπτεται. Δεν μπορεί να αναπληρωθεί αυθαίρετα, έπρεπε ήδη να υπάρχει αναπληρωτής στην έδρα που θα παρακολουθεί”, δήλωσε ο κ. Κούγιας και πρόσθεσε.

Υπογράμμισε, δε, πως σε έξι ακριβώς μήνες συμπληρώνονται 18 μήνες προφυλάκισης των κατηγορουμένων, συνεπώς επειδή η δική αυτή προβλέπεται να διαρκέσει αρκετά, πιθανόν να αφεθούν ελεύθεροι μέχρι την απόφαση του Δικαστηρίου.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button