ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

Euroleague: Το αστρονομικό ποσό που δίνει το Άμπου Ντάμπι για τη διοργάνωση των επόμενων Final Four!

Αδιανόητη πρόταση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στη Euroleague.

Έχει γίνει πλέον… εμμονή για το Άμπου Ντάμπι να εισχωρήσει στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Και δεν θα σταματήσει μέχρι να το καταφέρει και ο στόχος να γίνει πραγματικότητα.

Χθες Δευτέρα (26/2) έγινε Διοικητικό Συμβούλιο στη Euroleague. Με τους μετόχους-ομάδες να ενημερώνονται πως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έκαναν πρόταση για τη διοργάνωση των τριών επόμενων Final Four στην πρωτεύουσα της χώρας, το Άμπου Ντάμπι και το γήπεδο «Etihad Arena»!

Το ποσό προκαλεί ίλιγγο! Είναι κάτι παραπάνω από αστρονομικό! Η πρόταση των Η.Α.Ε. λοιπόν ανέρχεται στο ύψος των 25 εκατομμυρίων ευρώ για κάθε χρόνο. Δηλαδή καταθέτουν 75 εκατομμύρια ευρώ για τα Final-4 του 2025, του 2026 και του 2027, οπως αποκάλυψε το ισπανικό site «Encestando».

Στο χθεσινό έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο δεν ελήφθη κάποια απόφαση. Αλλά το ποσό προφανώς δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο. Στη Γενική Συνέλευση των μετόχων, της 13ης Μαρτίου φαίνεται πως θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις. Ακόμα και για την ομάδα που θέλει να αγωνιστεί στη Euroleague από το Άμπου Ντάμπι.

Το 2024-25 αποκλείεται να μπει σύλλογος από το Ντουμπάι στη διοργάνωση. Δύσκολα και το 2025-26. Αλλά υπάρχει ως ενδεχόμενο η συμμετοχή ομάδας στο Eurocup, έναντι 65 εκατομμυρίων ευρώ.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button