ΔιεθνήΜπάσκετ

Euroleague: «Απογοήτευση για τις δηλώσεις του Αταμάν, σκόπιμα παραπλανητικές»

Πυρά εναντίον του Εργκίν Αταμάν από την Euroleague, για όσα δήλωσε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού AKTOR μετά το παιχνίδι με την Μακάμπι.

Δριμύ “κατηγορώ” από την Euroleague για τον Τούρκο τεχνικό των Πρασίνων, αναφορικά με τα παράπονα που εξέφρασε για τη διαιτησία του Game 1 με την Μακάμπι Τ.Α. στο ΟΑΚΑ. Στην ανακοίνωσή της η διοργανώτρια κάνει λόγο για εσφαλμένη ανάλυση της διαιτησίας από τον Αταμάν και τονίζει ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές στη συνέχεια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Η Euroleague Basketball επιθυμεί να εκφράσει την απογοήτευσή της για τις δημόσιες δηλώσεις του προπονητή του Παναθηναϊκού AKTOR Αθηνών κ. Εργκίν Αταμάν και του ίδιου του συλλόγου, καθώς και για άλλα γεγονότα που συνέβησαν μετά τον αγώνα 1 των πλέι οφ της Turkish Airlines που φιλοξενήθηκε στην Αθήνα την Τρίτη 23 Απριλίου 2024.

Τέτοιες ενέργειες και δηλώσεις έρχονται σε πλήρη αντίφαση με την κοινή δήλωση που έγινε στις 15 Απριλίου 2024, από την Euroleague Basketball, το Συμβούλιο Επικεφαλής Προπονητών της EuroLeague, την Ένωση Παικτών της EuroLeague και την Ένωση Αξιωματούχων Μπάσκετ της Euroleague, καθώς δημιουργούν την αχρείαστη και αδικαιολόγητη σύγκρουση ότι οι τέσσερις οργανώσεις, που εκπροσωπούν τους συλλόγους μέλη της, τους προπονητές, τους παίκτες και τους αξιωματούχους, δεσμεύτηκαν όλοι να αποτρέψουν.

Οι δηλώσεις του κόουτς Αταμάν είναι σκόπιμα παραπλανητικές και εσφαλμένες -δίνουν ανακριβή ανάλυση του παιχνιδιού και ενός προσεκτικά επιλεγμένου αριθμού παιχνιδιών προσπαθώντας να αμφισβητήσει το έργο και την ακεραιότητα των υπαλλήλων• και να ασκήσουν επιπλέον πίεση σε αυτούς και στη διοργάνωση του πρωταθλήματος- προσπάθειες που προφανώς δεν θα πετύχουν τους στόχους τους.

Δυστυχώς, αυτές οι δηλώσεις δεν παρουσιάστηκαν στους υπεύθυνους της Euroleague Basketball μέσω των υπαρχόντων επίσημων καναλιών, τα οποία είναι πάντα ανοιχτά στον προπονητή Αταμάν, τον σύλλογό του και κάθε άλλο σύλλογο και προπονητή της διοργάνωσης.

Τέτοια συμπεριφορά δεν θα γίνει ανεκτή από την Euroleague Basketball. Ήδη έχουν κινηθεί πειθαρχικές διαδικασίες, όπως και για τα γεγονότα που συνέβησαν στην υποχρεωτική media day της Τετάρτης 24 Απριλίου 2024, όταν ο κ. Αταμάν εμπόδισε τους δημοσιογράφους να ασκήσουν τα καθήκοντά τους.

Ο σεβασμός της Euroleague Basketball προς την οργάνωση, την κοινότητα και την κληρονομιά του Παναθηναϊκού είναι αδιαμφισβήτητος και ίσος με τον σεβασμό που δίνεται σε όλους τους άλλους συλλόγους της διοργάνωσης. Τα γεγονότα που συνέβησαν μετά τον αγώνα 1 των Playoffs της EuroLeague είναι αντίθετα με τις αρχές του σεβασμού μεταξύ των συλλόγων, προς τη διοργάνωση που διαχειρίζονται όλοι και τις αξίες που στοχεύει να προωθήσει η διοργάνωση.

Η Euroleague Basketball ενθαρρύνει τον προπονητή Αταμάν, τον Παναθηναϊκό ΑΚΤΩΡ Αθηνών και όλους τους άλλους συλλόγους και άτομα να αποφύγουν παρόμοιες δηλώσεις και συμπεριφορές σε μελλοντικούς αγώνες και να προωθήσουν τις αξίες που αντιπροσωπεύει η διοργάνωση της EuroLeague, δημιουργώντας θετική ατμόσφαιρα γύρω από τους αγώνες και γιορτάζοντας την απίστευτη προσπάθεια και δράση στο γήπεδο”.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button